x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Napoli a intrat oficial in faliment

Napoli a intrat oficial in faliment

04 Aug 2004   •   00:00

Dupa 78 de ani de existenta, una dintre cele mai iubite echipe din Italia, SSC Napoli, va spune adio fotbalului profesionist.

DELIA GOMOESCU

Gruparea italiana a fost declarata oficial falimentara ieri-dimineata de catre un tribunal comercial local. Datoriile clubului catre fisc sunt estimate la suma de 30 de milioane de euro.

REFUZ. Astfel, Consiliul federal al Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) nu a permis inscrierea echipei in liga a doua italiana pentru sezonul competitional 2004-2005. Presedintele Perugiei, Luciano Gaucci, a cumparat in luna iulie clubul napoletan, angajandu-se sa-l gestioneze pe o perioada de cinci ani, dar FIGC a respins aceasta operatiune. Patru societati s-au aratat interesate de preluarea echipei, care va trebui insa sa se inscrie sub un alt nume, intr-o divizie inferioara. De asemenea, toti jucatorii "defunctei" SSC Napoli vor fi declarati liberi.

PRECEDENT. Un caz similar a avut loc in urma cu doi ani, cand o alta grupare italiana, Fiorentina, a fost declarata falimentara si retrogradata initial pana in liga a 4-a. Ulterior insa, echipa florentina a ajuns in Serie B, de unde a promovat in acest sezon in A.

PALMARES

Numele lui Napoli va fi intotdeauna legat de cel al lui Diego Armando Maradona, cel mai mare jucator al tuturor timpurilor. Alaturi de vedeta argentiniana, gruparea napoletana a castigat de doua ori campionatul Italiei, in 1987 si 1990, dar si editia 1988-1989 a Cupei UEFA. Napoli mai detine trei Cupe ale Italiei (1962, 1976, 1987) si o Supercupa a Italiei (1991). De ceva vreme, Napoli s-a aflat insa intr-un declin continuu. La ultima sa participare intr-un campionat profesionist, in sezonul trecut, Napoli a ocupat locul 14 in Serie B.
×
Subiecte în articol: sport napoli