x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meci caritabil cu iz razboinic

Meci caritabil cu iz razboinic

26 Iul 2004   •   00:00

In ultimul amical sustinut inaintea debutului noului sezon, Universitatea si Steaua au terminat la egalitate, scor 1-1. Toate incasarile rezultate in urma partidei de sambata seara, aproximativ 80 de milioane de lei, au fost donate Spitalului de Pediatrie din Craiova.

VICENTIU NEAGOE, MARIUS MORCOV

Miza partidei de pe "Ion Oblemenco" a depasit insa caracterul caritabil, Universitatea si Steaua uitand in cateva randuri ca se afla in fata unui simplu joc de verificare. Orgoliile au rabufnit in cel mai tare amical al sezonului, oltenii terminand partida cu un om mai putin pe teren, iar Steaua cu doi jucatori la "infirmerie".

MECI. Stelistii au inceput mai bine si au deschis scorul prin Dica (’17). Desi golul a fost marcat dintr-o pozitie regulamentara, gazdele au acuzat o pozitie de ofsaid la mijlocasul stelist. Treptat, oltenii au echilibrat jocul. Ei au reusit sa egaleze spre sfarsitul primei reprize, in minutul 40, dupa un penalty acordat usor de centralul Berbecaru la un duel Hamutovski - Gane, transformat tot de atacantul venit de la Grasshoppers. Repriza a doua a fost mult mai animata. Meciul s-a incins pe final, cand Iordache a fost eliminat, iar Mirel Radoi a suferit o comotie usoara dupa un contact cu Csaba Borbely.

REACTII. La finalul partidei, Victor Piturca l-a acuzat de joc dur si sfidare pe Corneliu Papura. "A comis un gest incalificabil pentru un jucator profesionist. I-a dat cu cotul in plina figura lui Aliuta, dupa ce acesta a trecut cu mingea de el. Nu ma mira, l-am avut si eu elev". Piturca a mai spus ca echipa cu care a inceput jocul de la Craiova nu este formula standard pentru acest inceput de campionat. De partea cealalta, Mircea Rednic s-a declarat multumit de prestatia elevilor sai: "S-a vazut lipsa de omogenitate, dar in general s-au miscat bine. Au pus in aplicare unele faze exersate la antrenament. Am incercat o noua formula, dar mai avem o saptamana sa ne punem la punct".

ACCIDENTARI

In prelungiri, capitanul Stelei, Mirel Radoi, a suferit o comotie in urma unui contact dur, la un duel aerian, cu atacantul Csaba Borbely. Radoi a ramas intins pe gazon minute bune, primind primele ingrijiri medicale pe marginea terenului. El nu a mai fost transportat la spital, accidentarea nefiind atat de grava pe cat parea initial. Un alt jucator stelist care a parasit fortat gazonul a fost Laurentiu Dinita, acesta fiind inlocuit dupa ca a calcat stramb la finalul primei reprize. Dar nici accidentarea atacantului nu este grava, el avand nevoie de numai de cateva zile pentru refacere.

ACORD

Sorin Frunza este singurul jucator care nu si-a rezolvat inca situatia contractuala cu Universitatea, dar antrenorul Mircea Rednic a spus ca saptamana asta se va rezolva acest transfer. Rednic a adaugat ca la Universitatea ar mai putea ajunge si alti jucatori, dar nu a facut nici o nominalizare. Ieri, Puriul s-a aflat la negocieri pentru Frunza, care dupa cum a declarat antrenorul oltenilor va fi bun de joc pentru Stiinta chiar din prima etapa. Altfel, tot ieri, Mongu a semnat un acord pe trei sezoane cu Universitatea, la fel ca sarbul Jovanovic. Ambii jucatori vor castiga in jur de 25.000 de dolari pe an.

MESAJ

"Badea, lasa-l in pace pe Rednic! El cere jucatori, tu trebuie sa-i aduci!" - Banner afisat de Peluza Sud
×
Subiecte în articol: sport