x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Campionilor - Luce in UEFA, Barca in optimi

Liga Campionilor - Luce in UEFA, Barca in optimi

de Delia Gomoescu    |    07 Dec 2006   •   00:00
Liga Campionilor - Luce in UEFA, Barca in optimi

S-a tras cortina peste faza grupelor. Campioana Europei a invins cu 2-0 pe Werder Bremen si a prins locul doi in grupa A. Roma lui Chivu merge si ea mai departe in Liga, dupa victoria cu Valencia, in timp ce Mircea Lucescu si Sahtior Donetk vor continua in Cupa UEFA.

S-a tras cortina peste faza grupelor. Campioana Europei a invins cu 2-0 pe Werder Bremen si a prins locul doi in grupa A. Roma lui Chivu merge si ea mai departe in Liga, dupa victoria cu Valencia, in timp ce Mircea Lucescu si Sahtior Donetk vor continua in Cupa UEFA.
Barcelona si-a respectat blazonul si n-a ratat calificarea in optimile Ligii Campionilor. Catalanii au invins cu 2-0 pe Werder Bremen si au terminat pe locul secund in grupa A, dupa Chelsea. Ronaldinho (’13) si Gudjohnsen (’18) au semnat cele doua goluri care au adus linistea in curtea lui Rijkaard.

MAGIC. "Am inceput foarte bine meciul, am pus presiune pe adversar si am marcat foarte rapid doua goluri. Apoi a trebuit sa mentinem rezultatul. Aceasta victorie ne aduce multa liniste", a spus tehnicianul olandez, care a adaugat ca este foarte multumit de randamentul elevilor sai. Mai ales de Ronaldinho, care a marcat din lovitura libera, cu un sut la firul ierbii pe sub zidul lui Werder. "A fost o adevarata lovitura de geniu", a comentat Rijkaard. La randul sau, presa spaniola a laudat evolutia campioanei Europei. "Barca fixeaza directia spre Atena", a titrat cotidianul catalan Sport, in timp ce Mundo Deportivo scrie ca "magnifica prima repriza" a catalanilor "a dictat sentinta". Marca apreciaza ca "Barca a raspuns ca o campioana", spre deosebire de AS, ziarul "de casa" al rivalilor de la Real Madrid, care titreaza: "Inainte fara mandrie".

MODEST. In ceea ce-i priveste pe nemti, Thomas Schaaf a recunoscut ca Barcelona a meritat calificarea, dar a precizat ca golurile catalanilor au venit pe fondul unor erori ale defensivei germane. Totodata, tehnicianul s-a declarat mandru de jucatorii sai, care s-au descurcat onorabil intr-una din cele mai dificile grupe. Schaaf n-a dorit insa sa precizeze obiectivul lui Werder in Cupa UEFA, spunand doar ca deocamdata echipa sa se va concentra asupra campionatului.
Romanii merg mai departe
AS Roma a invins cu 1-0 Valencia si si-a asigurat biletele pentru optimi. Cristi Chivu a fost laudat de presa italiana pentru ca s-a descurcat bine in rolul de mijlocas defensiv. "A parut putin speriat la inceput, dar a trecut peste acest moment gratie tehnicii sale maiestuoase", a scris site-ul goal.com. In celalalt meci al grupei D, Sahtior Donetk a remizat, 1-1, pe terenul lui Olympiakos, si a terminat pe locul 3. "Echipa mea a meritat calificarea in 16-imile Cupei UEFA. Am jucat bine in faza grupelor si am fi putut obtine mai mult din acest meci. Am fost avantajati de faptul ca grecii erau obligati sa castige, asa ca ne-am putut face jocul", a declarat Mircea Lucescu.

×
Subiecte în articol: sport