x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid pierde viteza, Steaua, punct pe Bega

Rapid pierde viteza, Steaua, punct pe Bega

de Mihai Igirosanu    |    22 Aug 2005   •   00:00
Rapid pierde viteza, Steaua, punct pe Bega

Macinata de scandaluri, Rapid a pierdut in Cotroceni, 0-1 cu FC National. Steaua, in schimb, a realizat doar un 0-0 in fata lui Poli, evoluand mai mult cu gandul la meciul de maine din Norvegia.

POLI - STEAUA 0-0 / De acum, gandul e la Trondheim


Sambata seara, in cel mai asteptat meci al inceputului de campionat, Poli si Steaua au remizat echitabil. In fata a peste 30.000 de oameni, cea mai mediatizata echipa n-a reusit sa invinga pe gazon campioana en-titre.

Intr-o atmosfera superba, trupele lui Cosmin Olaroiu si Oleg Protasov s-au anulat reciproc in majoritatea timpului, prudenta fiind starea dominanta. Zvacnirile au fost putine, la fel ca si ocaziile de poarta. Viorel Moldovan si Gabriel Bostina au fost aproape de deschiderea scorului, insa finalizarile au fost neconvingatoare.

ECHITABIL. Dupa meci, antrenorul Stelei, Oleg Protasov, a vorbit putin despre partida abia incheiata: "Cred ca a fost un joc bun. Ambele echipe au avut ocazii, dar ca sa castigi trebuie sa marchezi. In general, sunt multumit de evolutia elevilor mei. Mi-a placut Poli. Am luat un punct la o echipa foarte buna. Eu incerc sa transmit echipei mele gustul victoriei, sa invingem in fiecare joc, dar asta nu se poate intampla de fiecare data", a declarat ucraineanul.

MULTUMIT. De partea cealalta, Cosmin Olaroiu a parut satisfacut de rezultat: "A fost un meci peste media campionatului nostru. In repriza a doua am avut doua situatii de gol, dar le-am ratat si apoi am fost mai pragmatici. Daca vom juca la fel si in continuare, nu vom mai avea accidente ca la Bacau".

PLECARE. Azi, de la ora 11:00, delegatia Stelei va pleca spre Trondheim la bordul unui charter, d epe aeroportul Baneasa. Elevii lui Oleg Protasov au programat diseara antrenamentul oficial, pe stadionul "Lerkendal" din Trondheim. Meciul Rosenborg - Steaua e programat maine, de la 21:45.

MARIAN SALOMIR, ARBITRAJ IMPECABIL
Desi a fost una sportiva, partida de la Timisoara nu a fost una usoara pentru brigada de arbitri. Daca asistentii Octavian Sovre si Zsoltan Szekely n-au avut probleme, centralul Marian Salomir (foto) a avut parte de doua faze extrem de dificile, pe care le-a judecat perfect. In prima repriza, portarul Stelei, Vasili Hamutovski, a intervenit la minge in fata lui Gigel Coman, jucatorul lui Poli a cazut spectaculos, insa Salomir a lasat regulamentar jocul sa continue. In repriza secunda, la o lovitura de cap a lui Viorel Moldovan, stelistul Mihai Nesu a fost lovit de mingea in piept, gazdele au solicitat penalty, insa arbitrul Marian Salomir a luat din nou decizia corecta, nearatand punctul de la 11 metri. Totusi, la final, antrenorul gazdelor, Cosmin Olaroiu, a dat dovada de subiectivism: "Din punctul meu de vedere, desi poate sunt subiectiv, Poli ar fi meritat sa castige. Cred ca Salomir putea sa acord penalty la hentul lui Nesu", a spus tehnicianul banatenilor.

RADOI
Antrenorul lui Poli, Cosmin Olaroiu, a confirmat la finalul intalnirii informatia potrivit careia gruparea de pe Bega a fost interesata de achizitionarea lui Mirel Radoi. "Ni l-am dorit pe Radoi, dar el este un jucator foarte valoros si important pentru Steaua, asa ca nu se pune problema sa-l luam." Se pare ca timisorenii ar fi oferit 3 milioane de euro pentru jucator, dar patronul ros-albastrilor a solicitat 5, astfel ca tranzactia a cazut. Radoi poate parasi Ghencea in cazul necalificarii in grupele Ligii Campionilor, numai peste hotare.
COLOMBO
UEFA a anuntat ieri arbitrii asistenti ai meciului de maine seara dintre Rosenborg si Steaua, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Acestia sunt francezii Frederic Arnault si Vincent Texier. Ultimul a facut parte din brigada condusa de Claude Colombo la meciul Steaua - Shelbourne (4-1), in care stelistii Dica si Dinita au primit cartonase rosii. Cum, in mod obisnuit, Arnault si Texier fac parte din aceeasi brigada cu Colombo in campionatul Frantei, exista varianta ca acesta s-o arbitreze din nou pe campioana Romaniei.

TINTA


"Din aceasta clipa, mintea noastra este la meciul de marti, contra lui Rosenborg. Ne vom concentra doar asupra acelei partide. Acum a venit timpul sa vedem daca putem sa facem cu adevarat pasul spre Europa. Ne asteapta un meci foarte greu, in care trebuie sa marcam si sa ne calificam"
Oleg Protasov

DIVIZIA A - Etapa a 3-a
Vineri
  • Jiul - Sportul 1-3
    Paclesan (’13) / T. Balan (’44), Mazilu (’54, ’59)
  • FC Vaslui - CFR Cluj 0-3
    Tilinca (’19), Anca (’45), Surdu (’64)
  • FC Arges - Gloria 2-0
    C. Tanasa (’23 - penalty), Nastasie (’35)

    Sambata
  • FC National - Rapid 1-0
    I. Savu (’24)
  • Poli Timisoara - Steaua 0-0

    Duminica
  • Pandurii - Poli Iasi 0-1
    Balba (’16)
  • Otelul - FCM Bacau 0-0
  • Dinamo - Farul 0-1
    D. Todoran (’70)

    ETAPA a 4-a. Vineri, 26 august: Farul - Jiul (20:00, National TV) Sambata, 27 august: CFR Cluj - FC Arges (18:00), Gloria - FC National (18:00), Sportul - FC Vaslui (18:00, TVR 2), FCM Bacau - Pandurii Tg. Jiu (20:15, Telesport) Duminica, 28 august: Poli Iasi - Dinamo (18:00, National TV), Steaua - Otelul (18:30, Telesport), Rapid - Poli Timisoara (19:00, TVR 1).
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua poli