x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport JO 2024: Românca Valentina Mihaela Cambei a câștigat miercuri seara argintul la haltere. Încă o medalie pentru România!

JO 2024: Românca Valentina Mihaela Cambei a câștigat miercuri seara argintul la haltere. Încă o medalie pentru România!

de Redac;ia Jurnalul    |    07 Aug 2024   •   22:57
JO 2024: Românca Valentina Mihaela Cambei a câștigat miercuri seara argintul la haltere. Încă o medalie pentru România!
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român/Valentina Muhaela Cambei a câștigat medalia de argint la JO2024

Halterofila română Valentina Mihaela Cambei a câștigat miercuri seara medalia de argint la haltere, în cadrul categoriei 49 kg la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Românca a terminat pe locul doi, cu un total de 205 kg, după chineza Zhihui Hou.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sportiva noastră a reușit un joc al nervilor în finala olimpică. A intrat la stilul smuls la 89 de kg si a stat atentă la adversare reușind să jongleze cu greutățile în favoarea sa. A urmat reușita de la 91 de kg. Chinezoiaca Hou a ratat la 93 de kg, a rămas doar cu 89 de kg ridicate. Intre timp, Mihaela a intrat hotărâtă pentru o încercare care a dus-o pe primul loc la smuls, 93 de kg Strigătul ei a declanșat bucuria suporterilor români. Pe trei la acest stil a fost indianca Saikhom, cu 88 kg.

La aruncat, Mihaela Cambei a intrat în concurs la 106 kg. Fără probleme. jocul greutăților a început între adversare. Chinezoaica a plusat din prima 110 kg. Mihaela a răspuns și ea cu aceeași greutate,, indianca a ridicat din a doua 111 kg.

Medaliile s-au decis la ultima încercare. Tailandeza Khambao a ridicat în disperare 112 kg si Mihaela încă nu era sigură de medalie.

Cambei a intrat din nou în concurs la 112 kg pentru o medalie, cu toate puterile a reușit. A ratat indianca la 114 kg și apoi a reușit thailandeza să ridice haltera deasupra capului la 114 kg. Chinezoiaca a cerut 117 kg pentru aur. Prima ratată. Hou a schimbat clasamentul, a ridicat 117 kg si.... MIhaelaaa Cambei a devenit vicecampioană olimpică. Bronzul l-a câștigat thailandeza Khambao. Diferența dintre aur și argint a fost de 1 kg.....

România are 8 medalii la Jocurile Olimpice: 3 de aur - 4 de argint și 1 bronz

Halterofila Mihaela Cambei a declarat, miercuri seara, după ce a cucerit medalia de argint la categoria 49 de kilograme de la Jocurile Olimpice de la Paris, că este mândră de reuşita sa, prima clasare feminină pe podiumul olimpic din istoria halterelor româneşti.

"Este concursul vieţii mele pentru care m-am antrenat doi ani de zile. La final am simţit că îmi rămâne mâna pe podium, pentru că am avut un cârcel foarte mare la mână, la gât şi deget, cotul mă durea foarte tare, dar am zis că ori la bal, ori la spital. Eu nu am stat să fac calculele, am vrut să îmi fac încercările. Nu ştiu ce s-a întâmplat, care cum a ridicat. Dacă rata chinezoaica, ne cânta imnul în această seară, dar eu sunt mândră de ce am reuşit să aduc, pentru că este prima medalie olimpică din istorie la haltere feminin. Această medalie înseamnă absolut totul pentru mine, toată cariera mea de 11 ani. M-am luptat mult pentru ea şi cred că ăsta este visul oricărui sportiv. Eu sunt foarte mândră de ceea ce am obţinut", a spus Cambei.

"Această medalie o dedic antrenorul lui meu, Valeriu Calancea, care m-a suportat în tot acest timp, părinţilor mei, lui Dumnezeu, care a fost alături de mine şi m-a scos sănătoasă din această competiţie şi întregului staff care a fost alături de mine. Am sărutat greutăţile la final pentru că au fost prietenoase cu mine şi ele m-au ajutat. Acest moment este fix aşa cum mi l-am imaginat şi medalia are fix aceeaşi culoare", a adăugat ea.

Sportiva română a explicat că atmosfera creată de suporterii români în timpul concursului a ajutat-o să urce pe podium.

"Nu ştiu dacă a fost neapărat o tactică asta, este un maximal pentru mine la aruncat, nu am mai aruncat niciodată atât într-un concurs. Mi-a fost un pic teamă, dar am încercat să trag cu disperare. Atmosfera a fost foarte mişto şi cred că asta m-a ajutat foarte mult, pentru că agitaţia în general pe mine mă ajută să fiu şi mai puternică decât sunt, adrenalina mă ajută să fiu mai puternică. Toţi românii care m-au susţinut în această seară şi au strigat pentru mine m-au ajutat foarte mult", a precizat Cambei, potrivit AGERPRES.

×