x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ronaldinho, vrajitorul de aur

Ronaldinho, vrajitorul de aur

de Delia Gomoescu    |    29 Noi 2005   •   00:00
Ronaldinho, vrajitorul de aur

Vedeta Barcelonei a primit aseara "Balonul de Aur" in cadrul unei festivitati grandioase organizate de France Football la editia jubiliara cu numarul 50.

De multa vreme Maradona si Pele isi impart titlul de cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor. Jucatori mari au existat intotdeauna, insa suprematia celor doi n-a fost niciodata pusa sub semnul intrebarii. Pana la Ronaldinho! Magicianul Barcelonei i-a vrajit pe multi, facandu-i sa creada ca el este "cel mai mare". Timpul va decide daca brazilianul va schimba cu adevarat istoria. Insa un lucru e sigur. Pentru moment chiar este cel mai bun fotbalist al lumii. Iar aseara a primit oficial "Balonul de Aur" pe anul 2005.

EXTRATERESTRUL. Duminica seara, Ronaldinho a marcat golul cu numarul 50 pentru Barcelona in meciul cu Santander (4-1), iar aseara s-a aflat la Paris pentru a intra in posesia trofeului decernat de France Football la editia jubiliara cu numarul 50. Coincidenta fericita. La 25 de ani, Ronaldinho a ajuns acolo unde visa sa ajunga atunci cand batea mingea pe maidanele din Porto Alegre. Nascut intr-o familie tipic braziliana, fara posibilitati materiale, dar cu traditie in fotbal, micul Ronaldo de Assis Moreira s-a aflat la inceput in umbra fratelui sau mai mare, Roberto. La doar 8 ani a trait probabil cea mai mare tragedie a vietii sale, decesul tatalui sau, Joao. In 1997 a semnat primul contract profesionist cu Gremio, unde a jucat pana in 2001, cand s-a transferat la Paris Saint German. Dupa doua sezoane sterse in Franta, Ronaldinho a explodat o data cu sosirea la Barcelona in 2003.

FESTIVITATE. Pentru editia jubiliara cu numarul 50, organizatorii de la France Football au pregatit o gala speciala. Ceremonia a fost prezentata de modelul Adriana Karembeu, iar printre cei 350 de invitati s-au aflat si 26 dintre jucatorii care au castigat trofeul in trecut. Ronaldinho a fost insotit la Paris de presedintele catalanilor, Joan Laporta, si de alti oficiali ai Barcelonei. Nu au lipsit insa de langa starul brazilian nici mama sa, Miguelina, si fratii Roberto si Deisi.

×
Subiecte în articol: sport ronaldinho