x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Georgia: 3-0

Romania - Georgia: 3-0

19 Feb 2004   •   00:00

In primul amical al anului, nationala de fotbal a invins Georgia, prin golurile lui Mutu (2) si Cernat. Azi, de la ora 15:00, selectionata divizionara, fara stranieri, intalneste Belarus.

Nu ne-au dat nici o emotie

La Larnaca, pe o ploaie care a cazut pe toata durata meciului, nationala Romaniei a castigat cu 3-0 partida cu Georgia, prima din cadrul turneului din Cipru.
PAUL AND ONE, MIHAI IGIROSANU

Mixtura dintre "stranieri " si cativa reprezentanti ai campionatului intern, propusa de selectionerul Iordanescu, a inceput greoi primul meci amical al anului.

EROU. Lipsiti de vedetele Kaladze (Ajax) si Sota Arveladze (Glasgow Rangers), condusi de antrenorul secund de pe banca si urmariti din tribuna oficiala de noul selectioner, Anatoli Bisovet, gruzinii au inceput in forta. In minutul 10, Rat a fost nevoit sa-l faulteze in careu pe Iasvili, scapat amenintator spre poarta lui Stelea. Penalty-ul executat de Nemsadze a fost parat de Stelea, care si-a facut astfel o revenire triumfala intre buturile "tricolorilor".

SCLIPIRI. Chiar daca jocul de ansamblu al Romaniei nu a stralucit, echipa noastra a deschis scorul in minutul 30. Servit excelent de Ganea, Mutu l-a executat simplu pe Gvaramadze. Pana la pauza, "tricolorii" au temporizat, singurul eveniment notabil fiind accidentarea lui Pancu, schimbat cu Tararache.
Repriza secunda a inceput in acelasi ritm lent, dar conturile au fost incheiate in minutul 70, cand Mutu a finalizat dupa o actiune in viteza a lui Bratu.

RELAXARE. La 0-2, georgienii au abandonat lupta si romanii s-au distrat pe teren. Introdus in minutul 62, Bratu a ratat doua ocazii monumentale, aducandu-ne aminte de fazele aproape similiare pe care le-a irosit in meciul din Danemarca. Ai nostri au facut insa 3-0 in minutul 87, prin Cernat, care a gasit vinclul cu un sut de la 20 de metri.

Si-au numit selectioner inaintea meciului
Federatia georgiana a anuntat, cu cateva ore inaintea meciului cu Romania, ca noul antrenor va fi ucraineanul Anatoli Bisovet. Presedintele federatiei, Merab Jordania, a declarat ca Bisovet a fost ales sa antreneze echipa Georgiei, deoarece ii cunoaste foarte bine pe jucatori si vede in actualul lot un real potential. Pe banca gruzinilor, la meciul de ieri, a stat "interimarul" Gocha Tkebusava.

Piturca a vorbit cu Nasu’
Tribunele stadionului "GSZ" din Larnaca au fost dezolant de goale. Antrenorul Stelei, Victor Piturca, a sosit la meci insotit de presedintele Mihai Stoica. "Piti" s-a salutat cu Mircea Sandu, intretinandu-se pentru cateva momente cu bossul FRF. Antrenorul Rapidului, Dan Petrescu, a venit alaturi de presedintele Ioan Becali, cele doua tabere urmarind partida din locuri diferite.

Suntem pe locul 28 in lume
Echipa nationala a Romaniei ocupa locul 28, cu 650 de puncte, la egalitate cu Japonia, in clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicitatii ieri, coborand o pozitie fata de ierarhia anuntata de forul mondial in luna ianuarie. Adversarele Romaniei in preliminariile CM 2006 ocupa urmatoarele pozitii: Olanda - 4, Cehia - 8, Finlanda - 42, Macedonia - 93, Armenia - 114 si Andorra - 147. Primele trei locuri sunt ocupate de Brazilia (846 p), Franta (828 p) si Spania (795 p). Urmatoarea ierarhie va fi data publicitatii pe 17 martie.

Azi, cu Belarus
Tricolorii vor intalni azi, de la ora 15:00, la Nicosia, nationala Belarusului, echipa la care evolueaza portarul stelist Vasili Hamutovski. Belarus a invins Cipru cu 2-0. Partida va fi transmisa in direct de TV Romania 1. Iordanescu nu va mai beneficia de serviciile stranierilor, echipa urmand sa evolueze sub titulatura de selectionata divizionara.

×
Subiecte în articol: sport