x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ovidiu Petre ratează Euro

Ovidiu Petre ratează Euro

de Mihai Igirosanu    |    21 Mai 2008   •   00:00
Ovidiu Petre ratează Euro

Week-end-ul trecut nu va fi uitat de mijlocaşul Stelei, Ovidiu Petre. Aflat în cantonamentul de relaxare din Antalya, jucătorul s-a accidentat la genunchi în timpul unui meci de volei pe plajă şi va rata Campionatul European din Austria şi Elveţia.

Week-end-ul trecut nu va fi uitat de mijlocaşul Stelei, Ovidiu Petre. Aflat în cantonamentul de relaxare din Antalya, jucătorul s-a accidentat la genunchi în timpul unui meci de volei pe plajă şi va rata Campionatul European din Austria şi Elveţia.

 

 

Aflat pe lista distracţiilor din Turcia ale tricolorilor, voleiul pe plajă a lăsat urme în lotul preconizat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru Euro 2008.

 

 

GHINION. În timp ce se distra jucînd volei pe plajă în Antalya, unul dintre jucătorii săi preferaţi, Ovidiu Petre a fost accidentat involuntar de către un cameraman de la Realitatea TV. În timpul unui duel pentru minge, peste fileu, cei doi s-au ciocnit, iar jurnalistul a căzut peste Ovidiu Petre, afectîndu-i genunchiul drept. Într-un comunicat remis ieri, FRF a anunţat: “Controlul medical a relevat faptul că jucătorul Ovidiu Petre a suferit o leziune a meniscului extern drept, accidentare care îl va împiedica să facă parte din lotul României la turneul final al Euro 2008. În locul lui Ovidiu Petre ar putea fi convocat un alt jucător, decizia urmînd să fie anunţată de selecţionerul Victor Piţurcă în cadrul conferinţei de presă programată joi, 22 mai, la ora 12:00, în sala de protocol a stadionului din incinta Centrului de Fotbal Mogoşoaia, cu ocazia reunirii componenţilor naţionalei noastre”.

 

 

OPERAŢIE. Verdictul dat de medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu l-a dărîmat pe Ovidiu Petre, care a refuzat orice dialog cu presa. “Simt un regret enorm pentru ceea ce s-a întîmplat, deoarece mi-a fost luată şansa de a evolua la primul meu turneu final cu echipa naţională. Este o mare dezamăgire şi sper să trec peste ea cu fruntea sus şi să revin cît mai repede pe teren. Ţin să precizez că nu aveam probleme mai vechi la genunchiul drept. Eram sută la sută apt de joc”, a declarat fotbalistul pentru site-ul clubului său. Conform unor surse, Ovidiu Petre va fi operat abia duminică, momentan genunchiul său fiind inflamat, neputîndu-se interveni chirurgical. 

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

 

 

 

 

Optimism

 

 

Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş a încercat să-l încurajeze pe Ovidiu Petre, care trece prin momente foarte grele după accidentarea stupidă din Antalya. “Trebuie să facă un RMN zilele astea, şi în funcţie de acest lucru, vom vedea, sper să nu fie chiar aşa de grav. Campionatul European era o oportunitate bună pentru el. În funcţie de rezultatul medical, vom vedea în cît timp va putea fi apt de joc. Ovidiu e un bărbat tare. Din păcate, nu am reuşit să dau pînă acum de el, însă am apucat să vorbesc cu doctorul naţionalei. E un jucător extrem de important pentru echipa Romaniei şi ar fi un mare păcat că Victor Piţurcă să nu poată miza pe el din cauza unei accidentări stupide. Din cîte am înţeles, există totuşi speranţe să se refacă, sper din toată inima să-l văd pe teren la Euro 2008. România are nevoie de Ovidiu Petre. Doamne fereşte, în cazul în care nu va participa la turneul final, sînt sigur că poate să treacă peste. Ovidiu ştie să treacă peste aceste lucruri, nu cred că este ultima oară cînd va avea şansă să participe la un Campionat Mondial sau Campionat European. Este un jucător de valoare, e tînăr, are tot timpul din lume să participe la astfel de competiţii importante”, a declarat Lăcătuş.

 

 

 

Olanda, în pîine

 

 

Cea mai mare parte a jucătorilor convocaţi de selecţionerul Olandei, Marco van Basten, în lotul lărgit pentru Campionatul European din Austria şi Elveţia, a ajuns în cantonamentul de la Noordwijk aan Zee, pentru un stagiu de pregătire de cinci zile. Antrenorul naţionalei batave nu contează deocamdată pe cele trei staruri de la Real Madrid, Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder şi Arjen Robben, aflaţi cu echipa spaniolă la Riyadh, pentru o partidă amicală cu Al Nassr, pe portarul formaţiei Manchester United, Edwin van der Sar, care joacă miercuri seară finala Ligii Campionilor, şi pe atacantul scoţienilor de la Celtic Glasgow, Jan Vennegoor of Hesselink. Sîmbătă, Olanda va disputa primul meci amical cu Ucraina, la Rotterdam.

 

 

 

 

Mutu şi Chivu, de nota 9 în Serie A

 

 

Vedetele naţionalei României, Adrian Mutu de la Fiorentina şi Cristian Chivu de la campioana Inter au fost notaţi cu 9 pentru evoluţiile din ultimul sezon de Serie A. Mutu a primit calificativul din partea site-ului fiorentina.it “Mutu este liderul Fiorentinei. Este omul numărul unu. A marcat 17 goluri, a făcut multe alte faze importante şi a rezolvat de unul singur unele meciuri. A obosit puţin în finalul sezonului. Românul este steaua Fiorentinei şi ar fi păcat ca toscanii să-l piardă”, a scris sursa citată. “Briliantul” a primit cea mai mare notă dintre jucătorii Fiorentinei, doar antrenorul Cesare Prandelli primind nota 10. Site-ul realsports.it l-a notat cu 9 pe căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu. “După o telenovelă de două luni, Inter a plătit vara trecută 16 milioane pentru transferul său de la Roma, dar acum am văzut că a meritat. Fundaş central precis, apărător stînga talentat şi mijlocaş defensiv ordonat, Chivu a fost cel mai polivalent jucător al Interului. În ultimele două luni a jucat cu umărul luxat. Destoinic”, a scris site-ul respectiv. Nota 9 au mai primit portarul brazilian Julio Cesar, Esteban Cambiasso şi Mario Balotelli, în timp ce căpitanul Javier Zanetti a fost singurul notat cu 10.

×
Subiecte în articol: sport petre ovidiu