x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Misiune imposibila pentru Chivu

Misiune imposibila pentru Chivu

25 Mar 2004   •   00:00

Returul „optimilor" Cupei UEFA este dramatic pentru AS Roma lui Cristi Chivu, care, pentru a reusi calificarea in „sferturile" competitiei, este nevoita sa invinga la 3 goluri diferenta pe Villarreal

11 martie 2004 a fost o zi de trista amintire pentru poporul spaniol, zguduit de atentatele teroriste de la Madrid, care au provocat moartea a peste 200 de oameni. Memoria celor disparuti a fost cinstita in acea seara de Villarreal, care a ingenuncheat pe AS Roma, 2-0, prin golurile lui Sonny Anderson si Jose Mari. Au trecut doua saptamani de atunci, iar in aceasta seara, „Submarinul Galben" vine pe „Stadio Olimpico" din Roma (in direct pe Romania 1) pentru a invinge si a se califica in „sferturile" Cupei UEFA.

„Roma nu e AC Milan!"

Misiunea lui Chivu, anuntat titular, Totti, Cassano si a celorlalte vedete ale lui Fabio Capello este una demna de filme SF, fiindca este imposibil de crezut ca spaniolii, care au un atac excelent, vor sta in aparare pentru a pastra rezultatul din tur. „Roma nu este AC Milan, iar partida noastra este diferita, fiindca avem un avantaj de doua goluri", au declarat jucatorii lui Villarreal, facand referire la meciul de marti, dintre AC Milan si Deportivo, 4-1. Interesant este faptul ca in cazul in care se va califica in faza urmatoare a Cupei UEFA, AS Roma va gasi cu greu o data disponibila pentru reprogramarea derby-ului cu Lazio, intrerupt duminica trecuta din cauza unui scandal izbucnit in tribune, in urma zvonului mortii unui copil pe „Stadio Olimpico".

Retururi de soc pe „Nou Camp" si „Mestalla"

Si celelalte meciuri din Cupa UEFA merita atentia iubitorilor de fotbal, duelurile Inter Milano - Benfica Lisabona, FC Barcelona - Celtic Glasgow, Olympique Marseille - FC Liverpool si Valencia - Genclerbirligi fiind cele mai spectaculoase si imprevizibile. Cele mai dificile misiuni le vor avea ibericele Barcelona si Valencia, care in meciurile tur au pierdut cu 1-0 fiecare, in fata unor echipe care stiu sa apere foarte bine rezultatul.
Catalin Fainisi

Barcelona face apel pentru Saviola

Eliminat in partida cu Celtic Glasgow de pe „Hampden Park", Javier Saviola, de la Barcelona, a fost suspendat de UEFA pentru doua etape ale competitiilor europene. Considerand ca pedeapsa este una exagerata, conducatorii clubului „blaugrana" au facut apel atat la Comisia de Disciplina a forului european, cat si la federatia spaniola, pentru a reduce pedeapsa fotbalistului macar la o etapa. 20.000 de scotieni vor fi prezenti deseara pe „Nou Camp", in timp ce suporterii catalani spera ca vor fi al 12-lea jucator in echipa lui „Ronaldios", cum a fost poreclit starul Barcelonei, Ronaldinho.


Meciurile de azi

20:30 FC Bruges - Bordeaux in tur 1-3
21:30 Eindhoven - Auxerre 1-1
21:45 Roma - Villarreal 0-2 Romania
1 22:00 Mallorca - Newcastle 1-4
22:00 Barcelona - Celtic Glasgow 0-1
22:00 Inter Milano - Benfica 0-0 Prima Tv
22:00 Marseille - Liverpool 1-1
22:30 Valencia - Genclerbirligi 0-1

×
Subiecte în articol: sport