x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Presa turca acuza: "Blatter, un presedinte huligan"

Presa turca acuza: "Blatter, un presedinte huligan"

de Delia Gomoescu    |    19 Noi 2005   •   00:00
Presa turca acuza: "Blatter, un presedinte huligan"

Dupa bataia de miercuri cu elvetienii, turcii au intrat in conflict deschis cu presedintele FIFA, Sepp Blatter. Presa turca l-a calificat pe seful forului mondial drept huligan, in urma afirmatiilor acestuia in legatura cu incidentele de la Istanbul.

CRITICI. Joi, Blatter a acuzat lipsa de respect a turcilor atat la venirea elvetienilor pe malurile Bosforului, cat si in timpul meciului. Ieri, cotidianul Vatan a titrat pe prima pagina: "Presedintele hooligan". Ziarul turc scrie ca presedintele FIFA a reactionat precum "un suporter fanatic", fara sa asculte argumentele celor doua parti implicate. "Mai intai da-ti jos acea sapca" este titlul unui articol din Hurriyet insotit de o imagine trucata, in care Blatter avea pe cap o sapca in culorile drapelului elvetian.

FARA REGRETE. Turcia risca sa fie sanctionata aspru de FIFA pentru cele petrecute la Istanbul, insa Emre pune paie pe foc: "Imi pare rau pentru ce s-a intamplat pe teren, nu pentru ce s-a petrecut in afara lui". Destul de grav, avand in vedere ca e posibil ca el sa fi fost jucatorul care l-a lovit cu piciorul in zona genitala pe Stephane Grichting, elvetianul ajungand la spital.

TEAMA
Dupa incidentele de la Istanbul, AC Milan se teme sa mearga in Turcia. Italienii trebuie sa joace saptamana viitoare in Liga Campionilor impotriva lui Fenerbahce, pe acelasi stadion, "Sukru Saracoglu", teatru al incaierarii de miercuri. Fiind vorba de un meci decisiv pentru calificare, "rossonerilor" le e frica sa nu fie primiti cu aceeasi ostilitate ca si elvetienii. Mai ales ca la Milan joaca si capitanul nationalei din Tara Cantoanelor, Johann Vogel. Jucatorul elvetian a declarat ca a fost de-a dreptul terorizat la Istanbul: "In viata mea nu mi-a mai fost atat de frica pe un teren de fotbal". La fel s-a simtit si coechipierul sau de la nationala, jucatorul lui Lazio, Valon Behrami: "A fost un infern. Am trait clipe de cosmar".

×
Subiecte în articol: sport