x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid - Poli Timisoara / Continua razboiul psihologic

Rapid - Poli Timisoara / Continua razboiul psihologic

de Daniel Stan    |    25 Feb 2007   •   00:00
Rapid  -  Poli Timisoara / Continua razboiul psihologic

Scandalul dintre conducerile celor doua cluburi, privind orasul de disputare a jocului, inca nu a luat sfarsit, cele doua tabere continuand sa se sicaneze reciproc inaintea disputei de astazi, care va fi transmisa in direct de Kanal D, de la ora 20:00.

Problema mare pentru Razvan Lucescu inaintea partidei cu Poli Timisoara. La ultimul antrenament, Ionel Ganea s-a accidentat si nu va putea evolua astazi in "exilul" de la Craiova. Fostul dinamovist si actualul golgeter al Ligii 1 a suferit o intindere si are nevoie de o saptamana de repaus.

AMBITII. Patronul lui Poli, Marian Iancu, considera ca giulestenii sunt favoriti, insa "visiniii" nu dau doi bani pe vorbele oficialului timisorean. "Sunt declaratii doar pentru a ne adormi. Vorbe strategice. Eu nu-mi doresc decat sa fie un meci in care sa nu mai apara incidente", a declarat antrenorul Razvan Lucescu. In acelasi timp, patronul George Copos, contestatarul cel mai vehement a faptului ca LPF a programat partida la Craiova, este sigur de victorie. "Am incredere in baieti si sunt convins ca isi vor atinge obiectivele, anume un loc in Liga Campionilor si cucerirea Cupei Romaniei. Meciul cu Poli va fi dificil, dar vom invinge", a spus finantatorul visiniilor. Dinspre Timisoara ambitiile sunt mari. "Avem ca obiectiv imediat sase puncte in campionat, adica victorii cu Rapid si cu Dinamo, plus victoria in Cupa Romaniei, cu Poli Iasi. Vreau sa vad potenta si vreau sa vad ca Poli poate invinge pe oricine", a declarat directorul executiv al timisorenilor, Gheorghe Chivorchian.

INCREDERE. Antrenorul Razvan Lucescu mizeaza pe victoria elevilor sai: "Nu o sa ma pot baza pe Ganea, Marius Constantin si Perja, insa am incredere in unitatea grupului existent in acest moment la Rapid. Ne dorim cu totii sa reusim ceea ce ne-am propus. Ionel Ganea va fi prezent totusi la Craiova: "Trebuie sa fiu macar alaturi de colegii mei". La meciul de pe "Ion Oblemenco" vor fi prezenti 300 de jandarmi. Suporterii timisoreni, care si-au anuntat prezenta in numar de 2.000, vor ajunge la Craiova cu autocare si cu trenuri, in timp ce fanii giulesteni vor merge cu doua garnituri de tren, plus masini particulare. Conducerea bucurestenilor s-a temut de faptul ca fanii Universitatii Craiova vor veni la meci si vor crea probleme. "Nu vom veni, nu ne intereseaza meciul", au declarat fanii olteni.

RECUNOASTERE. Gruparea giulesteana ocupa locul 10 in lume, conform Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului, si este primul club din Romania admis in acest for. Acceptarea in IFFHS a fost posibila prin faptul ca feroviarii au indeplinit una dintre cele doua conditii importante de admitere, anume aceeea a clasarii timp de sase luni consecutiv in primele 100 de pozitii din clasamentul mondial al cluburilor. Rapid este clubul romanesc cu cel mai lung traseu intr-o singura editie a cupelor europene: 16 meciuri in editia 2005-2006.

De altfel, fanii rapidisti cer galeriei Rapidului si celor ce vor face deplasarea la Craiova pentru meciul cu Poli Timisoara sa evite sa raspunda provocarilor care ar putea veni din partea suporterilor olteni sau cei timisoreni. Pe forumul site-ului oficial, un suporter a tinut sa accentueze motivul pentru care se va face deplasarea: "Nu uitati ca mergeti sa vedeti un spectacol, un joc. Va duceti acolo sa sustineti Rapidul. Faceti un efort si nu raspundeti la provocari, dati un exemplu celorlalti". Fanii giulesteni incearca sa evite posibilele incidente care ar putea fi urmate de noi sanctiuni.
×
Subiecte în articol: sport poli