x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Rednic este de ieri noul "rege al junglei"

Mircea Rednic este de ieri noul "rege al junglei"

30 Mar 2004   •   00:00

Numirea lui Mircea Rednic la conducerea Universitatii Craiova s-a concretizat ieri, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul clubului, unde "Puriul" a fost anuntat oficial de catre presedintele Pavel Badea ca noul antrenor al echipei din Banie.

CONTRACT. Rednic a semnat intelegerea cu "Stiinta" pentru o perioada de un an si trei luni, timp in care urmeaza sa castige 100.000 de dolari. Pavel Badea a explicat motivele pentru care l-a inlocuit pe italianul Nicolo Napoli de la carma echipei. "In conditiile in care ne aflam era normal sa port discutii cu un alt tehnician. Universitatea a terminat turul pe 3, iar dupa trei etape am coborat pe 8 si avem un pasiv de minus 3. O pozitie care ne da frisoane. In plus, era anarhie la echipa!"

INCANTAT. Rednic si-a manifestat bucuria de a prelua cea mai iubita echipa din provincie. "Sunt onorat de oferta, ma bucura foarte mult. Am ales Universitatea desi am avut alte oferte mai tentante din punct de vedere finaciar. Nu m-au interesat banii. Am ales Craiova pentru ca aici se poate face performanta", a spus "Puriul".

Obiectivul lui Rednic la "alb-albastri" este unul care se tot promite in Banie de 13 ani, de cand "leii" n-au mai imbracat tricourile de campioni. "Nu promit ca fac si dreg, dar la anul nu doresc sa jucam in cupele europene, vreau titlul!", a exclamat tehnicianul.

REVANSA. Rednic a promis sa demonstreze ca este un antrenor de mare valoare. "Nu e vorba de revansa in fata celor din Giulesti. Vreau sa arat doar ca mi s-a facut o mare nedreptate." Noul antrenor al "leilor" s-a declarat multumit de lotul pe care .l are Universitatea: "80 la suta sunt multumit. Pe multi i-am dorit unde am antrenat. Depinde de ei, sa demonstreze ca merita sa joace la Rap... Craiova. Cred ca ma pomenesc si acum cei de la Rapid!", s-a amuzat "leul" Rednic, care va fi secondat pe banca Universitatii de Gigi Ciurea si Silviu Lung, aceiasi "secunzi" care au fost si sub comanda lui Napoli.

"Sunt oltean acum!"

Cel mai titrat antrenor din istoria Rapidului, care a spus ca noua sa echipa va juca mai combinativ, a recunoscut ca foarte multa lume, chiar si din Craiova, i-a spus sa nu vina la Universitatea. "Mi-au spus ca e nebunie aici, dar nu mi-a pasat. Acum sunt oltean." Tehnicianul a anuntat ca va stabili un regulament de ordine interioara, prin care va interzice jucatorilor sa se acuze reciproc in presa, asa cum s-a intamplat in ultimele saptamani. Napoli ramane la juniori Demis din functia de antrenor principal, Nicolo Napoli nu a dorit sa paraseasca "Stiinta", dorind sa-si duca la bun sfarsit contractul. Patronul Dinel Staicu i-a oferit italianului 20.000 de dolari pentru a parasi in acest moment Universitatea, numai ca tehnicianul a cerut o suma de patru ori mai mare. In aceste conditii, oficialii olteni au fost nevoiti sa-i ofere lui Napoli postul de director tehnic al Centrului de Copii si Juniori, pe care acesta l-a acceptat.

×
Subiecte în articol: sport rednic