x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga 1 - Revolutie prazulie la Craiova

Liga 1 - Revolutie prazulie la Craiova

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    25 Sep 2006   •   00:00
Liga 1 - Revolutie prazulie la Craiova

Dupa ce Ovidiu Stanga a demisionat din functia de antrenor principal, Adrian Mititelu l-a convins pe Stefan Stoica sa preia echipa. Costica Stefanescu si Nicolae Ungureanu au plecat si ei de la Universitatea.

Situatie aproape dramatica pentru Universitatea Craiova. Dupa un inceput de campionat acceptabil, craiovenii nu se mai regasesc deloc, ultima partida disputata pe teren propriu, cu Otelul Galati, consfintind o noua infrangere si un pasiv de minus 9 la "adevar". In aceste conditii, Ovidiu Stanga a demisionat, urmand ca locul sau sa fie luat de Stefan Stoica.

MASURI. La putin timp dupa finalul meciului de sambata, Ovidiu Stanga a anuntat ca demisioneaza din functia de antrenor principal al oltenilor. "Nu mai pot rezista! Am facut tot ce mi-a stat in putinta pentru redresarea echipei, dar totul a fost zadarnic", a spus Stanga. Hotararea acestuia a fost certificata si de Adrian Mititelu, care a afirmat ca singurul care va ramane la echipa este Daniel Mogosanu: "Vor pleca si Costica Stefanescu si Nicolae Ungureanu. Aducerea lor la echipa a fost o greseala". Fostul capitan al "Craiovei Maxima" a fost instalat in functia de director tehnic in etapa a 3-a, iar Ungureanu a venit cu atributii de pregatire fizica in etapa a 4-a. In ceea ce-l priveste pe Stefan Stoica, acesta va fi instalat azi la echipa, fostul component al Universitatii de la finele anilor ’80 renuntand la functia de antrenor secund la Omonia Nicosia, unde "principal" este Ioan Andone. Stoica va fi ajutat de un fost coechipier al sau de la "Stiinta" Stefan Crisan, care se va ocupa de pregatirea portarilor, si de Daniel Mogosanu.

STRATAGEMA
Intrucat nici Stefan Stoica si nici Stefan Crisan nu detin licenta PRO de antrenor, conducerea Universitatii l-a numit ieri pe Aurel Beldeanu in functia de director tehnic al echipei. Totusi, acesta nu va avea nici un fel de atributie la nivelul echipei, rolul sau urmand sa fie pur decorativ, respectiv sa stea pe banca alaturi de Stoica la meciurile Universitatii. In momentul in care a fost contactat de Mititelu, Stoica se afla in Cipru, unde si-a reziliat conventia cu Omonia. De asemenea, Stefan Crisan este plecat in Germania de peste 16 ani, urmand sa apara la Craiova in zilele urmatoare.
DOAR JUCATOR?
Desi a renuntat la functia de antrenor principal, Ovidiu Stanga are semnat si un contract de jucator cu Universitatea Craiova. "Eu sper ca Ovidiu sa ramana ca jucator, sa faca parte mai departe din lot. Mai are lucruri de spus ca jucator si ne poate ajuta", a declarat Adrian Mititelu. La randul sau, cu inca trei etape de suspendare de ispasit dupa lovitura aplicata lui Andrei Ionescu, Stanga a afirmat ca nu a luat o decizie finala in privinta viitorului sau: "Ma mai gandesc ce voi face mai departe. Poate voi continua ca jucator, dar nu este nimic sigur in acest moment".
NEGOCIERI
Patronul Universitatii intentiona de mai mult rimp sa schimbe componenta staff-ului tehnic, Mititelu fiind profund nemultumit de prestatiile oltenilor din ultimele etape. Astfel, inainte de a ajunge la un acord cu Stefan Stoica, acesta a purtat discutii cu italianul Cristiano Bergodi si cu Costel Orac. Daca primul a ramas o vreme in carti, Orac a refuzat categoric. Totodata, surse din cadrul clubului spun ca Mititelu l-a abordat dupa meciul cu Otelul chiar pe antrenorul moldovenilor, Petre Grigoras, care insa i-a declinat la randul sau oferta de a prelua Universitatea.

×
Subiecte în articol: sport stoica ştefan