x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Otelul - Stoichita a semnat si a inceput treaba

Otelul - Stoichita a semnat si a inceput treaba

23 Ian 2005   •   00:00

Aflat la casa de vacanta din Predeal alaturi de familie, fostul selectioner al reprezentativei Armeniei s-a inteles cu formatia din Galati pentru un contract care se va intinde pe un an si jumatate.


DRAGOS STOICA, VICENTIU NEAGOE - Predeal

"INDIAN". Mihai Stoichita a revenit in Divizia A si vrea rezultate pe banii milionarilor indieni de la "Mittal Steel"
OBIECTIV. Dupa preluarea echipei de catre indienii de la "Mittal Steel", galatenii au reusit si aducerea unui antrenor "cu firma". Mihai Stoichita, cel cu care existau negocieri de aproape doua saptamani, a acceptat sa devina noul tehnician al Otelului, semnand pe un an si jumatate. "Primul obiectiv pe care mi-l propun este evitarea retrogradarii. Cam toate echipele s-au intarit. De fapt, e ceva paradoxal, in sensul ca echipele care au facut transferuri de senzatie au fost formatiile asa-zis mici, daca ne referim numai la Timisoara. Cine se mai gandeste ca mai merge la fotbal pe munca patriotica, se inseala amarnic. Fotbalul este acum o afacere. Ai bani, rezisti, n-ai, te duci la vale imediat!", spune noul antrenor al Otelului, care a semnat intelegerea impreuna cu noul presedinte al echipei, ex-arbitrul Viorel Anghelinei.

SURPRINS. Dupa ce sambata dimineata a fost prezentat oficial componentilor lotului, cazati la hotelul Orizont din Predeal, Stoichita a fost neplacut surprins de conditia fizica a unor jucatori: "Nu pot sa inteleg cum, dupa numai o luna de pauza, unii se intorc cu 5-6 kilograme in plus. Este clar ca, in asemenea situatii, ai de-a face cu orice altceva, numai cu profesionalism nu. Oricum, este un lot nu prea numeros, care trebuie imbunatatit, mai ales ca intentionez sa jucam in sistemul de joc 4-4-2".

TINTE. In timp ce in retur galatenii vor juca numai pentru ramanerea pe prima scena, pretentiile vor fi mult mai mari din campionatul viitor. "Am primit asigurari ca vom avea un buget pe masura aspiratiilor. Deja imi doresc cativa jucatori. Am vorbit cu Dinu Gheorghe despre aducerea de la rapid a lui Arman Karamian si cu impresarul Marcel Popescu in legatura cu niste fotbalisti argentinieni, pe care eu i-am vazut jucand cand antrenam in Panama. De asemenea, il mai am in vizor si pe capitanul nationalei Guatemalei, un mijlocas de 26 de ani, care insa este destul de scump".

NATIONALA
Intrebat asupra sanselor de calificare ale echipei nationale, Mihai Stoichita a precizat ca meciul cu Olanda are caracter decisiv: "Atunci vom sti ce avem de facut, daca mergem mai departe cu actuala generatie sau incepem o noua reconstructie. Din pacate, eu am avut dreptate in vara, cand am afirmat ca echipele care vor lua maximum de puncte de la out-sidere se vor califica. Olanda a pierdut doua puncte in Macedonia, noi am pierdut la fel in Armenia, despre care eu am spus ca poate produce surprize. Acum nu mai putem irosi nici un punct acasa, plus ca trebuie sa aducem de afara tot ce este posibil".
NOCTURNA
Unul dintre principalele motive pentru care Stoichita a ezitat destul de mult sa semneze cu Otelul a fost situatia stadionului, aflat in plin proces de renovare. "A fost unul din primele lucruri care m-au interesat, dar mi s-a spus ca nu se poate intra pe gazon decat cel devreme in luna mai. Pana atunci, vom continua pe Dunarea, nu avem ce face. Din toamna se va discuta si despre modernizarea acestei baze, care ar putea deveni locul de cantonament". Patronii indieni au promis ca se vor implica in renovarea stadionului "Otelul", care ar urma sa fie dotat in viitorul apropiat si cu instalatie de nocturna.
×
Subiecte în articol: sport stoichita