x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Premii - Ronaldinho e numarul 1

Premii - Ronaldinho e numarul 1

de Mihai Igirosanu    |    15 Dec 2006   •   00:00
Premii - Ronaldinho e numarul 1

Brazilienii au monopolizat clasamentele FIFA. Desi n-a stralucit la CM din Germania, acolo unde Brazilia a fost eliminata in semifinale de Franta, cotidianul spaniol Marca a dezvaluit ieri ca mijlocasul Barcelonei Ronaldinho va fi desemnat de FIFA cel mai bun jucator al anului 2006.

Brazilienii au monopolizat clasamentele FIFA. Desi n-a stralucit la CM din Germania, acolo unde Brazilia a fost eliminata in semifinale de Franta, cotidianul spaniol Marca a dezvaluit ieri ca mijlocasul Barcelonei Ronaldinho va fi desemnat de FIFA cel mai bun jucator al anului 2006.

Senzationalul fotbalist al campioanei europene en titre i-a devansat atat pe stoperul reprezentativei Italiei, incoronata in aceasta vara cu titlul mondial, Fabio Cannavaro, cat si pe mijlocasul vicecampioanei mondiale, Franta, Zinedine Zidane. Ieri, Ronaldinho a vrut parca sa raspunda apropiatei sale incoronari marcand unul dintre cele patru goluri pe care Barcelona le-a marcat in semifinala Campionatului Mondial al Cluburilor contra mexicanilor de la America.

"RECIDIVIST". Ronaldinho, castigator cu FC Barcelona al Ligii Campionilor si al campionatului Spaniei, va primi titlul de cel mai bun fotbalist al anului pentru a treia oara consecutiv. Trofeul va fi decernat la data de 18 decembrie, la Zürich, castigatorul fiind desemnat in urma voturilor selectionerilor si capitanilor reprezentativelor tarilor afiliate la forul mondial, FIFA. Starul brazilian, ajuns la varsta de 26 de ani, va deveni al treilea jucator, dupa Zidane si Ronaldo, desemnat de FIFA de trei ori fotbalistul anului, si primul ales cel mai bun de trei ori consecutiv. Francezul Zinedine Zidane va fi desemnat la Zürich cel mai bun fotbalist al Cupei Mondiale din Germania, el fiind preferat italienilor Fabio Cannavaro si Andrea Pirlo. Premiul pentru cel mai bun jucator al anului a fost acordat pentru prima data in 1991, iar germanul Lothar Matthaus, fostul mare mijlocas al lui Inter Milano, a fost primul laureat. Jucatorii brazilieni ocupa primul loc in clasamentul trofeelor castigate de-a lungul timpului, cu sapte succese.

CM AL CLUBURILOR. Echipa lui Ronaldinho, Barcelona, s-a calificat ieri in finala CM al Cluburilor, competitie gazduita de Japonia, urmand a-i intalni in ultimul act pe brazilienii de la Internacional Porto Alegre. Catalanii au surclasat in semifinala de la Yokohama echipa mexicana America, 4-0, prin golurile marcate de Gudjohnsen (’11), Marquez (’30), Ronaldinho (’65) si Deco (’85). Finala Barcelona - Internacional va avea loc duminica, de la ora 12:20, tot la Yokohama, iar finala mica, Al Ahly - America, in aceeasi zi, dar de la ora 9:20.
Info

ITALIA. Fundasul echipei AS Roma Cristian Chivu a primit miercuri, la Campidoglio, titlul de "Personalitatea europeana" a capitalei Italiei in anul 2006, a anuntat cotidianul Il Giornale. Acelasi titlu a mai fost acordat colegilor sai Simone Perrotta si Vincenzo Montella, precum si altor trei jucatori de la Lazio: Siviglia, Roberto Baronio si Zauri.

FUTSAL. Echipa nationala de fotbal in sala a Romaniei a invins cu 7-2 reprezentativa Turciei, intr-un meci amical disputat miercuri in sala Ioan Kunst Ghermanescu. Golurile echipei noastre au fost marcate de Lupu (2), Molomfalean (2), Szocs (3). La echipa-oaspete a evoluat si Umit Duvala, fost component al echipelor Galatasaray Istanbul si AC Milan.

FC NATIONAL. Ultima clasata in Liga 1 isi va relua pregatirile la 8 ianuarie, urmand sa efectueze stagii de pregatire in Antalya (15-27 ianuarie) si Cipru (5-17 februarie). Elevii lui Sorin Cartu vor disputa in acest timp noua meciuri de verificare cu adversari care vor fi stabiliti ulterior.

POLI TIMISOARA. Trei fotbalisti ai echipei banatene, Torje, Daminuta si Mansour, au vizitat ieri Colegiul Economic din Timisoara, jucatorul senegalez fiind impresionat de numarul mare de elevi veniti la intalnire. "Am dat multe autografe si mi-am dat seama ca suntem iubiti. As vrea sa fiu la fel de cunoscut si in Senegal. Mi-e dor de casa", a spus Mansour.
×
Subiecte în articol: sport ronaldinho