x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Numărul 1 mondial Carlos Alcaraz se retrage de la Australian Open din cauza unei accidentări

Numărul 1 mondial Carlos Alcaraz se retrage de la Australian Open din cauza unei accidentări

de Redacția Jurnalul    |    07 Ian 2023   •   21:00
Numărul 1 mondial Carlos Alcaraz se retrage de la Australian Open din cauza unei accidentări
Sursa foto: Hepta

Carlos Alcaraz nu va juca la Australian Open 2023, care va începe pe 16 ianuarie, după ce s-a ales cu o nouă accidentare la picior. Spaniolul, lider mondial ATP, a confirmat vineri seara pe rețelele de socializare că este nevoit să se retragă de la primul Grand Slam al anului.

Alcaraz s-a recuperat inițial după o accidentare abdominală care i-a pus capăt sezonului în noiembrie și urma să joace doar la Kooyong, într-un turneu demonstrativ.

"Când eram în cea mai bună formă în pre-sezon, m-am accidentat printr-o mișcare întâmplătoare și nefirească la antrenament. De data aceasta este vorba de un mușchi de la piciorul drept.", a scris el pe Twitter.

"Am muncit din greu pentru a ajunge la cel mai bun nivel al meu pentru Australia, dar, din păcate, nu voi putea juca la Care A2+ Kooyong sau la Australian Open. Este greu, dar trebuie să fiu optimist, să mă recuperez și să privesc înainte. Ne vedem în 2024", a adăugat el.

"Ne pare rău că nu te vom vedea anul acesta @carlosalcaraz. Îți dorim o recuperare rapidă. Ne vedem în curând pe teren", a transmis contul oficial al Australian Open pe Twitter.

Tânărul de 19 ani și-a adjudecat primul său titlu major la US Open de anul trecut, ceea ce l-a făcut cel mai tânăr număr unu mondial masculin din istorie.

Înainte de startul primului Grand Slam al anului, el a declarat că se apropie de o formă fizică completă înaintea noului sezon, după ce a ratat ATP Finals și Cupa Davis din cauza unei accidentări abdominale suferite la Mastersul de la Paris.

Alcaraz l-a înlocuit pe rusul Daniil Medvedev în fruntea clasamentului după ce l-a învins pe norvegianul Casper Ruud în finala US Open din septembrie.

Fanii tenisului așteptau cu nerăbdare să fie martorii jocului uneia dintre cele mai strălucitoare tinere vedete ale sportului la Melbourne Park, care ar fi putut să se confrunte cu Novak Djokovic, de nouă ori câștigător al Australian Open, sau cu compatriotul său Rafa Nadal, campionul în exercițiu.

Rafael Nadal și Casper Ruud sunt acum primii doi capi de serie, iar o revenire va fi probabil vizată pentru Indian Wells și Miami în ceea ce privește următorul turneu important pentru Alcaraz.

 

 

×
Subiecte în articol: australian open carlos alcaraz