x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pas urias spre titlul de campioana

Pas urias spre titlul de campioana

29 Mar 2004   •   00:00

Incarcat de istorie si de imense orgolii, derby-ul a oferit putin fotbal. Totul s-a decis in finalul dramatic, cand dinamovistii s-au desprins la 5 lungimi in clasament fata de rivale.

Cum ar fi putut arata Steaua in acest retur fara Claudiu Raducanu plecat in Spania? Sa spunem ca Dorinel Munteanu ar fi preferat sa ramana in Germania, iar Aliuta pleca in Rusia. Ramanea doar cu achizitiile Dica si Paduret.

IMAGINE. Situatie perfect plauzibila. In asemenea conditii s-a prezentat Steaua la ora marelui derby cu Dinamo. Astfel ca e greu de invocat vreo absenta, pretentiile din Ghencea neavand acoperire. Chiar daca Dinamo s-a impus norocos, printr-un gol inscris in ultimele secunde ale meciului, victoria nu le poate fi contestata, punand in balanta evolutia modesta a Stelei.

FINAL FIERBINTE. Meciul a fost unul departe de asteptarile puse intr-un asemenea derby. Reprezentatia oarecum confuza a fost salvata de finalul palpitant. 18.000 de oameni au simtit abia in ultimele 5 minute ca asista la ciocnirea gigantica a campionatului. Neaga a aruncat in aer peluza „Armatei Ultra" dupa o sincronizare perfecta cu Dinita si se parea ca a adus remiza. Gazdele au „muscat" in ultima faza a meciului, cand lovitura de cap a rezervei Grigorie a isterizat suflarea alb-rosie. Circul bancii tehnice a Stelei din final ramane doar o imagine de prost gust. Dinamo a punctat la tanc si a facut un pas, aproape decisiv, spre castigarea coroanei de campioana.


Mihai Igirosanu

Barcauan: „Mai bine pierdeam decat sa facem egal"

Reprofilat fundas de Ioan Andone, Cosmin Barcauan nu si-a dezmintit renumele de „Bestie neagra" a stelistilor. Sambata el a marcat al patrulea gol in poarta ros-albastrilor, precedentele reusindu-le atunci cand juca la Craiova.

  • Jurnalul National: Cosmin, mai credeai in victorie?

    Cosmin Barcauan: Sincer, nu. In momentele in care a egalat Steaua, simteam ca se naruie munca noastra, ma cuprinsese o ciuda nebuna. Mai bine pierdeam decat sa facem egal. Nu ne ajuta cu nimic doar un punct. Am meritat victoria.

  • Te gandeai ca vei marca?

    Important e ca am invins, nu ca am inscris eu. Oricum, nu va pot spune cum m-am simtit cand a intrat mingea in poarta. Dedic golul sotiei mele, pentru ca pana acum nu i-am dedicat niciodata vreunul.

  • Claudiu Niculescu a spus ca vei marca.

    Asa ne incurajam noi inainte de meciuri. Eu ii spun lui ca da gol si el mie. Oricum, pentru mine e mai greu sa marchez din postura de fundas. Poate de la anul o sa dau mai multe din cea de atacant.

  • Cum vei sarbatori victoria?

    Cu sampanie si un trabuc.


DECLARATII

„Jocul a fost de partea noastra, dar rezultatul este al lor. Cred ca fotbalul este nedrept" Dorinel Munteanu

„Sunt nemultumit de joc si de rezultat. Arbitrul a influentat rezultatul" Gigi Becali, patron Steaua

„A fost un derby prin traditie si istorie, dar nu prin spectacol si joc. Partida a fost sub nivelul jocului Steaua - Rapid. Campionatul inca se joaca si sper sa fie totul pe teren. Am remarcat doi jucatori de la Dianamo si nici unul de la Steaua" Anghel Iordanescu

„Am terminat scoala de mult si nu pot sa dau o nota acestui meci. A fost o partida tensionata, dar Dinamo a meritat victoria. Steaua a avut in Rachita cel mai periculos om si asta spune multe" Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

„Dinamo a fost mai buna, iar Steaua a avut o jumatate de ocazie si a dat un gol.Va fi un retur greu, dar lasati-ne sa ne pregatim pentru Champions League" Cristi Borcea, director executiv Dinamo


Victor Becali: „Mihai Stoica s-a nascut suparat!"

Chiar daca a anuntat ca renunta la functia de membru in cadrul Adunarii Generale a FC Dinamo, Victor Becali continua sa „respire" pentru gruparea din Stefan cel Mare. La derby-ul cu Steaua, impresarul a stat langa Gigi Netoiu si Cristi Borcea, la final fiind extaziat de reusita victorioasa a lui Grigorie. Referitor la ironiile venite dinspre presedintele Stelei, Mihai Stoica, care a spus despre el ca se pricepe mai bine la baterii auto, Victor Becali a declarat: „Nu vreau sa ma cobor la nivelul lui, dar pot spune ca acest baiat s-a nascut suparat". La randul sau, Gigi Netoiu a precizat: „Nimic nu ma bucura mai mult ca o victorie cu Steaua. Sper ca Anghel Iordanescu sa fie obiectiv la selectie si sa convoace cat mai multi jucatori de la Dinamo. O merita!". (Daniel Stan)


CONTINUARE: Nu mai credeau in victorie

×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo