x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport N-a avut rival

N-a avut rival

de Delia Gomoescu    |    30 Noi 2005   •   00:00
N-a avut rival

Visul lui Ronaldinho a devenit realitate. Trofeul decernat de France Football pentru anul 2005 a ajuns luni seara in bratele vedetei Barcelonei.

Acum e oficial. Ronaldinho a primit luni seara, la Paris, Balonul de Aur, trofeu decernat de publicatia franceza France Football. Brazilianul a adunat 225 de puncte, devansandu-i pe englezii Frank Lampard (Chelsea), care a acumulat 148 de puncte, si Steven Gerrard (Liverpool), cu 142 de puncte. Locurile 4 si 5 au fost ocupate de francezul Thierry Henry (Arsenal) si de ucraineanul Andrei Sevcenko (AC Milan), castigatorul de anul trecut.

OBIECTIV. "Mi-am realizat un vis, unul dintre cele mai importante vise ale mele. Voi continua sa muncesc pentru a ma mentine la acelasi nivel si pentru a intra in istoria fotbalului. Ma gandesc acum la coechipierii mei de la Barca si din selectionata Braziliei. Premiile individuale sunt fructul unei munci colective. Multumesc si suporterilor, familiei, prietenilor, tuturor celor care mi-au fost alaturi si m-au ajutat sa ma ridic la acest nivel", a spus Ronaldinho imediat dupa ce a primit trofeul. Magicianul Barcelonei a precizat ca urmatorul sau tel este sa castige Liga Campionilor. "Am multe obiective pentru viitor. Imi lipseste trofeul Ligii Campionilor. Vreau din nou titlul in Spania si sper ca Brazilia sa fie din nou campioana mondiala."

ZERO. Daca Ronaldinho a castigat Balonul de Aur fara probleme, cu 225 de puncte, in clasamentul final au existat multe nume mari care nu au adunat nici macar un punct. In aceasta categorie intra David Beckham, Raul, Roberto Carlos, Deco, Arjen Robben, Wayne Rooney sau Ruud van Nistelrooy. Pavel Nedved, castigator in 2003, a primit un punct, iar Ronaldo, detinatorul trofeului in 2002, nici nu s-a numarat printre cei 50 de finalisti. De altfel, doar 24 de jucatori au primit voturi din partea celor 52 de ziaristi europeni care au alcatuit juriul.

ECHIPA TIP
France Football a anuntat luni seara si echipa ideala a anului 2005. Cei mai multi jucatori, patru, provin de la Chelsea, in timp ce Liverpool si Milan au cate doi reprezentanti. In viziunea ziaristilor de la France Football echipa anului 2005 arata astfel: Petr Cech (Cehia/Chelsea) - Jamie Carragher (Anglia/Liverpool), John Terry (Anglia/Chelsea), Paolo Maldini (Italia/Milan) - Frank Lampard (Anglia/Chelsea), Claude Makelele (Franta /Chelsea), Steven Gerrard (Anglia/Liverpool), Juninho Pernambucano (Brazilia/Lyon), Ronaldinho (Brazilia/Barcelona) - Andrei Sevcenko (Ucraina/Milan), Thierry Henry (Franta/Arsenal). Castigatorul Balonului de Aur in 2004, ucraineanul Sevcenko, a spus ca daca Milan n-ar fi pierdut finala Ligii Campionilor in fata lui Liverpool, in acest an trofeul ar fi fost cucerit de coechipierul sau, Paolo Maldini.

×
Subiecte în articol: sport