x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Muscati si fugiti!

Muscati si fugiti!

27 Mar 2004   •   00:00

Razboiul etern al fotbalului romanesc va programa in aceasta seara o noua batalie. Duelul declaratiilor, ironiilor si atacurilor va ramane in urma. In Groapa nu va mai conta decat inclestarea din iarba.

Cu doua puncte avans in clasament, Dinamo priveste mai linistita derby-ul, o victorie desprinzand poate decisiv trupa lui Andone. Steaua lasa impresia ca-si joaca ultima carte, insa nu stramba din nas in cazul unei remize.

DINAMO. Desi anuntata oficial, in Ghencea, absenta lui Dorinel Munteanu ramane principalul subiect inaintea meciului. Antrenorul dinamovist, Ioan And one, este de alta parere: „Nu cred ca Dorinel Munteanu nu va juca!". Tehnicianul „cainilor" a analizat raportul de forte din cele doua tabere: „Steaua are o omogenitate mai mare, dar noi avem unitatea grupului si forta de caracter a jucatorilor, care au intors soarta mai multor meciuri. Pe mine ma interseaza ce jucam noi, nu ce joaca Steaua. Oricum, sunt convins ca se va da totul pe teren". Atacantul Claudiu Niculescu este optimist: „Suntem pregatiti sa castigam. Indiferent de rezultat, campionatul nu se joaca maine".

STEAUA. Victor Piturca a anuntat oficial ca Dorinel Munteanu va rata derby-ul. „Dupa parerea mea, nu are nici o sansa sa joace. E un handicap pentru noi, dar Bostina poate sa-l inlocuiasca. Pentru absenta lui Aliuta, avem mai multe variante", a anuntat tehnicianul stelist, care nu a dorit sa comenteze in nici un fel declaratiile optimiste ale dinamovistilor: „E parerea lor si trebuie respectata". Intrebat daca s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate, Piturca a spus: „Steaua merge in Stefan cel Mare sa castige, asa cum merge peste tot. Sunt doua echipe ofensive, dar daca va iesi un meci egal, va fi bine si asa". Referitor la ultimul meci de pe terenul lui Dinamo, castigat de Steaua cu 4-2, Piti a declarat: „Atunci, Dinamo era cu moralul la pamant, dupa seria lunga de infrangeri, iar acum numai dupa declaratiile lor se vede cum stau la acest capitol. Ca valoare, Dinamo e cam la fel si acum. Daca acum au ei prima sansa, o victorie a noastra va inversa situatia".
Paul Andone
Mihai Igirosanu Cornel Dinu / (T): „Sunt promovate non-valorile" Administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu priveste in stilu-i caracteristic derby-ul cu Steaua. Oficialul „cainilor" lasa de inteles ca Dinamo este favorita si nu-l intereseaza foarte probabila absenta a lui Dorinel Munteanu din „11-le" de start al ros-albastrilor. Voalat, el a ironizat declaratiile venite dinspre Ghencea.
Mihai Igirosanu

  • Jurnalul National: Domnule Dinu, derby-ul a inceput intai in mass-media.

    Cornel Dinu: Dinamo nu va raspunde la fel de fel de acuzatii si nici nu va intra intr-un joc al replicilor fara sens, cu tenta de jignire.

  • Cum comentati ultimele declaratii din tabara Stelei?

    E clar ca toti suportam pretul decandentei mentale, de comportament si de moral. Am privit cum tot felul de non-valori sunt promovate pe toate canalele mass-media si aduc prejudicii imense educatiei societatii noastre.

„Dinamo - un mecanism mai coerent"

  • Cum vedeti confruntarea Dinamo - Steaua?

    Este vorba de duelul etern al orgoliilor supreme din fotbalul nostru. O intalnire in care problema atitudinii e primordiala.

  • Ce echipa se afla in avantaj la aceasta ora?

    E greu de spus. Dupa parerea mea, Dinamo s-a dovedit un mecanism mai coerent, si aici ma refer la partea mentala. Am observat acest lucru in meciul de la Oradea. O echipa care se axeaza pe un joc de viteza, cu mai multi jucatori de acest profil fata de Steaua.

  • Mai mult ca sigur, Dorinel Munteanu va rata derby-ul.

    Eu nu comentez chestiunile legate de absente. Acestea sunt situatii relative.

