x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Israel: Selecţioner în Ţara Sfântă?

România – Israel: Selecţioner în Ţara Sfântă?

de Mihai Igirosanu    |    04 Mar 2010   •   00:00
România – Israel: Selecţioner în Ţara Sfântă?
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Deşi are mari probleme cu legea în Belgia, fostul antrenor al lui Standard Liege, Ladislau Bölöni, se află în negocieri avansate pentru a deveni selecţioner al adversarei de aseară a tricolorilor, Israel.



După ce şi-a reziliat contractul cu Standard, acum trei săptămâni, pentru Loţi Bölöni au apărut problemele. Presa belgiană a dezvăluit că antrenorul român poate fi acuzat de violarea regulamentului antidopaj şi riscă să fie chiar închis pentru cinci ani. Incidentul s-a petrecut la 21 noiembrie 2009, la meciul de campionat dintre La Gantoise şi Standard Liege, atunci când un oficial al departamentului Culturii, Tineretului, Sportului şi Media al Comunităţii flamande, Geert Bocque, susţine că a fost bruscat de Bölöni după ce a intrat în vestiarul lui Standard pentru controlul antidoping.

Comunitatea flamandă a înaintat plângere la Federaţia Belgiană de Fotbal, iar cotidianul La Derniere Heure susţine că nu se va ajunge la închisoare, dar Bölöni riscă să fie suspendat la nivel internaţional, decizia urmând să fie luată până la finele acestei luni.

ISRAELIENII AŞTEAPTĂ O DECIZIE
În acest timp, agenţii lui Bölöni au fost contactaţi de conducătorii Federaţiei de la Tel Aviv, care i-au propus să se aşeze la negocieri. Deşi pe lista israelienilor se află şi Victor Piţurcă, se pare că Loţi Bölöni a devenit principalul favorit, mai ales că pretenţiile sale financiare sunt mai scăzute. Totuşi, tratativele nu se pot încheia, pentru că diriguitorii forului fotbalistic din Ţara Sfântă aşteaptă ca nu cumva Bölöni să fie suspendat pe plan internaţional.

Din câte se pare, salariul propus antrenorului român ar fi în jur de 800.000 de euro anual, asta în timp ce Victor Piţurcă ar fi solicitat un milion de euro plus o primă de instalare. Deocamdată, cert este că Bölöni pare să se fi înţeles în mare parte cu şefii Federaţiei din Israel, iar semnarea contractului depinde doar de decizia Federaţiei Belgiene.


Eli Ohana e doar interimar
În meciul amical de aseară, de la Timişoara, pe banca Israelului a stat, doar ca interimar, selecţionerul echipei naţionale Under 21, fostul cunoscut internaţional Eli Ohana.

"Este o situaţie de forţă majoră, dar sunt onorat să conduc echipa naţională în acest meci. Voi savura fiecare moment petrecut cu acest prilej şi sper ca şi jucătorii să simtă acelaşi lucru. După această acţiune, eu mă voi întoarce la reprezentativa de tineret. Indiferent ce selecţioner va fi ales, român sau altă naţionalitate, eu şi ceilalţi membri ai staff-ului tehnic îi vom oferi tot sprijinul pentru a reuşi performanţe", a declarat Eli Ohana la conferinţa de presă premergătoare partidei cu România. Ohana a asigurat interimatul după demiterea lui Dror Kashtan.

×
Subiecte în articol: sport Israel selectioner ladislau boloni