x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Mosu" e scos tap ispasitor

"Mosu" e scos tap ispasitor

17 Mar 2004   •   00:00

Aflat in pragul falimentului, clubul Interbox, la care este legitimat si Leonard Doroftei, este scos la vanzare, ziarele canadiene considerandu-l pe "Mosu" principalul vinovat al acestui esec.

Cu numai patru zile inaintea meciului cu americanul Chucky Tschorniawsky, ce se va disputa sambata la Montreal, Leonard Doroftei primeste o grea lovitura. Site-ul canadian rds.ca a publicat luni un material in care "Mosu" este considerat vinovat pentru situatia grea in care se afla clubul canadian de box.

ACUZAT. "Pe buna dreptate, mai mult ca sigur din cauza lui Dorin, proprietarul Interbox a decis sa vanda compania. Romanul l-a facut pe Hans-Karl Mulhegg sa piarda doua milioane de dolari refuzand sa se bata cu Miguel Callist. Atunci Dorin nu numai ca a pierdut titlul mondial, ci a reusit sa-l scoata din pepeni pe proprietarul Interbox ", scrie sursa citata. Pe 24 octombrie 2003, la Bucuresti, Doroftei avea sa piarda titlul mondial WBA, fara lupta, nereusind sa se incadreze in limitele categoriei de 61,235 kg, fiind mai greu cu peste doua kilograme.

INDIFERENT. Intrebat ce parere are despre acuzatiile aduse, Dorin a replicat: "Aceasta este problema Interbox-ului si nu comentez. Eu m-am simtit rau atunci. Am fost intr-un program de pregatire foarte greu si mi-am dat organismul peste cap. Cum am declarat si atunci, imi pare foarte rau ca nu am boxat, dar viata ne rezerva si surprize. Nu cunosc situatia financiara a clubului, dar eu am fost platit ca sa boxez cu Chucky. Acum ma concentrez pentru acest meci si nu vreau sa intru in polemica cu nimeni". (Cosmin Smochina)

"Voi urca in ring pentru spectacol"

Referitor la confruntarea de sambata cu Chucky Tschorniawsky, "Mosu" promite ca va face un adevarat show pugilistic. "Voi urca in ring pentru a oferi un spectacol pentru toti amatorii de box din Montreal. Ma bucur ca am revenit printre ai mei si mai ales ca lumea ma opreste pe strada sa-mi multumeasca pentru ca dau totul din mine", a declarat Doroftei. "Va fi destul de greu cu Chucky, deoarece nu este un boxer oarecare, dar nu cred ca-mi va pune probleme. Adevaratul meci este cu Arturo Gatti, dupa care cred ca am sa ma retrag", a mai afirmat "Mosu", dand de inteles ca nu-si va prelungi contractul cu Interbox.

×
Subiecte în articol: sport