x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Miza pe gemenii Karamyan

Miza pe gemenii Karamyan

10 Iul 2004   •   00:00

Dupa ce a pierdut lupta cu Dinamo pentru semnaturile internationalilor de tineret Goian si Adrian Cristea, Rapid s-a orientat catre piata externa, transferandu-i pe internationalii armeni Artavazd si Arman Karamyan.

MIHAI IGIROSANU

La sugestia fostului selectioner al Armeniei, Mihai Stoichita, conducerea giulestenilor a obtinut semnaturile mijlocasului Artavazd Karamyan si a fratelui sau geaman, Arman, ambii internationali armeni si proveniti de la campioana acestei tari, Pyunic Ereven. Ei au ajuns joi noapte in cantonamentul Rapidului de la Poiana Brasov si ar putea debuta maine dimineata, cand alb-visiniii vor disputa un meci amical cu FC Brasov, pe stadionul ICIM.

PROPUSI. Cei doi jucatori armeni au mai fost in tara in urma cu trei saptamani, cand si-au negociat contractele cu Rapid. Artavazd si Arman Karamyan au fost propusi de Mihai Stoichita la toate echipele mari din Bucuresti, carora antrenorul le-a pus la dispozitie casete video cu evolutiile lor din partidele echipei nationale cu Irlanda de Nord, Ucraina si Spania. "Sunt jucatori de o valoare exceptionala si nu exagerez cu nimic cand fac aceasta afirmatie. Imi pare bine ca Razvan Lucescu si Dinu Gheorghe au avut abilitatea de a observa ca acesti doi fotbalisti reprezinta achizitii extraordinar de bune", a spus Stoichita.

CARACTERIZARI. Despre calitatile fratilor Karamyan, Mihai Stoichita s-a aratat foarte incantat: "Sunt doi jucatori de picior stang, foarte abili din punct de vedere tehnic si cu o viteza foarte buna. Acum doi ani, pana sa plece in Cipru si Grecia, au marcat impreuna 60 de goluri pentru Pyunic Erevan in campionatul armean", spune Stoichita.

DORINTA. Conform surselor rapidiste, placut impresionati de calitatea gemenilor Karamyan, gruparea de langa Podul Grant intentiona sa mai achizitioneze un mijlocas central al nationalei ex-sovietice, care evolueaza acum in Cipru. "Sunt convins ca baietii astia vor dovedi in cel mai scurt timp faptul ca nu ne-am hazardat in achizitionarea unor fotbalisti provenind dintr-o tara cu o traditie totusi saraca in fotbal. In plus, am vrut sa ajutam si echipa nationala, pentru ca selectionerul isi va da seama pe viu de stilul armenilor, de ceea ce sunt in stare doi dintre cei mai buni jucatori ai nationalei care ne va fi adversara in preliminariile Cupei Mondiale. Vreau sa-i si intaratam putin pe cei doi Karamyan, sa le dea vreo doua-trei goluri cehilor si olandezilor", a declarat presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe.

Artavazd a Inscris un gol istoric la Belfast

Numarul 10 clasic al nationalei Armeniei, Artavazd Karamyan, a fost considerat la Erevan jucatorul numarul 1 al nationalei in mandatul lui Mihai Stoichita. Titular incontestabil, el este cel care a marcat un gol istoric pentru armeni, la Belfast, in preliminariile Euro 2004, cand trupa lui Stoichita s-a impus cu 1-0 in fata Irlandei de Nord, obtinand prima victorie in deplasare din istorie. Interesant este ca, in anul 2000, in turul preliminar al Cupei UEFA, ambii jucatori au evoluat de doua ori chiar impotriva Rapidului. In Giulesti, bucurestenii s-au impus atunci cu 3-0, dar au cedat la Erevan, 0-1. Fratii Karamyan sunt nascuti la data de 14 noiembrie 1979, iar constitutia lor fizica este aproape identica. Ambii au 65 de kilograme, Artavazd avand un centimetru in plus, 1,76, fata de 1,75 cat masoara fratele sau, Arman. La capitolul selectii, Arman are 12 prezente in nationala, in vreme ce Artavazd a bifat 10.
×
Subiecte în articol: sport stoichita karamyan