x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nepregatiti pentru Liga Campionilor

Nepregatiti pentru Liga Campionilor

29 Iul 2004   •   00:00

Dinamo s-a impus in stil italian, reusind sa inscrie la una dintre putinele ocazii de gol avute in meciul cu Zilina. Jocul "cainilor" nu a fost unul stralucit, semn clar ca trupa lui Ioan Andone nu se ridica la pretentiile Ligii Campionilor.

EDITIA a II-a

MARIAN STEFAN - Zilina(Slovacia)

Campioana Romaniei a avut parte de o victorie in primul meci din drumul pe care vrea sa-l sfarseasca in grupele Ligii Campionilor. Dinamo a obtinut victoria gratie lui Ionel Danciulescu, reusita sa venind in minutele de prelungiri, dupa ce tot jocul, echipa sa a fost in corzi.

MODIFICARI. Antrenorul Ioan Andone a inceput meciul intr-o formula surprinzatoare, Ionut Balan si Margaritescu fiind folositi, ca prin minune, inca din primul minut. Schimbarile produse in echipa lui Dinamo si-au pus amprenta pe jocul "cainilor", care au prezentat imaginea unui pugilist aflat in corzi. Buba a fost reprezentata de ezitarile lui Alistar si Tames, care au jucat cu teama. Nici lui Margaritescu nu i-a fost usor, el fiind departe de randamentul dat in sezonul trecut de Alexa.

PAZNIC. Norocul dinamovistilor l-a imbracat pe portarul Cristian Munteanu. "Babicu" a fost ingerul salvator al "cainilor", acest lucru intamplandu-se nu de putine ori. In ceea ce priveste compartimentul ofensiv, acesta a fost in cea mai mare parte inexistent. Andone l-a insarcinat pe Grigorie sa faca legatura intre linia de mijloc si atacantii Danciulescu si Claudiu Niculescu. Mijlocasul dinamovist nu a stiut sa interpreteze rolul primit, astfel ca cei doi atacanti s-au plictisit pe teren. Romanii au privit poarta adversa mai mult de la distanta, ocaziile de gol fiind foarte rare.

EROU. Singurul care a reusit sa penetreze defensiva adversa a fost Ionel Danciulescu. Cand toata lumea se gandea ca 0-0 este un rezultat bun in perspectiva returului, "decarului" din Stefan cel Mare i-a revenit apetitul de gol, inscriind in minutele de prelungire ale partidei si declansand sarbatoarea printre "caini". Chiar daca a castigat, devenind favorita la calificare, Dinamo a fost departe de eficienta din sezonul trecut, semn ca echipa nu este pregatita sa dea ochii cu lumea buna a fostbalului european.

Zilina, oras alb-rosu

EDITIA a I-a

Centrul istoric al micutei urbe a renascut datorita suporterilor dinamovisti care au poposit ieri pentru cateva ceasuri in orasul ce a gazduit prima mansa din cadrul turului II preliminar al Ligii Campionilor, MSK Zilina-Dinamo Bucuresti.
MARIAN STEFAN - Zilina(Slovacia)

Elevii lui Andone au fost sustinuti aseara de o galerie numeroasa. Plecati marti dimineata din Bucuresti, suporterii "cainilor" au ajuns ieri la Zilina.

VIATA. Pub-urile si terasele amplasate pe o strada aidoma Lipscaniului bucurestean au fost colorate instantaneu in alb si rosu. Piata a capatat dintr-o data viata. Binecunoscutele scandari ale fanilor dinamovisti i-au scos din cotidian pe locuitorii Zilinei, cei care se plimba zilnic prin aceste locuri. "Doar cand a fost Chelsea aici am mai vazut un asemenea "spectacol"", spune Martina Goffova, una dintre vanzatoarele de la Terasa Carolina. "Englezii au baut atunci berea pe care, in mod normal, as fi vandut-o in 10 zile."

IMPRESII. Zilina este un oras asemanator pe undeva cu Alba-Iulia. Constructiile medievale alterneaza cu cele moderne, asupra carora au ramas bine intiparite liniile arhitecturale ale comunismului. Si totusi Slovacia se indreapta cu pasi repezi spre Uniunea Europeana. Vechile Skode "S 100" au fost inlocuite acum cu Skoda Octavia sau cu Fabia, desi pe strazile cochete se mai zaresc si astazi vechile autoturisme atat de ravnite de romani inainte de ’89. Oamenii respira parca lipsiti de grija zilei de maine, iar viata de aici are iz de Occident. Preturile sunt identice cu cele din Romania, dar asta in conditiile in care salariul mediu pe economie este de 16.000 de coroane slovace, circa 400 de euro.

Ceea ce frapeaza insa in acest micut orasel cu 100.000 de locuitori este linistea care se asterne dupa ora 22:00.

CANTONAMENT DE OZ

MSK Zilina este o echipa modesta, cu resurse financiare reduse. Spre exemplu, la antrenamentul oficial de marti seara, elevii lui Jurkemik au coborat dintr-un autobuz "oboist", la care RATB ar fi renuntat de mult. Jucatorii au fost introdusi in cantonament doar cu o zi inaintea meciului, asa cum se obisnuieste si inaintea jocurilor din campionat. Platiti cu 1.200 de euro pe luna, fotbalistii slovaci ar putea fi recompensati cu cate 3.000 de euro in cazul in care vor elimina pe Dinamo.

RELAXARE

"IzolatI" la Hotelul Branica, un fel de Piatra Arsa de la noi, dinamovistii n-au iesit ieri din "perimetru". S-au plimbat prin padurea ce imprejmuieste asezamantul de patru stele, au jucat biliard sau, pur si simplu, s-au relaxat in camere. "N-avea rost sa-i mai obosesc prin oras", a spus antrenorul Ioan Andone, care s-a declarat incantat de frumusetea zonei in care delegatia dinamovista a petrecut 36 de ore. Cu cateva ceasuri inaintea jocului, la Branica au sosit si oficialii dinamovisti, Nicolae Badea, Cristian Borcea, Gigi Netoiu, Vladimir Cohn si Cristian Iancu, impreuna cu cativa invitati, ei poposind la Budapesta marti noapte.

BARMANITA

Martina Goffova este fiica antrenorului Jaroslav Goffa, cel care a pregatit MSK Zilina in urma cu trei sezoane. Nu mica ne-a fost mirarea sa zarim fata unui tehnician servind la masa, pe o terasa, in centrul orasului. In Romania asa ceva ar parea de domeniul fantasticului. Modesta, Martina ne-a spus ca nu simte nici o rusine ca este barman. "Stiu ca toata lumea se astepta ca eu sa fac altceva. Dar imi place acest job si, un lucru important, nu sunt la mana parintilor", spune cu demnitate tanara de numai 23 de ani. "As fi vrut sa vad si eu meciul dintre Zilina si Dinamo Bucuresti, dar sunt la serviciu. Din pacate, cred ca romanii vor invinge", a incheiat Martina in timp ce-si aranja tacticoasa sortul pentru a se pregati sa fie fotografiata.
×
Subiecte în articol: sport