x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piturca le-a zis jucatorilor ca demisioneaza

Piturca le-a zis jucatorilor ca demisioneaza

29 Iul 2004   •   00:00

Cu numai trei zile inaintea inceperii campionatului, Victor Piturca si-a anuntat jucatorii ca renunta la conducerea tehnica a gruparii din Ghencea. Antrenorul nu si-a depus insa oficial demisia in fata patronului Gigi Becali.

MOTIVE. Relatiile dintre tehnician si patron s-au racit in urma cu o saptamana, dintr-un motiv care poate parea ridicol: culoarea numerelor de pe tricourile de joc. Piturca dorea aceste numere argintii, iar Becali, din motive electorale, galbene, pentru a reuni pe echipamentul Stelei culorile tricolorului. Raceala dintre cei doi s-a accentuat cand Gigi Becali i-a spus tehnicianului ca vrea sa renunte la Paduret, jucator care "are salariu prea mare si nu are valoare de Steaua". Piturca nu a fost de acord si le-a spus jucatorilor, in vestiar, inainte de amicalul de ieri cu FC Mogosoaia, ca nu poate accepta amestecul patronului la echipa si ca isi da demisia.

SUPORTERI. Dupa acest amical, castigat de Steaua cu 12-0, Piturca nu a vrut sa le ofere nici o explicatie reprezentantilor presei in legatura cu situatia sa. "Aveam conferita de presa doar marti si vineri", a venit scuza tehnicianului stelist. Piturca a stat insa de vorba, pe tunelul de la vestiare, cu liderii suporterilor, convenind insa cu acestia sa nu divulge rezultatul discutiilor. "Nu pleaca nimeni", a venit singura declaratie din partea sefulului galeriei steliste, Gheorghe Mustata.

JUCATORI. Dupa ce au aflat intentiile antrenorului de a demisiona, jucatorii stelisti au convenit ca vor merge, dupa amicalul cu FC Mogosoaia, sa discute situatia cu patronul Gigi Becali. In timpul acestei consfatuiri, latifundiarul din Pipera l-a anuntat pe Paduret ca nu mai are nevoie de serviciile sale, platindu-i acestuia suma de 8.000 de dolari, reprezentand salariul jucatorului pe doua luni. "Aveam deja 8 mijlocasi la echipa. I-am dat banii baiatului ce avea de luat si ne-am luat la revedere", a explicat situatia Gigi Becali.

DEMISIE. Patronul stelist a dezvaluit ca nu fusese anuntat de tehnician de demisie. "Avem antrenament azi, la ora 10:00. Daca Piturca vine, continuam cu el fara probleme. Daca nu, inseamna ca si-a dat demisia. In acest caz, de antrenament se va ocupa Dorinel Munteanu si Fane Iovan, iar apoi jucatorii vor veni din nou la mine si vor alege noul antrenor. Le voi pune cateva nume pe biletele, iar ei vor alege secret si democratic", a spus Gigi Becali, care se pare ca are in vedere, pentru o eventuala inlocuire a lui Piturca, cel putin 5 tehnicieni: Marius Lacatus, Basarab Panduru, Ilie Dumitrescu, Mihai Stoichita si Cosmin Olaroiu. Din cauza situatiei create, Becali nu va mai pleca astazi, cum dorea initial, in Elvetia, pentru a asista la tragerea la sorti a adversarului Stelei din Cupa UEFA.

×
Subiecte în articol: sport piţurcă