x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rica se intoarce in Ghencea

Rica se intoarce in Ghencea

16 Iul 2004   •   00:00

Adrian Neaga, cel mai bun marcator al Stelei in returul campionatului trecut, va reveni la gruparea din Ghencea dupa o incercare nereusita de a se transfera in prima divizie rusa, la Alania Vladikavkaz.

PAUL ANDONE, IONUT PADURARU

In vara, Rica Neaga s-a suparat dupa ce Gigi Becali nu l-a trecut pe o lista de jucatori netransferabili care ii cuprindea pe Radoi, Florentin Dumitru, Dorinel Munteanu, Hamutovski, Dinita si Dica.

CEDARE. Patronul stelist a replicat, spunand ca nu a facut acest lucru deoarece atacantul ii ceruse dezlegarea de a pleca in strainatate. Gigi Becali a spus atunci ca este dispus sa-l cedeze pe Neaga oricarei echipe din strainatate, in schimbul a 800.000 de dolari. Prima oferta a venit de la Alania Vladikavkaz. Neaga a stat o saptamana in Rusia, trecand cu bine examenul medical la Alania. Atacantul urma sa semneze cu gruparea din prima divizie rusa un contract valabil pe un an, cu optiune de prelungire pe inca unul.

MOTIVE. Cu toate acestea, transferul lui Neaga la Alania Vladikavkaz a cazut, el urmand sa revina sub comanda lui Victor Piturca. Oficial, motivul invocat de conducerea stelista este faptul ca oficialii rusi au dorit sa plateasca suma de transfer, un milion de dolari, in doua transe. Acest lucru nu ar fi fost acceptat de patronul Gigi Becali, care dorea toti banii odata. Surse apropiate gruparii militare au dezvaluit ca finantatorul se afla de ieri in Rusia, insa nu pentru a rezolva transferul lui Neaga. Cel mai probabil, Gigi Becali a plecat sa discute cu oficialii lui Spartak Moscova, care au avansat o oferta tentanta, de 4 milioane de dolari, pentru capitanul Mirel Radoi.

ATACANTI. Se pare insa ca adevaratul motiv al intoarcerii lui Neaga in Ghencea este dorinta antrenorului Victor Piturca de a avea mai multi atacanti in lot. Asta mai ales dupa ce tehnicianul s-a plans de lipsa de eficacitate a ofensivei in primele partide din cadrul turneului de pregatire de la Mierlo, cu FC Bruxelles si Charleroi. In acest moment, Steaua are cinci atacanti: Dinita e considerat prea fragil, accidentandu-se des, Oprita rateaza prea mult, Andrei Cristea mai are nevoie de timp pentru a se integra in jocul echipei, in timp ce Alexandru Piturca si Daniel Orac pot fi considerati cel mult solutii de viitor.

AMICAL

Astazi, Steaua va disputa, de la ora 20:15, un meci amical in compania nou promovatei Sportul Studentesc. Daca timpul va fi favorabil, meciul se va disputa pe terenul central, urmand a fi permis si accesul spectatorilor. In caz contrar, partida se va juca pe Terenul 6, fara public. Clubul din Ghencea va pune in vanzare, incepand de la data de 26 iulie, abonamentele pentru meciurile din editia 2004/ 2005. Preturile abonamentelor, valabile pentru toate meciurile Stelei "acasa", in campionat, Cupa Romaniei si Cupa UEFA, sunt urmatoarele: 200.000 de lei - peluza I, 500.000 de lei - tribuna a II-a, 1.000.000 de lei - tribuna I, 3.000.000 de lei - tribuna 0 si 10.000.000 de lei - fotolii.

OPTIMISM

Mijlocasul stelist Dorinel Munteanu s-a declarat optimist in privinta noului sezon. "Avem incredere si speranta. Pentru noi va fi un campionat decisiv, pentru ca trebuie neaparat sa-l castigam. Ca si pana acum, cred ca Steaua, Dinamo si Rapid au sanse egale la cucerirea titlului. Dupa transferurile din aceasta vara, si Universitatea Craiova pare sa fie in carti", a spus veteranul stelist. "Transferul lui Andrei Cristea este unul reusit, acum ramane sa isi castige locul in echipa, sa demonstreze ca are valoare. Este un jucator cu calitati foarte bune. Cel putin pana acum am ramas in mare masura aceiasi jucatori din campionatul trecut, avem o structura solida pentru sezonul urmator", a subliniat Munteanu, adaugand ca spera sa fi lasat in urma perioada neagra a accidentarilor. "Am facut antrenamente la intensitate maxima in Olanda si acum ma simt bine, sunt apt de joc", a spus Dorinel Munteanu.

FIDELITATE

Tehnicianul Ilie Dumitrescu, ramas liber dupa despartirea de formatia elena AEK Atena, a declarat ieri ca singura echipa din Divizia A la care ar dori sa antreneze este Steaua. "Din punctul de vedere al statutului, deocamdata sunt liber de contract. Sunt in vacanta. Daca va fi sa revin in Divizia A, as veni la o singura echipa, la Steaua. Nu am oferte. Steaua are unul dintre cei mai buni antrenori in momentul de fata, Victor Piturca, si el si-a demonstrat valoarea si la echipa nationala. Sper sa castige titlul", a precizat Dumitrescu. Fostul component al generatiei de aur a mai antrenat in Romania formatiile Otelul Galati, FCM Brasov si FCM Bacau.
×
Subiecte în articol: sport