x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu e adversar slab"

"Nu e adversar slab"

de Marius Mihalcea    |    08 Aug 2009   •   00:00

Chiar dacă au dat peste cel mai modest adversar dintre cei cu care ar fi putut pica, ardelenii nu îi privesc de sus pe bosniaci, păţania de acum doi ani cu ciprioţii de la Anorthosis fiindu-le încă în memorie.



Cap de serie la tragerea la sorţi de ieri, CFR Cluj are şanse foarte mari să acceadă în grupele Europa League, adversarul din play-off, FK Sarajevo, constituind o grupare modestă. "Dacă venim cu un rezultat bun din deplasare, avem şanse foarte mari de calificare. Am avut noroc la tragerea la sorţi, la fel ca şi Steaua. Totuşi, nu îi subestimăm pe cei de la Sarajevo", a declarat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan. "Sarajevo nu este un adversar slab, aşa cum se crede, fiindcă acum toţi vor să se califice. Avem prima şansă având în vedere performanţele pe care le-am realizat anul trecut, dar trebuie să fim atenţi cu Sarajevo, am fost favoriţi cu Anorthosis Famagusta şi ne-au eliminat ciprioţii", a avertizat Eugen Trică. Pe aceeaşi poziţie se situează şi antrenorul grupării din Gruia, portughezul Antonio Conceicao: "Nu îmi plac foarte mult echipele bosniace, pentru că pe teren propriu au avantajul atmosferei fantastice. Nu cunosc echipa împotriva căreia vom juca, dar ne poate pune probleme dacă nu ne pregătim bine. Avem un program destul de dificil, cu meciuri în campionat şi în cupele europene şi trebuie să ne concentrăm".

Cine este FK Sarajevo
Două titluri de campioană a fostei Iugoslavii ('67, '85), două titluri de campioană ale Bosniei ('99 şi '07), primul însă nerecunoscut de UEFA, şi patru Cupe ale Bosniei, acesta este palmaresul lui FK Sarajevo în cei 63 de ani de existenţă. "E o echipă omogenă, dar bătrână şi are de partea sa un public incendiar. Au şanse minime în faţa clujenilor", a spus Cristi Muscalu, jucătorul român care până anul trecut a activat în campionatul Bosniei, la Slavija Sarajevo, iar în prezent este la FK Baku.

×
Subiecte în articol: sport cfr cluj