x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Noi vorbim, ei fac. Lyon a băgat 10 milioane de euro în centrul de copii şi juniori!

Noi vorbim, ei fac. Lyon a băgat 10 milioane de euro în centrul de copii şi juniori!

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Noi 2008   •   00:00
Noi vorbim, ei fac. Lyon a băgat 10 milioane de euro în centrul de copii şi juniori!

Olympique Lyon a inaugurat joi seara un nou centru de formare a jucătorilor. Oficialii clubului din Hexagon au investit 10 milioane euro în noul centru, informează presa din Hexagon, citată de Agerpres.



Jean – Michel Aulas, preşedintele lui Lyon,  a spus la inaugurare că noul centru îşi propune să fie mai mult decât un simplu loc de pregătire al viitorelor vedete al celui mai important club de fotbal al sfârşitului de secol XX din Franţa: “Este un proiect lansat în anul 2006, în valoare de 10 milioane euro, cu un obiectiv de elitism şi complementaritate cu nivelul profesional. El este fondat pe coabitarea între domeniile sportiv şi pedagogic şi se articulează în jurul valorilor umane şi a mijloacelor care să permită crearea condiţiilor pentru ca cei mai buni să fie aici şi să reuşească”.

La ceremonie au mai fost prezenţi, între alţii, ministrul francez al sportului, Bernard Laporte, actualul antrenor campioanei Franţei, Claude Puel, precum şi atacantul Karim Benzema, format de Olympique Lyon, considerat unul dintre cei mai buni tineri jucători din fotbalul mondial. Prin noul centru inaugurat joi, Olympique Lyon speră să se menţină în fruntea cluburilor formatoare din Franţa, titlu onorific pe care l-a obţinut în 2008, pentru a treia oară în ultimii patru ani.

×
Subiecte în articol: sport