x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Micul Balaci", la Eindhoven

"Micul Balaci", la Eindhoven

18 Mar 2004   •   00:00
"Micul Balaci", la Eindhoven

Considerat urmasul lui Ilie Balaci, cel mai talentat junior din curtea Universitatii Craiova, Andrei Ionescu, 16 ani, se afla in probe la PSV Eindhoven, banii din transferul sau urmand sa fie impartiti de Adrian Mititelu si Dinel Staicu

Fostul presedinte al Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a plecat la sfarsitul saptamanii trecute in Olanda pentru a-l duce pe juniorul Andrei Ionescu, 16 ani, la PSV Eindhoven.

PROBE. Antrenorii formatiei olandeze il vor monitoriza timp de o luna pe cel considerat noul Balaci, dupa care vor decide daca merita ca romanul sa imbrace tricoul lui PSV Eindhoven. "A fost uimit de ce a gasit in Olanda, de conditiile de pregatire de acolo. Totul este la superlativ. Sunt acolo copii din toata lumea. In momentul de fata mai sunt in probe, la concurenta cu Andrei, inca 12 juniori, dintre care doi sunt brazilieni si doi columbieni", a declarat Victor Ionescu, tatal juniorul Universitatii.

CONDITII. In Olanda, Andrei Ionescu locuieste in vila mijlocasului "Stiintei", Ovidiu Stanga, care a evoluat in trecut la PSV Eindhoven. Daca va fi achizitionat de formatia olandeza, speranta Craiovei ar deveni al treilea jucator roman care a imbracat tricoul Universitatii si ajunge la PSV.

SILITOR. La Craiova, Andrei Ionescu este elev in clasa a X-a la Liceul cu profil sportiv "Petrache Triscu". Interesant este ca "Micul Balaci" nu face parte dintr-o clasa de fotbal, ci dintr-una de atletism. Chiar daca lipseste de la scoala din cauza antrenamentelor, Ionescu este un elev model. "Este foarte cuminte. Nici nu zici ca este fotbalist. Canta la chitara si pian si este foarte bun la literatura. Se vede ca are o educatie aleasa", povesteste Valentin Mitrache, directorul adjunct de la "Petrache Triscu".

N-a jucat nici un meci oficial

Considerat cel mai talentat junior existent acum in Oltenia, Andrei Ionescu nu a evoluat pana acum in nici un meci oficial, nici macar la nivel de juniori. Pana sa ajunga in lotul Universitatii, Ionescu s-a antrenat numai sub comanda tatalui sau, nefiind legitimat la nici o echipa. Juniorul a fost pentru prima oara inclus in lotul "Stiintei" la un meci oficial la partida din etapa a 14-a, cu Steaua, castigata de formatia pregatita de Victor Piturca cu 2-0.

Lutu a fost prezentat oficial

Ieri, Ionut Lutu a fost prezentat oficial intr-o conferinta de presa. Mijlocasul venit de la Rapid va evolua la Universitatea cu numarul 26. "Ma bucur ca am revenit la Craiova si sper sa fac treaba buna. Aici ma simt cel mai bine. Am avut parte de o iarna agitata, dar acum sper sa ma linistesc", a declarat Lutu. Ultima echipa la care a evoluat Lutu este Apolon Limasol, formatie de care s-a despartit dupa ce cipriotii nu au reusit sa achite Rapidului 20.000 de euro.
( MARIO MORCOV, VICENTIU NEAGOE)

×
Subiecte în articol: sport