x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - ARMENIA / Tricolorii, la mare

ROMANIA - ARMENIA / Tricolorii, la mare

06 Iun 2005   •   00:00

Dupa infrangerea din Olanda, echipa nationala pare sa-si petreaca la Constanta mai degraba un concediu de odihna. La malul Marii Negre, meciul de maine, contra Armeniei, pare a fi doar un eveniment obscur.



  • de SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU - Constanta

  • VEDERE DE PE LITORAL. Desi la mare e cald, la plaja nu se poate iesi. Poate ca acesta este unul dintre motivele pentru care tricolorii se bronzeaza doar de pe balcon, preferand sa se ascunda de ochii opiniei publice
    La sugestia selectionerului Victor Piturca, tricolorii au fost consemnati aproape toata ziua in Hotelul Rex.

    TACERE. Cu exceptia a cateva plimbari prin jurul hotelului, jucatorii nu au putut fi zariti de fani sau de ziaristi. Nimeni nu a vorbit, a revenit si deja traditionalul silenzio-stampa, astfel ca atmosfera din tabara tricolora a reintrat in normal. Cativa bodyguarzi si jandarmi pazesc cu strictete cartierul general al echipei nationale, unde selectionerul si fotbalistii romani pregatesc in taina marile lovituri tactice pe care le vor aplica adversarilor in preliminariile pentru CE 2008. Azi e programat antrenamentul oficial, pe Stadionul "Gheorghe Hagi", prilej cu care Piturca si jucatorii vor dialoga, probabil, cu presa.

    DIFERENTA. Daca "tricolorii" nu pot fi deranjati, armenii, care au sosit ieri in Romania, cazandu-se la Hotelul Savoy din Mamaia, sunt deschisi, volubili si joviali. In frunte cu selectionerul olandez Wiesman, dar si cu atacantul Brasovului, Arman Karamyan, ex-sovieticii au stat la taclale in holul hotelului, printre ziaristii romani, iar antrenorul s-a plimbat senin, alaturi de secunzi, pe malul marii.

    MODIFICARI. Salariile profesionale ne obliga sa va informam si despre ultimele vesti din "cazarma" de la Hotelul Rex. Fara Mutu, suspendat, si fara Claudiu Niculescu, accidentat si inlocuit deja cu Mazilu, selectionerul Piturca va face cateva modificari in echipa de start pentru meciul de miercuri seara. In primul rand, vor disparea fundasii laterali. Contra, marele gafeur de la Rotterdam, va fi inlocuit pe dreapta cu Stoican, iar Pompiliu Stoica ii va lasa locul pe banda stanga lui Rat, care a fost suspendat pentru meciul cu Olanda. La mijloc va aparea ca titular "bancarul" Gigel Coman, in locul lui Mitea, iar in ofensiva Piturca va miza inca de la inceput pe Marius Niculae. Aceasta partida va consemna si retragerea oficiala a lui Dorinel Munteanu de la echipa nationala, el fiind foarte afectat de aceasta ratare a calificarii. Dorinel va bifa cea de-a 124-a aparitie sub tricolor, cu una mai putin decat Gica Hagi.

    Karamyan: "Am mai inscris la Constanta"

    Imprumutat de Rapid la FC Brasov, atacantul Arman Karamyan a acceptat dialogul despre meciul de maine. El a vorbit in limba materna, ajutat de translatorul Aram Danielian, care a rezistat in staff si dupa plecarea lui Mihai Stoichita.

    Jurnalul National: Are Armenia forta sa invinga Romania?
    Arman Karamyan: Da! De ce nu? Romania e buna, dar e un singur meci, se poate intampla orice.

    Cum te simti ca adversar al tarii unde joci?
    Traiesc un sentiment deosebit inainte de meciul cu Romania, pentru ca trebuie sa demonstrez cat mai multe in fotbalul unde evoluez.

    Ai mai inscris la Constanta...
    Am inscris pentru FC Brasov la Constanta si imi doresc foarte mult sa fac acest lucru si pentru echipa nationala a Armeniei.

    Ai vazut meciul cu Olanda?
    Da. Cred ca Romania a pierdut pe mana jucatorului cu numarul 2 (n.r. - Contra).

    Un pronostic pentru meci?
    Cu toate ca Romania este a doua mea casa dupa Armenia, imi doresc foarte mult un succes. Cred ca o sa va batem.

    TINERET
    Dupa infrangerea din Olanda, scor 2-0, selectionata de tineret a Romaniei este obligata sa obtina victoria impotriva reprezentativei similare a Armeniei. Florin Marin nu se confrunta cu nici o accidentare, ba, mai mult, el va putea beneficia in meciul de miercuri si de serviciile pitesteanului Andrei Prepelita, care a fost suspendat pentru jocul de la Rotterdam. "Tricolorii mici" sunt cazati tot in Mamaia, ei efectuand aseara un antrenament pe Stadionul Petromidia din Navodari, acolo unde va avea loc si partida de miercuri, de la ora 17:00.

    IAR CONTRA UNUI OLANDEZ
    Olandezul Henk Wiesman (foto), care a debutat pe banca tehnica a Armeniei sambata, in meciul cu Macedonia, pierdut cu 1-2, este un technician din generatia lui Marco van Basten, cei doi absolvind aceeasi scoala de antrenori. "Nu am apucat sa discut cu el despre Romania, dar cu siguranta ca o voi face. Am vazut meciul cu Romania si rezultatul mi se pare normal, pentru ca Olanda este clar o echipa mai buna. Voi discuta despre Romania si cu Arman Karamyan. Stiu ca nu va juca Mutu, dar Romania va gasi solutii sa il inlocuiasca. Nu va fi usor in fata Romaniei, chiar daca a pierdut in Olanda, pentru ca ei isi doresc si mai mult acum sa invinga", a declarat Wiesman. Tehnicianul a comentat sec zvonurile conform carora Lobont si Mitea nu ar fi fost folositi la Ajax pentru a nu fi in forma la meciul cu Olanda: "Refuz sa cred ca in fotbalul european de clasa exista asemenea practici".

    INTERES
    Interesul constantenilor este foarte scazut pentru cele 15.000 de bilete puse in vanzare pentru meciul de maine, cu toate ca oficialii federatiei se asteptau la o afluenta de public in provincie. "E normal sa fie asa, la cum s-a prezentat nationala in ultimul timp. Cred ca federatia a ales orasul nu din dorinta de a oferi constantenilor fotbal de mare calitate, ci mai mult ca sa scape de criticile suporterilor si ale oamenilor de fotbal din Bucuresti", a declarat un conducator al Clubului Farul.
    ×
    Subiecte în articol: sport romania meciul