x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală la turneul de la Wimbledon

Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală la turneul de la Wimbledon

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2024   •   22:20
Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală la turneul de la Wimbledon
Sursa foto: Hepta

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, pe care l-a câştigat de şapte ori în cariera sa, după o victorie în patru seturi, 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3), obţinută sâmbătă în faţa australianului Alexei Popyrin.

Dejokovic, numărul doi mondial, care speră să-şi treacă în palmares al 25-lea titlu de Grand Slam, o performanţă pe care nimeni nu a mai reuşit-o până acum în tenisul profesionist (masculin şi feminin), îl va înfrunta în turul următor pe danezul Holger Rune (locul 15 ATP).

La finalul jocului cu Popyrin (47 ATP), sârbul s-a declarat mulţumit de modul în care decurge recuperarea genunchiului său după operaţia la care a fost supus în urmă cu patru săptămâni.

"Cu fiecare meci, deplasările mele se îmbunătăţesc, iar încrederea mea creşte. Sper ca lucrurile să continue aşa", a spus Djokovic.

Rusul Daniil Medvedev, numărul cinci mondial, a acces la rândul său în optimi la Wimbledon, învingându-l cu 6-1, 6-3, 4-6, 7-6 (7/3) pe germanul Jan-Lennard Struff.

Semifinalist anul trecut la All Englad Club, Medvedev îl va înfrunta duminică pe bulgarul Grigor Dimitrov (10 ATP) pentru un loc în sferturile de finală.

×