x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Meciul sperantelor

Meciul sperantelor

30 Oct 2004   •   00:00

Oltenii si giulestenii privesc partida din aceasta seara ca pe una de pe urma careia spera sa capete incredere. Universitatea vrea sa-si spele pacatele din acest sezon, in vreme ce Rapidul doreste o victorie in deplasare pentru a continua cursa pentru titlul de campioana.

SORIN ANGHEL, MARIO MORCOV

SPIRIT. Lucescu Jr a plecat in Banie foarte optimist
DORINTA. Badea nu concepe sa piarda in fata giulestenilor
Chiar daca in acest sezon s-a scaldat in mediocritate, "Stiinta" continua sa fie implicata in derby-uri. Urmatorul adversar al oltenilor este Rapid, titulatura de meci de "gradul zero" fiind data numai de rivalitatea dintre cele doua grupari.

STAPAN. In clipa de fata, Bania sta pe un butoi cu pulbere. Patronul Dinel Staicu este decis sa se retraga de la echipa, macinat de problemele pe care le are din cauza PNA. Nici in privinta bancii tehnice lucrurile nu sunt foarte clare. "In cazul in care nu invingem Rapidul, imi voi prezenta demisia", a promis managerul general al Universitatii, Pavel Badea. Acesta a promis totusi ca va incerca sa-l convinga in ultima clipa de Staicu sa ramana in continuare la club. "In vara am reusit sa-l conving sa ramana, sper sa o fac si de acum inainte". "Badita" este ingrijorat totusi ca nu reuseste sa-si concentreze jucatorii din cauza zvonurilor care se invart in jurul lui Dinel Staicu.

CONSTIENTI. In ceea ce priveste strict meciul din aceasta seara, Badea nu prea vede bine viitorul Universitatii in cazul unui esec in fata Rapidului. "Pozitia din clasament ne obliga sa castigam. Sunt in mare foame de puncte si nu vreau sa ma gandesc la ce se va intampla daca iese rau. Meciul cu Rapid este important din punct de vedere al viitorului meu de antrenor, iar pentru Universitatea tinand cont de situatia din clasament", a spus Badea.

SPERANTE. Pentru echipa oaspete, meciul de la Craiova se vrea o confirmare a formei bune aratate in derby-ul de duminica trecuta, cel cu Dinamo, scor 2-1.

"Universitatea face parte din grupul marilor echipe, chiar daca acum traverseaza o perioada mai dificila, deci va trebui sa fim atenti, pentru ca vor fi motivati si nu-si permit alti pasi gresiti. Probabil ca meciul va fi foarte disputat, pentru ca au si un moral ridicat, dupa victoria de miercuri. Noi trebuie ca la acest meci sa dam tot ce avem mai bun in noi pentru a obtine o victorie in deplasare. Ar fi descatusarea de care echipa are mare nevoie in clipa de fata", a declarat tehnicianul Rapidului, Razvan Lucescu.

AMBITIE

"Universitatea trebuie sa fie o echipa puternica in Romania. Suntem cu moralul la pamant, dar trebuie sa ne revenim. Este o mare ocazie pentru noi acest meci cu Rapidul ca sa demonstram ca locul din clasament este departe de valoarea echipei" - Zeno Bundea, mijlocas "U" Craiova

CALM

"Nu trebuie sa ne fie frica de Universitatea Craiova. Am batut pe Steaua, FC National si Dinamo. Am inteles ca oltenii si-au creat foarte multe ocazii de a marca in meciul de cupa. Sa nu uitam totusi ca au jucat cu o echipa din Divizia B" - Nicolae Constantin, fundas Rapid

MECI SPECIAL PENTRU STANCU SI RADA

AMINTIRI. Pavel Badea (stanga) era, anul trecut, coleg de vestiar cu Stancu (centru) si Rada (plan secund)
Pentru jucatorii Rapidului Ionut Stancu si Ionut Rada, partida din aceasta seara are o conotatie speciala. Cei doi jucatori au ajuns in Giulesti de la Universitatea Craiova. Transferul celor doi olteni la origini a fost unul deloc linistit. La inceputul acestui an, presedintele de atunci al Rapidului, Ioan Becali, manat de dorinta antrenorului Dan Petrescu de a-i avea pe cei doi in echipa, i-a "rapit" pe Stancu si Rada, detaliile transferului fiind stabilite pe Aeroportul Otopeni, imediat ce "Stiinta" s-a intors dintr-un turneu de pregatire in strainatate. Dupa acest episod, relatiile amicale dintre suporterii celor doua formatii au disparut, astfel ca Rapidul a intrat pe lista formatiilor de care oltenii nu vor sa auda. In ciuda ostilitatii de care va avea parte pe "Ion Oblemenco", Ionut Stancu crede ca echipa sa va castiga. "Sunt sigur ca lumea ma va fluiera. Le doresc bafta celor de la Craiova, dar abia de duminica incolo. Imi pare rau cand Universitatea pierde, dar eu acum joc la Rapid si trebuie sa castigam", a declarat Stancu.

DEGAJARE

Chiar daca viitorul Universitatii este in ceata, jucatorii nu par deloc preocupati de acest lucru. "Eu stiu ca Dinel Staicu este patron. Pe noi nu ne-a anuntat nimeni ca pleaca. Oricum, pe noi nu preocupa acest aspect, ceea ce ne intereseaza este sa castigam puncte", a declarat Zeno Bundea. Acesta mizeaza foarte mult pe sprijinul suporterilor la partida din aceasta seara. La ora jocului, se estimeaza ca tribunele stadionului "Ion Oblemenco" vor fi pline dupa ce conducerea Universitatii a hotarat ca intrarea la aceasta partida sa fie libera. Pavel Badea nu a fost de acord ca spectatorii sa intre la meci fara sa plateasca.

PROBLEME

Pentru meciul de la Craiova, antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, are mai multi jucatori indisponibili. Pe langa suspendarea lui Daniel Niculae, giulestenii vor fi privati de prezenta in teren a lui Marius Constantin, operat la genunchi, iar Sabin Ilie si Perja sunt accidentati. De asemenea, Marian Aliuta are si el usoare probleme de sanatate si va fi doar rezerva. Fostul jucator al Stelei ar urma sa fie folosit dupa pauza, dar numai in cazul in care echipa de sub Podul Grant va trebui sa atace. In locul lui Aliuta, Razvan Lucescu il va titulariza pe Valentin Negru, care va avea sarcini defensive, la fel ca si Marius Maldarasanu. In schimb, Robert Ilyes va fi responsabil cu faza de constructie in linia mediana, alaturi de armeanul Artavazd Karamyan.

VIZITA DIN SERBIA

Meciul contra Rapidului va avea o insemnatate aparte pentru Milan Jovanovici, aflat de aproape un an in Romania, unde a mai evoluat la FC Vaslui. La meciul din aceasta seara vor fi prezenti tatal jucatorului sarb, alaturi de prietena acestuia. Acesta va fi primul meci jucat de Jovanovici in Divizia A la care va fi urmarit din tribuna de familie. "Sper sa joc si sa fie toata lumea fericita", a spus fundasul.

RECOMPENSE

Daca inving Rapidul, jucatorii Universitatii primesc din partea patronului Dinel Staicu suma de 10.000 de euro. Acesti bani nu vor fi primiti de fiecare jucator, cei 10.000 de euro urmand sa fie impartiti de cei care vor intra pe teren. In schimb, rapidistii primesc, daca aduc 3 puncte din Banie, cate 1.500 de dolari, suma prevazuta in regulamentul de ordine interioara.
×
Subiecte în articol: sport meciul echipa