x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Olimpiada - 15.000 de euro pentru canotori

Olimpiada - 15.000 de euro pentru canotori

22 Iul 2004   •   00:00

Ieri, la sediul Allianz-Tiriac din Bucuresti a avut loc o conferinta de presa prilejuita de semnarea unui acord de colaborare intre compania de asigurari si Federatia Romana de Canotaj (FRC).

Aceasta actiune a avut drept scop sustinerea pregatirii canotorilor romani pentru Jocurile Olimpice de la Atena.

AJUTOR. Parteneriatul consta intr-o sponsorizare de 15.000 de euro, bani pe care FRC ii va investi in echipament sportiv. "Cu acesti bani vom incerca sa procuram cateva ambarcatiuni. Din pacate, in tara nu se mai fabrica de 20 de ani, si vom fi nevoiti sa le cumparam din strainatate", a declarat Ioan Dospinescu, presedintele FRC. Din nefericire, costul unei ambarcatiuni de 2 fara carmaci se ridica la aproximativ 13.000, federatia fiind nevoita sa gaseasca o alta solutie pentru achizitionarea echipamentului necesar.

OBIECTIV. Canotorii romani care vor fi prezenti la Atena sunt hotarati sa reediteze performantele de la editiile precedente ale Jocurilor Olimpice. Astfel, echipajele de "8+1" feminin, "2 rame" fara carmaci feminin peror, dublu vasle feminin categoria usoara, dublu vasle open feminin si 4 rame fara carmaci masculin vor sa cucereasca cel putin trei medalii, din care doua sa fie de aur. Multipla campioana olimpica, Elisabeta Lipa, prezenta la intalnirea cu mass media, a declarat: "Imi doresc foarte mult ca echipajul nostru sa cucereasca aurul la Atena. Nu ma mai pot concentra si nici antrena fara sa ma gandesc ca nu voi aduce o medalie de aur in tara". (Cosmin Smochina)

×
Subiecte în articol: sport