x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Primul schior roman campion mondial

Primul schior roman campion mondial

19 Feb 2004   •   00:00

Alexandru Barbu a fost singurul junior care a terminat concursul.

Sibianul Alexandru Barbu, 16 ani, a castigat primul titlu mondial din istoria schiului romanesc, in proba de combinata alpina din cadrul Campionatelor Mondiale de juniori de la Maribor, Slovenia, desfasurate intre 9 si 16 februarie.
MADALINA CORBEANU, DELIA GOMOESCU

Sportivul nostru nu a urcat pe podium la nici una dintre cele trei probe ale combinatei. Alexandru Barbu s-a clasat pe locul 4 la coborare, pe 11, la slalom urias si pe 6, la slalom special. Cu toate acestea, reprezentantul Romaniei a cucerit medalia de aur la juniori mici, cu un total de 344,98 de puncte.

SINGUR. Trebuie remarcat faptul ca Alexandru a fost singurul schior care a terminat cursa, adversarii lui abandonand pe parcursul intrecerii. Din acest motiv, organizatorii au decis ca festivitatea de premiere sa nu mai aiba loc. La concurs au fost inscrisi 17 participanti. In clasamentul comun al juniorilor mici si juniorilor mari, Barbu a ocupat locul 20.

PREMIERA. Dupa concurs, romanul s-a aratat extrem de emotionat atunci cand la statia de pe partie a fost anuntat ca este noul campion mondial la categoria sa de varsta: "Nu m-am gandit ca voi castiga. Initial, Federatia Internationala de Schi anuntase ca se va face doar un clasament general, insa a fost prima data cand s-a intocmit si unul doar pentru juniorii mici". Alexandru Barbu mai are 2 ani de juniorat.

Sperante pentru Olimpiada
Alexandru Barbu este din Sibiu si practica schiul de la varsta de 3 ani. Multiplu campion national, schiorul este legitimat la CSS Sibiu si Dinamo Brasov. Are un frate, Sebastian, care practica acelasi sport, ambii fiind componenti ai loturilor nationale. Cei doi sunt foarte bine cotati si sunt considerati sperantele Romaniei pentru viitoarele editii ale Jocurilor Olimpice. Din acest motiv, in 2004, majoritatea stagiilor de pregatire si a concursurilor au fost finatate de Federatia Romana de Schi si Biatlon.

×
Subiecte în articol: sport