x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania ar putea intra in Turneul celor 8 Natiuni

Romania ar putea intra in Turneul celor 8 Natiuni

18 Mar 2004   •   00:00

Cea mai puternica competitie de rugby din Europa, Turneul celor 6 Natiuni, se va largi. Ideea se va materializa in 2007, cand vor mai fi cooptate Romania si Canada, iar noua denumire va fi de Turneul celor 8 Natiuni.

TINTE. "Stejarii" sunt vizati de IRB datorita progreselor pe care le-au facut in ultimii ani in ceea ce priveste sportul cu balonul oval. Schimbarea se va produce abia in 2007, pentru ca in clipa de fata sunt in derulare cateva contracte de publicitate. In plus, Romania si Canada vor avea timp destul sa-si puna la punct infrastructura necesara unei astfel de competitii.

ASTEPTARE. "De peste 25 de ani asteptam intrarea in crema rugby-ului, insa pentru a reusi trebuie sa ne punem la punct infrastructura. Deocamdata nu avem terenuri la talie europeana, dar in aceasta privinta deja exista un proiect care prevede construirea unui stadion national de rugby, pe actuala locatie a bazei Tineretului", a declarat Radu Constantin, directorul de imagine al FRR. (Cosmin Smochina)

Avem nevoie de victorie cu Rusia

Sambata, selectionata de rugby a Romaniei va intalni in deplasare Rusia, intr-un meci contand pentru Cupa Europeana pe Natiuni. "Stejarii " au nevoie de victorie pentru a ramane in cursa pentru castigarea trofeului, in clipa de fata Romania ocupand locul intai, cu 22 de puncte, la egalitate cu Portugalia. Cele doua formatii mai au de jucat fiecare cate doua partide, iar in cazul in care egalitatea se va mentine, "stejarii" lui Phillippe Sauton vor intra in posesia trofeului datorita rezultatelor mai bune inregistrate in meciurile directe. In ultima etapa Romania va da piept la Iasi cu selectionata Georgiei.

×
Subiecte în articol: sport