x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – Steaua/ Derby-ul suferinzilor

Rapid – Steaua/ Derby-ul suferinzilor

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    08 Noi 2008   •   00:00
Rapid – Steaua/ Derby-ul suferinzilor

Confruntarea de mâine seară, din Giuleşti, va opune o echipă fără bani şi aflată în vid de putere, contra uneia şifonată din nou în grupele Ligii Campionilor şi care nu a mai cunoscut gustul victoriei de nouă meciuri.

Derby-ul din Giuleşti se dispută sub imperiul amintirilor încă nestinse ale celebrei brichete cu care a fost lovit centralul Alexandru Deaconu. Rapidiştii aşteaptă vizita rivalei din Ghencea fără a fi scăpat încă definitiv de frustrarea care i-a apăsat în urma confruntării din sezonul trecut, când au pierdut meciul cu 0-3. “Vrem să răzbunăm ceea ce a fost în meciul trecut cu Steaua şi să le demonstrăm că suntem mai buni decât ei. Vom încerca să profităm de faptul că se resimt, probabil, după meciul cu Lyon-ul şi nu vin cu un moral foarte bun de acolo. Le cer suporterilor noştri să fie alături de noi şi îi asigur că vom juca pentru ei acest meci. Noi jucăm pe teren şi facem tot posibilul să câştigăm aşa cum ei fac o atmosferă extraordinară în tribune”, a prefaţat partida mijlocaşul Rapidului, Costin Lazăr.

“SUNTEM ÎNTR-UN MOMENT BUN”
Antrenorul Rapidului, portughezul Jose Peseiro, mizează pe faptul că echipa sa traversează o perioadă bună: “Ne aşteaptă un meci dificil, dar echipa se află într-un moment bun şi sperăm ca la finalul partidei rezultatul să fie de partea noastră. Ultimele rezultate au crescut încrederea jucătorilor în forţele proprii. Deşi nu sunt încă la capacitatea maximă, jucătorii evoluează destul de bine. Le cer suporterilor să vină şi să ne susţină, aşa cum fac de fiecare dată. Sunt preocupat de situaţia financiară, am discutat despre acest aspect cu jucătorii, iar ei au vorbit, la rândul lor, cu conducătorii. Cu toate acestea, când vin la antrenamente se prezintă profesionist, la meciul de duminică seară vor demonstra acest lucru, dar e normal ca ei să aştepte rezolvarea problemei”. 

ÎNCREDERE ÎN JUCĂTORI
De partea cealaltă, tehnicianul Stelei, Dorinel Munteanu a spus: “La fotbal, bucuriile şi supărările trec repede, deja ne gândim la meciul cu Rapid. Vrem să ne liniştim, să vedem ce am făcut bine şi ce am făcut rău. Probabil că vor fi şi schimbări în echipă, dar acum nu ştiu exact ce şi cum. Nu se va întâmplă nimic cu Zapata. Am încredere în el în continuare. Am încredere că jucătorii îşi vor reveni din toate punctele de vedere după aceste două meciuri. Voi începe să apelez şi la jucătorii care n-au fost introduşi pe lista UEFA. Totul depinde numai de ei”.

 

Măsuri drastice de securitate

Peste 500 de jandarmi vor fi mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică atât în jurul Stadionului Giuleşti-”Valentin Stănescu”, cât şi în jurul acestuia la meciul Rapid – Steaua, unul considerat de risc maxim, având în vedere incidentele petrecute la confruntarea din primăvară dintre cele două echipe. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti va angrena şi ea 386 de poliţişti, dintre care 240 de siguranţă publică şi investigaţii criminale, 30 de lucrători ai Serviciului de Poliţie Metrou, 20 de luptători ai Serviciului Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă, 90 de lucrători de poliţie rutieră şi 6 lucrători ai Serviciului de Poliţie Canină însoţiţi de câini. Jandarmeria Capitalei a anunţat că accesul publicului în stadion se va face începând cu ora 19:00 şi că vânzarea băuturilor alcoolice în preajma arenei va fi interzisă începând cu ora 17:30.

 

Lucescu Jr: “E dureros”

Tehnicianul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu, deplânge situaţia în care se găseşte fosta sa echipă. “Îmi este greu să vorbesc despre ceea ce se întâmplă la Rapid, mai ales că nici cei de acolo nu cunosc cauzele ce au dus echipa în această situaţie. În momentul de faţă, cred că nici cei de la Rapid nu mai ştiu cine conduce clubul. E dureros să văd ce se întâmplă cu echipa cu care am făcut istorie în Giuleşti, dar tot ce pot spera este ca lucrurile să intre pe un făgaş normal, iar Rapidul să redevină ce a fost odată. Probabil că este vorba doar despre un moment, ce-i drept delicat, pe care îl vor depăşi în cele din urmă”, a spus Lucescu Junior. Gruparea de lângă Podul Grant acuză în această perioadă un vid de putere, după ce George Copos şi Fathi Taher nu s-au pus de acord în ceea ce priveşte preluarea de către ultimul a pachetului majoritar de acţiuni.

