x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pierduti in spatiu

Pierduti in spatiu

19 Mar 2004   •   00:00

Real Zaragoza a invins in prelungiri, 3-2, liderul din Spania, Real Madrid, in finala Cupei Regelui.

"Galacticii" n-au mai castigat trofeul din 1993, cand victime le-au cazut chiar castigatorii din acest an. Miercuri a fost ziua norocoasa a spaniolilor de la Real Zaragoza, care au castigat cea de-a sasea Cupa a Regelui din istorie, in dauna lui Real Madrid, cu un dramatic 3-2, in prelungirile partidei de pe stadionul "Montjuic" din Barcelona. Casa lui Espanyol si a lui Claudiu Raducanu a primit 54.000 de suporteri, printre care s-a numarat si familia regala a Spaniei, in frunte cu regele Juan Carlos. La sfarsitul partidei, suveranul iberic, patronul spiritual al lui Real Madrid, a avut o strangere de inima atunci cand i-a inmanat trofeul aragonezului Cuartero, in loc sa i-o dea simbolului "albilor", Raul Gonzalez.

DETERMINATI. Elevii lui Victor Munoz, fost adversar al Stelei in finala contra Barcelonei din 1986, au retezat sperantele "galacticilor" de a-i oferi presedintelui Florentino Perez singurul trofeu care-i lipseste din palmares in perioada in care a condus gruparea madrilena. "Zaragoza s-a imbracat in David si a reusit sa-l invinga pe Goliat", a declarat presedintele invingatorilor, Alfonso Solans, care le-a multumit suporterilor fostei echipe a lui Costel Galca pentru sprijinul acordat.

NEPUTINTA. "Galacticii" au jucat foarte slab miercuri seara, nereusind sa-si domine adversarii nici cu un om in plus, timp de 30 de minute. Singurii care au mai salvat onoarea echipei au fost David Beckham si Roberto Carlos, ambii reusind doua goluri magnifice din lovituri libere.

RAUTATI. La finalul partidei, bucuria celor de la Zaragoza, care, dintr-un total de 6 Cupe, au obtinut 3 in ultimii 10 ani, a fost de nedescris, o parte dintre acestia lansand niste "sageti" spre adversari. "Dedic aceasta victorie orasului Zaragoza, dar si tuturor suporterilor lui Atletico Madrid", a declarat Jose Maria Movilla, jucator imprumutat de rivalii de moarte ai "galacticilor" la Zaragoza in acest sezon.

"S-a lasat linistea in vestiar"

Dupa pierderea Cupei Regelui, Real Madrid nu mai poate aspira la indeplinirea proiectului "tripletei" in acest an, ramanand cu sperante doar la titlu si la Liga Campionilor. Desi au in palmares 16 trofee, "galacticii" n-au mai reusit sa castige nici unul in ultimii 11 ani, fiind aproape de aceasta performanta doar in 2002, in ziua centenarului, cand au fost umiliti, 2-1, pe "Santiago Bernabeu", de Deportivo la Coruna, si acum doua zile. "S-a lasat o liniste profunda in vestiar. Suntem foarte tristi, dar trebuie sa mergem mai departe si sa luam titlul", a declarat David Beckham, in timp ce Zinedine Zidane a fost cel mai afectat de esecul din finala.
( CATALIN FAINISI )

×
Subiecte în articol: sport