x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Radoi, tot suspendat

Radoi, tot suspendat

de Catalin Fainisi    |    Vicentiu Neagoe    |    20 Iul 2005   •   00:00
Radoi, tot suspendat

Capitanul Stelei nu va juca in primele patru meciuri ale sezonului intern, dupa ce Comisia de Apel a FRF a considerat memoriul clubului nefondat.

Campionii nu vor putea beneficia de serviciile lui Mirel Radoi in primele trei etape ale sezonului 2005/2006 si in Supercupa Romaniei, dupa ce demersurile Stelei de a-i reduce pedeapsa s-au dovedit nule. Comisia de Apel a FRF a respins ieri cererea clubului de anulare a pedepsei. Presedintele comisiei, Constantin Son, a afirmat ca decizia a fost luata in unanimitate si este definitiva. "Am vrut sa vedem daca Radoi va manifesta regret, daca si-a schimbat atitudinea. Nu a avut nici un regret din moment ce spune in continuare ca a plecat cu acordul selectionerului", a precizat Son, care a dezvaluit si probele impotriva jucatorului: "declaratia lui Victor Piturca, declaratiile secunzilor Iovan si Boldici, carora selectionerul le-a spus ca Radoi a plecat cum a plecat, precum si declaratia medicului Pompiliu Popescu".

LINISTE. Radoi a venit la audieri insotit de directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, si de avocatul Catalin Ciubota si a refuzat sa faca declaratii dupa anuntarea verdictului. In ultimul meci de pregatire, Steaua va juca maine un "amical" la Buzau, cu divizionara B Gloria, urmand ca banii stransi din bilete sa fie donati sinistratilor din judetul Buzau.

AZI AFLAM CU CINE JUCAM
Steaua va afla in aceasta seara cu cine va da piept la 26/27 iulie, respectiv 2/3 august, in turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Invingatoare cu 2-1 in meciul tur, campioana Irlandei, Shelbourne, este favorita azi in fata vecinei din Irlanda de Nord, Glentoran Belfast. Mai ales ca partida se joaca pe "Tolka Park", din Dublin. Desi au prima sansa, antrenorul Pat Fenlon nu vrea sa aiba emotii. "Cel mai sigur e sa jucam la victorie si sa incercam sa castigam clar." De precizat ca stelistii au inaintat actele pentru obtinerea vizelor de Irlanda, o calificare a lui Glentoran putand sa le dea planurile peste cap.
AU RAMAS INTR-UN PORTAR
Una dintre marile probleme ale Stelei este aceea a portarilor. Dupa plecarea lui Martin Tudor la CFR Cluj, antrenorul Protasov a ramas doar cu Vasili Hamutovski si cu juniorul Marius Toma. Dupa ratarea transferului lui Bornescu, de la Universitatea Craiova, stelistii s-au orientat spre portarul Sportului, Stancioiu, insa pretul de 300.000 de euro este considerat prea mare. In aceste conditii, pe lista UEFA necesara pentru meciul din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, vor ramane doar Hamutovski, iesit din forma dupa perioada de inactivitate, si debutantul Toma, 19 ani. Lista trebuie trimisa la UEFA pana vineri.

MM, IERTAT
Dupa una rece, Steaua a primit si o decizie favorabila. Comisia de Recurs Federala a admis memoriul presedintelui executiv din Ghencea, Mihai Stoica. Astfel, federalii i-au injumatatit pedeapsa de un an de suspendare, acesta fiind, de asemenea, obligat sa plateasca o amenda de numai 1.370 euro, fata de cei 5.370 euro initial. Radoi nu poate face apel la aceeasi comisie, deoarece acolo se judeca doar sanctiunile mai mari de patru etape de suspendare.
SUPERCUPA
Supercupa Romaniei se va disputa, la 31 iulie, intre Steaua, campioana tarii, si Dinamo, detinatoarei Cupei, pe arena Cotroceni. FRF va pune in vanzare, incepand cu 27 iulie, 12.000 de bilete pentru marele derby al fotbalului romanesc. Acestea vor putea fi procurate de la casele de bilete ale celor doua cluburi. Pretul tichetelor este destul de piperat, acesta variind intre 150.000 de lei la peluze si 400.000 de lei la tribuna intai. Meciul, care va incepe la ora 21:00, va fi transmis in direct de TVR 1.

×
Subiecte în articol: sport rădoi