x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Semnatura pentru un timp

Semnatura pentru un timp

31 Iul 2004   •   00:00

Walter Zenga a devenit oficial, incepand de ieri, antrenorul principal al Stelei. Italianul a sosit la pranz in Romania, a negociat contractul cu patronul Gigi Becali, iar aseara a condus primul antrenament la noua sa echipa.

IONUT PADURARU

Insotit de prietena sa, Raluca, Zenga a sosit in jurul orei 13:30 in Romania, cu o cursa ce venea de la Milano. Cei doi au fost asteptati la Aeroportul Otopeni de presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica.

OFERTA. "Steaua e o echipa mare si nu puteam refuza o astfel de oferta, chiar daca am spus ca nu ma voi mai intoarce niciodata in Romania. Am venit sa lupt pentru titlu", au fost primele cuvinte ale italianului in fata reporterilor. "Am vorbit deja cu Dan Petrescu si cu Olaroiu. Va fi un sezon foarte frumos, vom juca intre prieteni", a mai spus Zenga inainte de a pleca spre Hotelul Marriott, unde era asteptat la negocieri de Gigi Becali.

INTELEGERE. Intalnirea dintre patronul stelist si tehnicianul italian a durat aproximativ o ora, cei doi coborand apoi sa ia masa, dar nu inainte de a afla numele adversarului din Cupa UEFA. "Am semnat pentru un timp, nu conteaza cat", au fost singurele cuvinte ale italianului despre noul sau angajament. "Am scris cateva principii pe o hartie, pe care am semnat-o apoi amandoi. Aceste lucruri le vom trece apoi intr-un contract, care va fi inregistrat la FRF", a spus, la randul sau, Gigi Becali.

PRETENTII. Patronul stelist a detaliat aspectele negocierii: "Am vorbit doar despre bani si despre locuinta. Zenga va avea o prima de 60.000 de dolari pentru titlu si 40.000 pentru cupa, iar preparatorul fizic italian, despre care mi-a spus ca are nevoie, va avea un salariu de 5.000 de dolari. De asemenea, Zenga mi-a spus ca vrea sa stea tot in casa din Cartierul Francez, in care a mai locuit in Romania".

DESPRE CAMPIONAT

Walter Zenga este de parere ca Steaua se va lupta pentru castigarea campionatului cu Dinamo si Rapid. "Va fi important si cum vor incepe campionatul cele trei echipe. Pentru mine e putin mai greu, doar pentru ca am ajuns prea tarziu", a spus Zenga, adaugand ca nu se pune deocamdata problema transferului lui Caramarin, pe care il considera cel mai bun jucator din Romania. "Daca il ajuta Dumnezeu, Zenga ar putea ajunge un mare antrenor cu acest lot. Ar putea avea chiar norocul lui Ienei, chiar daca nu la acelasi nivel", a comentat Gigi Becali debutul italianului in Ghencea.

PRETENTII

"N-are rost sa semnam pe o durata. Daca nu are rezultate, pleaca. La Steaua nu va mai fi ce-a fost pana acum. Nu mai exista rabdare. Steaua are cei mai buni jucatori, trebuie sa ia campionatul si cupa" - Gigi Becali presedinte FC Steaua

DORINTA

"Vreau sa stau mult in Romania. Mi-am adus multe bagaje, am cinci valize pline. La Steaua vreau sa continuu ce a inceput Piturca si sper ca in scurt timp suporterii sa ma iubeasca la fel de mult ca pe el" - Walter Zenga antrenor Steaua

Piturca: "Am fost tradat de un prieten!"

La numai o zi dupa ce s-a despartit de Steaua, Victor Piturca si-a explicat decizia, lansand si un atac la adresa patronului Gigi Becali.

ZENGA. Piturca a apreciat ca Walter Zenga ii poate continua munca la Steaua. "Mi se pare potrivit. Foloseste acelasi sistem de joc pe care l-am adoptat si eu." Piturca a mai precizat ca nu crede in faptul ca Giovani Becali l-ar fi recomandat pe Walter Zenga in Ghencea.

DERANJAT. "M-am simtit tradat de un prieten, desi daca ar fi sa ma gandesc mai bine, nici nu mi-a fost prieten. O prietenie se vede prin fapte", si-a inceput Piturca referirea la Becali. Antrenorul a dezvaluit si ce l-a deranjat in atitudinea patronului: "Principalul motiv pentru care mi-am dat demisia a fost amestecul lui Gigi Becali in problemele echipei. Cazul Paduret a pus capac. A fost un gest pe care nu l-am acceptat. Gigi nu a incercat sa-mi schimbe pozitia. Ma asteptam sa fiu dat afara. Am preferat sa plec. Nu suport sa se bage cineva peste munca mea!".

DATORIE. Piturca a dezvaluit ca Steaua ii este datoare cu o importanta suma de bani. "Clubul imi era dator cu o suma de bani. In schimb, am primit actiuni foarte multe, pe care i le voi inapoia lui Gigi Becali." (Daniel Stan)

"AS ANTRENA ECHIPE RIVALE"

Intrebat daca ar refuza sa antreneze una dintre echipele rivale ale Stelei, Victor Piturca a raspuns fara ezitare: "De ce nu?! Sunt un antrenor profesionist. Cu toate acestea, nu voi saruta niciodata steagul vreunui club, pentru ca nu are nici o relevanta acest aspect". Fostul tehnician al Stelei s-a referit si la sezonul trecut: "Steaua a fost castigatoarea morala a campionatului trecut. Sunt vinovat in proportie de 100% din cauza pierderii titlului". Piturca a comentat si sansele lui Dinamo in fata lui Manchester United: "Are sansa ei. Steaua a fost aproape de a elimina pe Liverpool, asa ca nici Dinamo nu trebuie sa se teama de Manchester".
×