x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mardare, cîine roşu

Mardare, cîine roşu

de Daniel Stan    |    01 Iun 2008   •   00:00
Mardare, cîine roşu

Dinamo l-a transferat pe fundaşul lui FC Vaslui, Ştefan Mardare, pentru un milion de euro. Moldoveanul va cîştiga în Ştefan cel Mare 120.000 de euro pe sezon.


Dinamoviştii şi-au schim­bat strategia. Au trecut de la de­cla­ra­ţiile pompoase la mun­ca de jos şi au început să trans­fere jucători în mare secret, pro­fi­tînd de faptul că toţii ochii sînt aţintiţi asupra echipei naţionale.

 
PEPINIERĂ. Pri­mul jucător vîndut către Bucureşti este inter­naţionalul de tineret Ştefan Mardare. Pentru el Dinamo a plătit un mi­lion de euro în contul vasluienilor, ur­mînd ca fundaşul central să fie pre­zentat oficial în momentul în care trupa din Ştefan cel Mare va începe pregătirea de vară.

Cel care a insistat pentru transfe­rul lui Mardare a fost an­tre­norul “cîinilor”, Mircea Rednic. Ideea i-a surîs şi lui Cristi Borcea, care a fost în­cîntat de preţul mic plătit de Dinamo pentru cel mai curtat fundaş central din Liga I. Transferul s-a făcut după prin­cipiul primul venit, primul servit, mai ales că pe fir mai intraseră, pe lîngă echipe din Franţa, Anglia şi Germania, FC Braşov, CFR Cluj, Steaua şi Rapid. Pe lîngă suma de un milion de euro, FC Vas­lui ar putea să-l primească şi pe por­ta­rul Dennis Romanovs. Acesta a fost la un pas să ajungă la gruparea mol­do­vea­nă şi pe vremea cînd Mircea Rednic an­trena acolo. Prin trimiterea letonului la echipa antrenată de Hugo Broos, Mir­cea Rednic încearcă să-i facă loc la Di­na­mo lui Emilian Dolha. Fostul rapidist, aflat acum în Polonia, la Lech Poznan, nu este însă pe placul lui Cristi Borcea şi Vasile Turcu, din cauza salariului de 250.000 de euro pe sezon pe care-l solici­tă portarul. Dolha primeşte în Polonia 70.000 de euro, dar suma se poate dubla, în funcţie de performanţele echipei. Pre­ten­ţiile sale sînt mari cînd vine vorba de Dinamo, deoarece Bogdan Lobonţ, ac­tua­lul ti­tular al postului de portar, pri­meş­te un salariu anual de 400.000 de euro. Transferul lui Ştefan Mardare la Dinamo este ţinut deocamdată secret de toate părţile implicate. Adrian Porumboiu, finanţatorul moldovenilor, a cerut acest lucru pentru a putea negocia mai uşor cu Hugo Broos. După ce belgianul va fi prezentat marţi la Vaslui, se va putea discuta public şi despre plecarea lui Mardare în Ştefan cel Mare. Internaţionalul de tineret a fost dorit vara trecută şi de Gheorghe Hagi la Steaua, dar transferul a picat din cauza patronului Gigi Becali.

 
LA GARĂ. Ştefan Mardare nu va fi singurul jucător care va pleca de la Vaslui în această vară. Portarul Cristi Hăisan este dorit insistent la Galaţi de Marius Stan şi Petre Grigoraş. Şansele de realizare sînt însă foarte mici, deoarece Adrian Porumboiu nu acceptă să cedeze jucători la Oţelul. La capitolul sosiri pot fi trecuţi Iulian Apostol, de la Unirea Urziceni, şi Cosmin Paş­co­vici, de la UTA.

×
Subiecte în articol: sport ştefan mardare