x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Penescu cere strămutarea dosarului său pe motiv că este prea mediatizat

Penescu cere strămutarea dosarului său pe motiv că este prea mediatizat

14 Iul 2009   •   00:00
Penescu cere strămutarea dosarului său pe motiv că este prea mediatizat

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, cere la instanţa supremă strămutarea dosarului în care este judecat pentru corupţie, pe motiv că acest caz este mediatizat în mod excesiv în Piteşti, cu toate că el deţine un ziar în care s-a scris despre ancheta DNA.



Patronul echipei de fotbal FC Argeş arată în cererea de strămutare, pe care a depus-o la instanţa supremă, în 7 iulie, prin avocatul său Ion Neagu, că dosarul în care a fost deferit justiţiei, pentru corupţie, este mediatizat într-un mod excesiv în judeţul Argeş, ceea ce ar putea afecta imparţialitatea magistraţilor care judecă această cauză, scrie Mediafax.

Odată cu cererea de strămutare a dosarului de la Tribunalul Argeş la o altă instanţă egală în grad, avocatul a depus la dosar şi mai multe articole din ziarele locale, care să dovedească modul excesiv în care a fost mediatizată ancheta DNA în privinţa lui Penescu şi a celorlalte persoane judecate în dosarul corupţiei din arbitraj.

Instanţa supremă a stabilit un prim termen de judecată pentru 12 august, când se va pronunţa cu privire la suspendarea judecării procesului de la Tribunalul Argeş, iar în 26 august magistraţii vor dezbate cererea propriu-zisă de strămutare făcută de finanţatorul FC Argeş.

Primul termen în procesul celor 14 persoane din "lotul Penescu", trimise în judecată pentru fapte de corupţie, a fost stabilit pentru data de 29 septembrie, la Tribunalul Argeş.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat, în 25 iunie, că au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, Cornel Penescu, acţionar majoritar la SC PIC SA Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea FC Argeş Piteşti, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, Liviu Făcăleaţă, director general în cadrul SC Pic SA Piteşti, pentru complicitate la dare de mită, iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri, Dan Cristian Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru luare de mită şi Gheorghe Constantin, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul FRF, pentru luare de mită şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată Florin Prunea, director de Relaţii Internaţionale în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA i-au mai deferit justiţiei pe arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, precum şi pe Marcel Lică, observator federal şi fost vicepreşedinte al CCA, pentru luare de mită.

Vor mai fi judecaţi în acest dosar Gheorghiţă Pieca, administrator la societăţile SC Pic SA şi FC Club Argeş, pentru complicitate la dare de mită şi la cumpărare de influenţă, precum şi pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, Cristian Mincă, preşedinte al FC Club Argeş Piteşti, pentru aceleaşi infracţiuni, Daniela Cârstiana, director la societatea Pic, pentru favorizarea infractorului.

Alţi doi arbitrii din lotul divizionar A, Dan Cristian Lucian şi Sorin Caia, vor fi judecaţi.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2006-aprilie 2009, Penescu, Făcăleaţă, Mincă, Pieca şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale.

Într-un dosar separat disjuns din prezenta cauză vor fi continuate cercetările penale şi cu privire la infracţiunile de corupţie ce rezultă din actele de urmărire penală efectuate în legătură cu sezoanele competiţionale 2006 - 2007 şi 2007 - 2008 sau pentru alte infracţiuni ce au legătură cu infracţiunile de corupţie.

×
Subiecte în articol: sport argeş