x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Polo: Prima victorie la Campionatul Mondial

Polo: Prima victorie la Campionatul Mondial

de Vlad Ionescu    |    22 Iul 2009   •   00:00
ROMÂNIA - MACEDONIA - 6-4
Reprezentativa României a învins cu scorul de 6-4 naţionala Macedoniei, în primul său meci la Campionatul Mondial de nataţie de la Roma.

Tricolorii şi-au propus o clasare între primele opt echipe ale lumii, iar victoria obţinută în faţa ex-iugoslavilor reprezintă un prim-pas în îndeplinirea acestui obiectiv. Începutul partidei a stat sub semnul echilibrului, după două reprize scorul fiind egal, 3-3, deşi băieţii noştri au condus cu 1-0, 2-1, şi 3-2. Soarta meciului avea să se decidă în actul al treilea. Portarul Dragoş Stoenescu a salvat câteva mingi dificile, colegii săi au prins mai mult curaj în faza ofensivă şi au înscris de trei ori la rând, pentru ca în ultima repriză macedonenii să reuşească doar să reducă diferenţa.

Golurile echipei României au fost marcate de Cosmin Radu (2), Ghiban, Kadar, Iosep şi Diaconu. În celălalt meci din Grupa D, SUA, vicecampioana olimpică de la Beijing, a învins Italia cu scorul de 9-8. Astăzi, la ora 22:00, România întâlneşte Italia, iar vineri este programat meciul cu SUA. Câştigătoarele grupelor se califică direct în sferturi, iar ocupantele locurilor 2 şi 3 vor disputa un baraj.

×
Subiecte în articol: sport