x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Medicii depun jurământul lui Hippocrates, noi parcă pe cel al lui Hypocrite

Medicii depun jurământul lui Hippocrates, noi parcă pe cel al lui Hypocrite

de Mihai Igirosanu    |    22 Ian 2013   •   14:13
Medicii depun jurământul lui Hippocrates, noi parcă pe cel al lui Hypocrite
Sursa foto: Razvan Pasarica/Intact Images
Managerul Stelei, Mihai Stoica a vorbit deschis pentru Jurnalul Naţional despre toate ceea ce înseamnă club şi acuzele care i s-au adus

Din cantonamentul în Spania, pe care Steaua îl va încheia, practic, mâine, cu un ultim meci amical, împotriva celor de la Ferencvaros Budapesta, managerul roş-albaştrilor, Mihai Stoica a acordat un amplu interviu cotidianului nostru. Cel mai de succes manager din ultimul deceniul de fotbal românesc a abordat fără să menajeze pe cineva sau pe sine toate subiectele arzătoare ale ultimelor zile.

“Îmi doresc mai mult să reuşească Reghe, decât îmi doresc mie însumi!”

Jurnalul Naţional: Cum comentezi ultimele acuzaţii şi hârtii scoase la iveală de impresarul lui Rafael Cruz?

Mihai Stoica: Nu ne poate acuza nimeni de nimic, jucătorul a ales să vină şi să joace cu Basel înainte de a semna contractul, nu-l puteam obliga noi s-o facă. Toată lumea ştia că Gigi va decide în funcţie de evoluţia lui. În opinia mea, patronul s-a pripit, dar nu pot decide eu peste el. Pot doar să-i spun care e părerea mea, care e părerea lui Reghe, iar el ţine cont în majoritatea cazurilor, dar nu mereu.

Ce ai mai avea de adăugat la tot ce a compus până acum “cazul Martinovici”?

Că m-au surprins declaraţiile lui şi că e un subiect închis pentru Reghe şi pentru mine.

Patronul a anunţat la începutul săptămânii transferul lui Cornel Râpă şi faptul că l-a convins pe Bokila să accepte oferta Stelei. Cum comentezi aceste transferuri, în cazul în care sunt şi perfectate sută la sută?

Pe Cornel Râpă a făcut deja un prim antrenament cu noi, sper să revină cât mai repede la forma sportivă pe care o avea în 2011. Dacă se va impune, voi fi primul care va recunoaşte că s-a înşelat. Chiar nu mi-e ruşine să admit când greşesc. Despre Bokila nu pot vorbi deocamdată, e în continuare legat de Petrolul.

Au mai fost jucători urmăriţi de tine şi de Laurenţiu Reghecampf care au fost aproape să ajungă la Steaua?

Nica este jucătorul pe care noi doi i l-am propus lui Gigi Becali, deşi ştiam că e complicat să-l aducem. Acum, cu venirea lui Râpă şi revenirea lui Daniel Georgievski, suntem acoperiţi şi pe postul de fundaş dreapta. Dacă va reveni şi Matei, va fi o concurenţă extraordinară, şi reţineţi, Daniel e născut în '88, iar Râpă şi Matei în '90.

Ai spus cu ocazia declaraţiilor oferite din Spania că sunt mulţi care încearcă să strice atmosfera de la Steaua? Sunt lucruri vechi, pe care le ştiai şi pe care le-ai mai semnalat sau ai observat şi elemente noi?

Elemente noi, oameni vechi.

Mergând pe această idee, aş vrea să lămureşti o altă chestiune mult comentată în ultimele zile. Relaţia cu patronul în privinţa transferurilor.
Decizia îi aparţine, firesc, patronului. Când am un feedback de care sunt mulţumit, i-l prezint. Când vede Gigi ceva deosebit la un jucător, sunt pregătit să i-l caracterizez. Mă consult în permanenţă cu Reghe, în multe cazuri cer opinii şi din partea celorlalţi membri din staff, chiar din partea fotbaliştilor. Mă interesez despre viaţa extrasportivă, discut cu cei care au colaborat cu jucătorul, în munca mea informaţia este totul. Doctorul Paligora mă ajuta şi el pentru că medicii echipelor de fotbal colaborează, nu că cei care conduc cluburile. Medicii depun jurământul lui Hippocrates, noi parcă pe cel al lui Hypocrite.

Dacă ar fi să defineşti într-o singură frază relaţia ta cu Laurenţiu Reghecampf, poate şi în comparaţie cu ceilalţi antrenori cu care ai colaborat, cum ai face-o?

La noi e mai mult decât colaborare, e mai mult şi decât o simplă prietenie. În afara faptului că este un antrenor serios şi talentat, este un băiat atât de bun, încât parcă-mi doresc să reuşească mai mult decât îmi doresc mie însumi.

Ajax a jucat duminică derby-ul exploziv cu Feyenoord. Înţeleg că din cauza unor probleme nu ai mai putut merge cu Laurenţiu Reghecampf pe ArenA şi că meciul s-a urmărit din Spania. Care sunt primele lucruri care te-au impresionat la Ajax? După meciul de ieri, au apărut elemente noi, diferite, faţă de cele pe care le ştiaţi despre ei?

Îi vazusem în patru meciuri din Champions League. Au o filozofie ultraofensivă şi super jucatori. Dacă Ryan Babel, la 26 ani e rezervă la Ajax, nu cred că mai are rost să discutăm despre valoarea lor.

În procente, ce consideri că e mai important pentru club şi pentru tot ce înseamnă Steaua să se întâmple? Titlul sau calificarea în optimile Europa League?

Titlul şi calificarea în grupele Champions League.

Observând lucrurile care se întâmplă în acest prim stagiu de pregătire, ce confirmări crezi că va prezenta Steaua în ceea ce a mai rămas din retur?
Sper şi cred cu convingere că Steaua va fi aceeaşi echipă combinativă, agresivă, spectaculoasă şi eficientă. Dacă vom fi feriţi de accidentări, sunt convins că vom câştiga titlul 24.

Mihai Stoica are în palmares 3 titluri de campion al României, două cu Steaua şI unul cu defuncta Unirea Urziceni, o Supercupă a României, plus o semifinală în ediţia 2005-2006 a Cupei UEFA, tot cu Steaua

×
Subiecte în articol: juramant hippocrates hypocrate mihai stoica