x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga I - Candva era un derby

Liga I - Candva era un derby

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    05 Aug 2006   •   00:00
Liga I - Candva era un derby

Inaintea meciului cu Standard, Steaua joaca azi, de la ora 21:00, la Antena 1, cu nou-promovata Universitatea Craiova, meci care candva starnea ambitii uriase. Rapid joaca la Ploiesti cu Jiul, iar Dinamo intalneste maine pe Pandurii Targu-Jiu.

Elevii lui Cosmin Olaroiu vor prima victorie din campionat in fata unei nou-promovate cu care altadata isi disputau titlul de campioana.

Fie si numai prin prisma numelor celor doua echipe, Steaua si Craiova tin capul de afis al celei de-a doua etape, intalnirile dintre "militari" si "alb-albastri" disputandu-se adeseori cu titlul de campioana pe masa.

TENSIUNI. Reluarea disputelor de traditie dintre Steaua si Craiova coincide insa cu momente destul de stranii din existenta ambelor formatii. Cu un picior in grupele "Ligii Campionilor", gruparea din Bulevardul Ghencea se afla in razboi total cu presa dupa ultimele peripetii ale managerului general Mihai Stoica si ale portarului portughez Carlos. De partea cealalta, craiovenii tocmai au ramas fara antrenorul principal Ovidiu Stanga, care a trecut de pe banca tehnica in fotoliul de manager general. Conform variantei oficiale, mutarea respectiva s-ar fi realizat la dorinta lui Stanga, desi acesta a declarat joi cu totul altceva. "Daca nu mai sunt dorit la Universitatea, sa mi se spuna si ma dau la o parte. Pana acum, publicul a fost cu noi, dar daca se va striga impotriva mea, voi pleca", a afirmat joi Stanga, care nu va face deplasarea la Bucuresti. Dupa toate probabilitatile, locul acestuia va fi luat de italianul Nicolo Napoli, care a mai condus Universitatea timp de trei etape, in primavara lui 2004. Azi, pe banca va sta Aurica Beldeanu.

MEMORII. Totodata, doi dintre fotbalistii oltenilor, Mihai Dina si Catalin Craciunescu, si-au depus memorii la LPF pentru a-si primi drepturile banesti. "Este o problema care tine strict de conducere, insa nu pica bine sa faci memoriu chiar in saptamana unui asemenea meci. Dina nu se concentreaza de un an pe joc. Este atacant, iar de opt luni nu a marcat nici un gol. Are niste calitati foarte bune, insa este un trisor si un mincinos in antrenamente", a mai spus Stanga. In cele din urma, cluburile s-au inteles asupra unei reciprocitati de 1.000 de bilete.

REVEDERE
"Astept cu nerabdare si curiozitate meciul cu Standard, pentru ca voi putea revedea fosti colegi si voi putea vorbi in portugheza. Areias a jucat cu mine, va fi foarte frumos sa-l reintalnesc. Sper insa ca am sa ma gasesc pe teren, pentru ca acum sunt accidentat, am o entorsa de cateva zile"
Carlos Fernandez
portar Steaua

STANGA, OPTIMIST
Referitor strict la meciul cu Steaua, Ovidiu Stanga, cel care a pregatit aceasta partida, a spus ca formatia din Banie poate castiga. "Imi plac meciurile mari si cele cu presiune. Incerc sa le imprim jucatorilor aceasta gandire, pentru ca numai asa pot sa creasca. Daca ne concentram si suntem bine pregatiti si puternici, putem castiga meciul, daca nu, aceste lucruri ne pot costa si putem pierde usor", a spus managerul general al Universitatii. Stanga considera ca echipa sa este in avantaj, pentru ca Mirel Radoi nu va juca sambata: "Este un jucator reprezentativ, care stie sa-si mobilizeze colegii". La randul sau, capitanul Dorel Stoica crede ca Steaua poate fi invinsa. "Suntem mobilizati sa castigam cel putin un punct", a spus olteanul, care regreta ca nu-l va intalni pe fostul sau coleg de la Extensiv Mirel Radoi.

SABAN, FERICIT
Noua achizitie a Stelei, israelianul Klemi Saban, a declarat presei din "Tara Sfanta" ca se simte excelent in Ghencea. "Sunt bucuros. La urma urmei, castig de trei ori mai mult ca la Haifa. Si apoi, trecerea la Steaua reprezinta un pas inainte, nu doar financiar, ci si profesional. Sunt la un club mare, intr-un campionat puternic, si este o performanta sa joci intr-una dintre cele mai tari ligi din Europa", a comentat el.
×
Subiecte în articol: sport stanga