x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Momentul despărţirii

Rugby - Momentul despărţirii

de Vlad Ionescu    |    01 Oct 2007   •   00:00
Rugby - Momentul despărţirii
Sursa foto: WILLIAM WEST/

O dată cu incheierea participării Romăniei la Cupa Mondială a luat sfărşit şi mandatul managerului Robert Antonin şi al antrenorului Daniel Santamans la cărma echipei naţionale.

După meciul cu Noua Zeelandă (scor 8-85), cei doi tehnicieni au recunoscut că despărţirea este iminentă. "Suntem la final de contract. Trei ani cu o echipă naţională este mult. Vom preda lucrurile. Bilanţul la această Cupă Mondială este mulţumitor, ne-am făcut treaba. Cred că nu putem rivaliza cu echipe care au jucători in campionate de un alt nivel. Jucătorii din Romănia au calităţi, dar competiţia internă este de nivelul diviziei a patra franceze. Toate echipele din al doilea eşalon sunt afectate de acest lucru. Ar trebui să facem ca Italia şi Argentina, să trimitem toţi jucătorii in Franţa", a declarat Santamans.


PROPUNERE. De mai multe ori, pe parcusul turneului, rugbyştii noştri şi-au exprimat nemulţumirea faţă de colaborarea cu tehnicienii francezi. După meciul cu Italia, aceştia au declarat că, deşi avem jucători buni, nu putem construi o echipă, iar la finalul partidei cu Portugalia au acuzat faptul că mai mulţi titulari au fost ţinuţi pe bancă. "Ar trebui să nu vină cineva din Romănia, ci un antrenor cu multă experienţă, pentru a face din noi, care cu toţii avem individual nivelul necesar, o echipă adevărată", a declarat Sorin Socol. Acesta a avansat şi un nume, cel al australianului Eddie Jones, care a calificat selecţionata "cangurilor" in finala Cupei Mondiale din 2003. Căpitanul naţionalei a spus că aşteaptă o propunere curajoasă din partea federaţiei, pentru că altfel va trebui să nu se mai conteze pe jucătorii care activează in Franţa. Pentru Marius Tincu, mai important decăt numele antrenorului este ajutorul pe care International Rugby Board il va acorda in continuare ţărilor mici, intre care se află şi Romănia.


Au avut milă

In Noua Zeelandă, victoria la scor obţinută in faţa Romăniei nu a stărnit entuziasm, existănd o mai mare preocupare pentru meciul din sferturi, unde adversar ar putea fi Franţa. "All Blacks au jucat cu milă ultimul meci din grupă. Romănia s-a ridicat la nivelul provocării din punct de vedere fizic, insă Noua Zeelandă s-a aflat la un alt nivel al priceperii", a notat site-ul stuff.co.nz. Acesta a dezvăluit că inaintea meciului jucătorii au mers in vacanţă in locuri exotice precum Monaco, şi nu au făcut decăt vreo două antrenamente. "Valul All Blacks mătură Romănia", a scris agenţia France Presse, care a remarcat că "stejarii" au opus o slabă rezistenţă in faţa puterii superioare a adversarului, iar Gazzetta dello Sport a notat că romănii au făcut ce au putut, "puţin in faţa acestui uragan sportiv".


×
Subiecte în articol: sport