x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic, decisiv la United Cup

Novak Djokovic, decisiv la United Cup

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   10:00
Novak Djokovic, decisiv la United Cup
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a readus Serbia în lupta pentru calificarea în optimile de finală la United Cup 2024. El l-a învins în confruntarea cu Cehia pe Jiri Lehecka, restabilind egalitatea, după ce echipa sârbă pierduse meciul de simplu feminin.

Campioana în exercițiu de la Wimbledon, Marketa Vondrousova, a învins-o în primul meci de marți dimineața, din Australia, pe sârboaica Olga Danilovic în trei seturi, 6-1, 3-6, 6-3.

Pentru numărul 1 mondial din circuitul ATP, asta a însemnat că trebuia din nou să câștige meciul de simplu, înainte de a-l juca apoi și pe cel de dublu mixt.

Adversarul său a fost Jiri Lehecka, jucătorul ceh aflându-se înainte de acest meci la o serie de patru înfrângeri consecutive.

Cehul a reușit un tenis bun, insuficient pentru a-l învinge pe sârb, care a câștigat trei din cele patru turnee de Grand Slam în 2023.

În primul set al meciului, Djokovic a făcut două ori break-ul și s-a impus cu 6-1 și părea că va avea o sarcină facilă, după ce și-a asigurat un avantaj de 3-1 în setul secund, însă Lehecka a câștigat următoarele patru game-uri pentru a întoarce setul secund.

De la 3-5, Lehecka și-a pierdut din nou serviciul, iar setul doi a fost decis în tie-break.

Din nou, Djokovic a fost primul care a avut un avantaj, dar a pierdut mini-break-ul, iar Lehecka a câștigat setul secund cu 7-3 în tie-break.

Setul al treilea a fost cât se poate de simplu. Djokovic a reușit alte două break-uri, fără să se confrunte cu nicio minge de break, iar ca urmare, a câștigat meciul cu 6-1, 6-7(3), 6-1.

Acum, sârbul va juca tot marți la dublu mixt, făcând echipă cu Olga Danilovic pentru a înfrunta un cuplu ceh, care nu a fost încă desemnat, dar care va fi probabil alcătuit din Marketa Vondrousova și Jiri Lehecka.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic united cup