x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport OLYMPIQUE LYON – STEAUA ● Acum ori niciodată

OLYMPIQUE LYON – STEAUA ● Acum ori niciodată

de Ionut Paduraru    |    05 Noi 2008   •   00:00
OLYMPIQUE LYON – STEAUA ● Acum ori niciodată

Cu un singur punct după primele trei meciuri din grupă, roş-albaştrii au nevoie de o victorie la Lyon pentru a-şi păstra şansele de calificare în optimile competiţiei. Debutant în Liga Campionilor, antrenorul Dorinel Munteanu promite că Steaua va avea o prestaţie mai bună decât în meciul de la Bucureşti. 



Delegaţia Stelei a plecat ieri dimineaţă spre Franţa fără accidentaţii Ovidiu Petre şi Emeghara. La aeroport, Dorinel Munteanu s-a declarat optimist în privinţa meciului din această seară. “Nu am emoţii, am încredere în echipă şi mergem să facem un joc bun. Eu zic că meciul de la Bucureşti a fost un accident, acum va fi cu totul altceva. Probabil e meciul ultimei şanse pentru calificarea mai departe în Liga Campionilor, dar pentru Cupa UEFA mai sunt meciuri şi alte şanse. Sunt convins că vom face un joc bun”, a spus noul antrenor al grupării din Ghencea.

“EMOŢII, DAR SPERANŢE MARI”
Şi preşedintele CA al Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat că are aşteptări mari de la meciul de pe Stade Gerland. “Am emoţii mai mari, dar şi speranţe mai mari. Nu e ultima şansă, dar e cel mai important meci, pentru că în urma lui putem vedea dacă mai avem şanse de calificare. Trebuie să înscriem un gol mai mult decât adversarul. Este adevărat că la Bucureşti trei goluri nu au fost suficiente, dar am avut timp să învăţăm din greşeli. Steaua a jucat bine până acum în Liga Campionilor”, a spus Argăseală, care ştie ce a adus nou Dorinel Munteanu în vestiarul Stelei: “Dorinel ştie foarte bine să-şi motiveze jucătorii şi să pregătească un meci. Nu cred că are emoţii aşa mari cum avea când era jucător. Dorinel ştie să creeze o atmosferă bună în vestiar, mai ales că vine din rândul jucătorilor”. Având nevoie de o victorie pentru a mai spera la clasarea pe locul secund, tehnicianul Stelei pare tentat să folosească o formulă ofensivă, asemănătoare cu cea din partida cu Dinamo. Printre noutăţi s-ar număra revenirea lui Petre Marin în locul lui Golanski, folosit fundaş stânga în derby, şi intrarea lui Dayro Moreno în locul lui Bogdan Stancu. Marcator în ultimul meci jucat de Steaua la Lyon, scor 1-1, Nicolae Dică a spus că fosta sa echipă poate da lovitura pe contraatac.

Adrian Mutu, anunţat titular cu Bayern München

În celălalt meci din grupa F, Fiorentina va juca, pe teren propriu, cu Bayern München. În cazul unei victorii, echipa germană ar acumula 10 puncte şi ar avea asigurată calificarea în faza următoare a competiţiei, rezultat ce ar conveni şi Stelei, aflată în acest moment la un punct sub echipa lui Adrian Mutu. Învinşi cu 3-0 în Germania, toscanii speră ca de această dată să-şi adjudece cele trei puncte. “Ne aşteaptă cel mai important meci al sezonului. Bayern este o echipă foarte valoroasă, care vine după o serie de rezultate pozitive. Va trebui să facem o partidă perfectă, să avem viteză, eficienţă şi luciditate”, a declarat atacantul Alberto Gilardino. Revenit pe teren în ultima partidă din campionat, cu Chievo, Mutu este anunţat titular şi în această seară în echipa lui Cesare Pradelli. Meciul Fiorentina – Bayern München va fi transmis în direct de Sport.ro, începând cu ora 21:45.

Aşteptaţi de doi suporteri

Sosită la Aeroportul Otopeni cu foarte puţin timp înaintea orei programate pentru decolarea avionului, din cauza traficului aglomerat din Bucureşti, delegaţia Stelei a ajuns în Franţa cu aproximativ 45 de minute întârziere faţă de ora prevăzută iniţial. Conform site-ului oficial al clubului Olympique Lyon, întârzierea a fost cauzată de condiţiile meteorologice nefavorabile. Jucătorii stelişti au fost aşteptaţi la aeroport de doi suporteri veniţi din Germania, cei mai solicitaţi pentru autografe fiind căpitanul Mirel Rădoi, mijlocaşul Florin Lovin şi antrenorul Dorinel Munteanu. După ce s-au şi fotografiat cu cei veniţi să-i întâmpine, roş-albaştrii s-au urcat în autocar şi au plecat spre hotel. Aseară, elevii lui Dorinel Munteanu au efectuat antrenamentul oficial pe Stadionul Gerland, cu o jumătate de oră mai devreme faţă de ora de începere a meciului de astăzi.


Juninho (la minge), unul dintre pericolele Lyonului
Credit: Reuters


Claude Puel: “Meciul nu e decisiv”

Potrivit presei franceze, antrenorul lyonezilor, Claude Puel, le-a cerut elevilor săi să fie mult mai atenţi în apărare şi mai ales la contraatacurile Stelei, după ce în Ghencea au primit trei goluri.

Cu toate acestea, Puel este de părere că partida din această seară nu poate decide soarta calificării, indiferent de rezultat. “Meciul cu Steaua nu este decisiv, este la fel de important cum au fost şi cele de până acum. Accederea în optimi se poate juca până în ultimul meci. Bruno Genesio a văzut meciul Stelei cu Dinamo, iar Steaua merita să câştige. Venirea unui nou antrenor a adus o altă dinamică, plus că românii au avut o zi de odihnă în plus, ceea ce contează. Nu cred că victoria de la Bucureşti poate fi un avantaj psihologic pentru noi. La 0-2 nu ne-am panicat, ştiam că se poate şi, apoi, nu aveam dreptul să renunţăm”, a spus Puel, care şi-ar dori, potrivit presei franceze, o partidă asemănătoare cu cea din campionat cu Le Mans, câştigată cu 2-0. “Lyon s-a distanţat în campionat, n-a primit gol în ultimele meciuri, în timp ce de la Steaua a încasat trei, lucru pe care nu vrea să-l repete. Echipa trebuie să-şi schimbe abordarea şi să fie mai concentrată în defensivă”, a scris cotidianul Le Dauphine Libre. În schimb, mijlocaşul Juninho Pernambucano este convins că Lyon va învinge: “Avem capacitatea de a bate orice echipă, chiar şi să revenim ca în meciuri precum cel de la Bucureşti”.

×
Subiecte în articol: sport steaua stelei meciul