„Stadionul e prea mic"

  • La ce va asteptati din punct de vedere al atmosferei?

    Va fi, sper, una de fair-play. Trebuie sa ne asteptam la o atmosfera fierbinte si o incarcatura emotionala. Dinamo are de aparat traditia, care deocamdata ne este favorabila, cu 6 victorii in fata Stelei.

  • Acum va ocupati si de probleme administrative. Cum a fost zilele acestea?

    Tensiunea e mare si in birouri, intotdeauna. Cererile de bilete sunt enorme, dar stadionul nostru are o capacitate mai mica. Este o realitate cu care ne-am confruntat mereu, in apropierea acestor intalniri, iar asta dovedeste ca studiul nostru din urma cu cativa ani, de marire a capacitatii tribunelor, a fost justificat. La aceasta ora, aceasta operatiune reprezinta o prioritate pentru Dinamo.


Dinamo are probleme cu CNA

Consiliul National al Audiovizualului a refuzat cererea FC Dinamo de a amăna punerea in practica a Deciziei nr. 123/2003, care interzice publicitatea la bauturile produse din alcool distilat, in timpul transmisiilor sportive, inainte de ora 22:00. Clubul din Soseaua Stefan cel Mare, reprezentat de presedintele Nicolae Badea si de administratorul-delegat Cornel Dinu, a facut o propunere de reducere progresiva, păna la disparitie, a publicitatii la alcoolul tare. Aceasta a fost refuzata de membrii CNA, motivul fiind acela ca celelalte grupari din Divizia A au renuntat deja la sponsorii producatori de bauturi. „Suntem constienti de greutatile financiare cu care se confrunta sportul romănesc, dar protectia minorilor si sanatatea publicului sunt valori de la care nu putem abdica", se arata intr-un comunicat al CNA. Dinamo a mai disputat in acest sezon un meci de la ora 21:00, in prima etapa a returului, cu FC Arges. Atunci, sigla sponsorului Stalinskaya a fost afisata pe tricourile ros-albilor si pe bannerele de pe marginea terenului abia in repriza secunda, iar postul care a difuzat meciul a fost amendat cu 50 de milioane de lei. (Ionut Paduraru)


STIRI DERBY

Ar putea fi ultimul derby pentru Florentin Petre

Florentin Petre este jucatorul dinamovist cu cele mai multe derby-uri disputate. „Imi doresc mult o victorie pentru ca trebuie sa ne consolidam pozitia de lideri. Poate mai mult decat oricand vreau sa cattig titlul cu Dinamo in acest an. Nu ascund ca mi-as dori sa plec la vara, in functie de oferte, pentru ca am deja o varsta. Daca nu se va materializa, voi ramane la Dinamo pana la adanci batraneti, nu e nici o suparare. Asa ca e posibil sa fie ultimul derby pentru mine", a spus mijlocasul „cainilor".

Ando a implinit un an pe banca „cainilor"

Ioan Andone si-a amintit ca debutul sau ca antrenor al lui Dinamo s-a produs acum un an, pe 23 martie 2003, tot la un meci cu Steaua in Stefan cel Mare. „A fost un botez neplacut, stelistii invingand cu 4-2. Acum, lucrurile stau altfel. Orgoliile sunt foarte mari la toate nivelurile. Nu ma intereseaza decat cele trei puncte, nimic altceva", a spus Ando. Tehnicianul dinamovist a caracterizat perioada in care se intalnea cu Victor Piturca pe teren: „Atunci valorile se concentrau la Dinamo si Steaua. Acum se concentreaza in strainatate".

Pe Dan Petrescu nu-l intereseaza rezultatul

Antrenorul Rapidului, Dan Petrescu, a declarat, ieri, ca nu este interesat de rezultatul derby-ului Dinamo - Steaua. „Vreau sa vad un meci frumos ºi multe goluri. Rezultatul nu ma intereseaza", a spus „Bursucul". Teoretic, giulestenii ar trebui sa fie interesati ca Steaua sa invinga in Stefan cel Mare, o victorie a elevilor lui Piturca, coroborata cu un succes al Rapidului in fata Nationalului, apropiindu-i pe „alb-visini" la doua puncte de primul loc. (Ionut Paduraru)

×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo dorinel munteanu