x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Premiantii sunt Neaga, Rednic si Corpodean

Premiantii sunt Neaga, Rednic si Corpodean

04 Mai 2004   •   00:00

Initiativa Jurnalului National de a premia jucatorul, antrenorul si arbitrul lunii a continuat, ieri, cu decernarea trofeelor pentru luna aprilie, in cadrul clubului privat Mc Moni’s, din Capitala.

DEPARTAMENTUL SPORT

Dupa voturile departamentului SPORT al Jurnalului National, premiantii lunii trecute au fost Adrian Neaga (jucator), care a inscris 7 goluri in 5 partide pentru Steaua, Mircea Rednic (antrenor), omul care a revitalizat Universitatea Craiova si a obtinut 12 puncte din 15 posibile in 5 partide, si Sorin Corpodean (arbitru). Acesta din urma a condus impecabil partide dificile din Divizia A, cum ar fi Universitatea Craiova - Rapid, Petrolul Ploiesti - FCM Bacau, un derby al retrogradarii, si cel mai comentat meci al lunii aprilie, Farul - Dinamo, in care a acordat liderului un penalty in minutele de prelungire. Festivitatea s-a desfasurat intr-un cadru select, la clubul privat Mc Moni’s din Bucuresti.

Revenire

Adrian Neaga a avut o revenire spectaculoasa, care a culminat cu luna aprilie, cand a reusit sa inscrie etapa de etapa. In tur, el a avut o evolutie modesta, cu un singur gol inscris, si acela din lovitura de la 11 m. Evolutiile sale l-au propulsat si la nationala, fiind introdus de Anghel Iordanescu in repriza a doua a succesului istoric al „tricolorilor", 5-1 cu Germania. De asemenea, Rica a fost coautorul ultimului gol al Romaniei, pasandu-i decisiv lui Gabriel Caramarin.

Punctual

Primul sosit la Mc Moni’s a fost Sorin Corpodean, care a dovedit aceeasi seriozitate care l-a caracterizat in acest retur. „Noi, arbitrii, suntem mereu punctuali. Tocmai de aceea, am preferat sa ajung mai devreme la aceasta festivitate deosebita pentru mine. In vitrina am numai cupe, iar acesta este primul trofeu oferit de presa", a spus, emotionat, „centralul".

Teapa

Mircea Rednic, cel care a lansat in fotbal hitul „Ce bine-mi pare ca ai luat teapa" al celor de la Ca$$a Locco, ne-a „intonate" si noua acelasi refren, neprezentandu-se la festivitatea de premiere, pentru a-si ridica trofeul. El l-a trimis in locul sau pe onorabilul Cornel Dragusin, mentorul sau si omul care l-a indrumat in cariera de antrenor.

Neaga: „Voi tine cu Rapid!"

  • Jurnalul National: Cum te simti dupa acest premiu?

    Rica Neaga: Este o onoare pentru mine si o obligatie in plus sa continui pe aceeasi linie. Meritul este si al colegilor mei de echipa. Este o initiativa benefica pentru ca se naste mai multa ambitie intre fotbalisti. Sper sa va iau premiul si luna viitoare.

  • In acest retur ai avut o revenire incredibila.

    Nimeni nu mai credea in mine. Domnii Rednic si Piturca mi-au dat incredere si sansa de a arata ce pot. Eu am fost singurul care am mai pariat pe mine. Despre Rica Neaga se vorbea deja ca despre un fotbalist terminat. Am vrut sa arat ca lucrurile nu stau chiar asa.

  • Vei tine cu Rapid in meciul cu Dinamo?

    Trebuie sa tin cu Rapid, pentru ca acesta este interesul Stelei. Tin cu toate echipele care joaca impotriva lui Dinamo, pentru ca vreau sa castigam campionatul. Dinamo joaca foarte bine si nu are importanta ca inving in finaluri de partida, atat timp cat castiga. Dar, sper ca vor gresi si ca titlul va ajunge in Ghencea.

  • Te-ai mai intoarce in Arabia Saudita?

    Niciodata!

    Corpodean: „Au disparut presiunile!"

    Desemnat „Arbitrul lunii aprilie", Sorin Corpodean a vorbit despre noua fata a arbitrajului romanesc.

  • Jurnalul National: In primul rand, felicitari!

    Sorin Corpodean: Va multumesc. Pentru mine conteaza foarte mult aceste gesturi. Sper ca si luna viitoare sa ma regasesc printre laureatii dumneavoastra.

  • Cum este arbitrajul nostru sub conducerea lui Ion Craciunescu?

    Vreau sa va spun ca nu este un dictator, asa cum se tot vehiculeaza. Este, insa, un conducator sever. Si eu sunt sever acasa, cu copiii mei, pentru ca numai asa le poti explica celor din jur ceea ce astepti de la ei.

  • Care a fost principala schimbare pe care o simtiti?

    Cred ca arbitrajele sunt mult mai bune, desi toti gresim. Apoi, ne simtim mult mai eliberati din punct de vedere al presiunii, pe care o resimteam in sezoanele precedente.

  • Ce vreti sa spuneti?

    Ma refer la declaratiile incendiare care apar in preajma unor meciuri importante ale campionatului. Pana acum, un derby se pregatea cu doua-trei saptamani inainte. Acum am observat ca aceste presiuni s-au redus vizibil si acest lucru este benefic pentru arbitrii si pentru fotbalul romanesc.

  • Cum comentati ultimele acuze ale lui Gheorghe Stefan?

    Dati-mi voie sa nu comentam aceste lucruri. Multi oameni din fotbal au inceput sa apeleze la varianta tribunalelor. Am avut si eu de cateva ori tendinta sa-mi caut dreptatea in instanta, dar am renuntat. Nu am timp sa umblu prin salile de judecata.

  • Despre derby-ul Rapid - Dinamo ce spuneti?

    Imi pare rau ca nu pot sa-l arbitrez, deoarece am condus pe Dinamo acum doua etape, la Constanta. Imi plac meciurile cu miza.

    „Rednic curajosul"

    Mircea Rednic a fost reprezentat la eveniment de catre mentorul si sfatuitorul sau, Cornel Dragusin, care a si ridicat diploma si premiul dedicat antrenorului Universitatii Craiova. „Ma bucur enorm pentru Mircea Rednic si cred ca un mare merit al sau este acela ca a avut curaj sa mearga antrenor la Craiova. Acolo a reusit sa asigure o atmosfera propice pentru performanta, desi se stie ce greu este sa faci acolo asa ceva. De asemenea, cred ca Mircea are un mare merit si in renasterea lui Adrian Neaga, aici de fata, pe care l-a consiliat foarte bine in Arabia Saudita. De fapt, imi aduc aminte de cate ori ma intalneam cu Neaga in lojele stadionului Steaua, in loc sa-l vad pe gazon. Din punct de vedere psihologic, Rednic a reusit sa-l monteze foarte bine", a declarat Dragusin in momentul inmanarii distinctiilor. Venerabilul antrenor este omul care ii asigura lui Rednic toate datele necesare referitoare la adversarii echipelor pe care ii intalneste: „Din acest punct de vedere, cred ca am si eu 5% din meritele lui Mircea. Va felicit in numele sau pentru aceasta initiativa".
  • ×
    Subiecte în articol: sport neaga rednic corpodean