 

Problemele Zapata şi Coman

Doi dintre cei mai buni portari ai stagiunii trecute, stelistul Robinson Zapata şi rapidistul Dănuţ Coman, sunt pe punctul de a se despărţi de echipele lor.
Neplătit de mai mult timp şi aflat în conflict cu şefii clubului, Coman şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract. “Nu mai suportam să tot fiu refuzat şi amânat. Trebuie să joc fotbal, ce să fac, să stau pe margine până la sfârşitul carierei?”, a declarat ieri Coman, care nu a apărat deloc poarta Rapidului în acest sezon, fiindcă nu a acceptat să-şi prelungească contractul scandent în vara anului următor în condiţiile stabilite de conducerea feroviarilor. În ceea ce-l priveşte pe Zapata, acesta a intrat în colimator după o serie de gafe de proporţii, cea mai recentă miercuri, în meciul cu Lyon, la primul gol al francezilor. Steliştii au o alternativă pentru înlocuirea columbianului în persoana lui Ciprian Tătăruşanu, care activează în prezent sub formă de împrumut la Gloria Bistriţa, club de la care “roş-albaştrii” l-au cumpărat în vară. “Ştiu că sunt împrumutat un an la Gloria, dar oficialii celor două echipe se vor înţelege. Vreau să vin din iarnă la Steaua, dar acum nu pot să promit că, dacă vin, o să sar din bară în bară, ci doar că o să fac tot posibilul să apăr cât mai bine şi să ajut echipa”, a declarat Tătăruşanu.

 

Liga I – Etapa a 14-a

IERI
Gloria Buzău – “U” Craiova    0-2
Wobay (’2), Dina (’69)

FC Unirea – Oţelul
S-a disputat după închiderea acestei ediţii.

AZI
Ora 14:00 (GSP TV)
Gaz Metan – Poli Iaşi
Arbitri: Ad. Comănescu – Dr. Iliescu, I. Babadac

Ora 16:00 (GSP TV)
Pandurii – Gloria Bistriţa
Arbitri: I. Kovacs – M. Savaniu, C. Fecioru

Ora 18:00 (GSP TV)
FC Argeş – Farul
Arbitri: I. Ivan – M. Nagy, V. Marinescu

Ora 20:30 (GSP TV)
FC Timişoara – Dinamo
Arbitri: O. Haţegan – I. Popa, Ed. Dumitrescu

MÂINE
Ora 14:00 (GSP TV)
FC Braşov – CFR Cluj
Arbitri: A. Constantin – N. Marodin, Ad. Vidan

Ora 19:00 (GSP TV)
CS Otopeni – FC Vaslui
Arbitri: A. Bogaciu – Cr. Nica, D. Demetrescu

Ora 21:30 (Antena 1)
Rapid – Steaua
Arbitri: Al. Tudor – A. Oniţa, O. Şovre

Clasament
   1. Dinamo    13    20-10    29p
   2. FC Unirea    13    23-11    27p
   3. “U” Craiova    14    22-15    25p
   4. FC Timişoara*    13    25-14    24p
   5. Steaua    13    21-11    23p
   6. CFR Cluj    13    18-9    22p
   7. Rapid    13    18-14    21p
   8. FC Argeş    13    18-15    21p
   9. Oţelul    13    17-13    19p
10. FC Braşov    13    10-6    19p
11. FC Vaslui    13    11-13    17p
12. Pandurii    13    13-19    15p
13. Farul    13    11-20    12p
14. Gaz Metan    13    16-27    12p
15. Poli Iaşi    13    9-21    12p
16. Gloria Bistriţa    13    12-16    11p
17. CS Otopeni    13    14-25      9p
18. Gloria Buzău    14    5-24      2p

* FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte în urma unei decizii a TAS

Etapa viitoare - Sâmbătă (15 noiembrie):
Farul Constanţa – Pandurii (15:00, GSP TV), “U” Craiova – Rapid (19:00, GSP TV), Steaua –
FC Timişoara (21:00, Antena 1); Duminică (16 noiembrie): Oţelul – FC Braşov (
14:00, GSP TV), FC Vaslui – Gloria Buzău (16:00, GSP TV), CFR Cluj – FC Argeş
(18:00, GSP TV), Dinamo – FC Unirea (21:00, GSP TV); Luni (17 noiembrie):
Gloria Bistriţa – Gaz Metan (14:00), Poli Iaşi – CS Otopeni (20:00).


LIGA 2, Etapa 14 - Azi, ora 11:00
Seria 1
Dinamo II – Pogresul Bucureşti (mâine,
ora 13:00, Sport.ro); FC Snagov – Petrolul Ploieşti; Cetatea Suceava – Concordia
Chiajna; Prefab Modelu – Ceahlăul Piatra Neamţ; FC Buftea – Dunărea Galaţi;
CSM Ploieşti – Ştiinţa Bacău; FCM Bacău – FC Botoşani. Sportul Studenţesc stă. Partida Dunărea Giurgiu – Delta Tulcea, 0-1, s-a disputat ieri.
*Forex Braşov s-a retras din campionat şi toate rezultatele i-au fost anulate
Clasament: 1. Ceahlăul 28p, 2. CSM Ploieşti 27p, 3. Progresul 24p

Seria 2
CFR Timişoara – UTA (ora 13:00);“U” Cluj – FC Bihor Oradea; Liberty Oradea – FCM Târgovişte; Internaţional Piteşti – Arieşul Turda; ACU Arad – Minerul Lupeni; Unirea Alba Iulia – FCM Târgu Mureş (mâine, ora 11:00); FCM Râmnicu Vâlcea – Dacia Mioveni; Drobeta Turnu
Severin – Jiul Petroşani; Mechel Câmpia Turzii – Mureşul Deva.
Clasament: 1. Unirea Alba Iulia 24p,
2. FCM Tg. Mureş 22p, 3. FCM Rm.
Vâlcea 22p

×
Subiecte în articol: sport steaua arbitri rapid gloria meciul