x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spitalul de lăngă spital

Spitalul de lăngă spital

de Mihai Igirosanu    |    17 Aug 2007   •   00:00
Spitalul de lăngă spital

La căteva zeci de metri de Spitalul de Urgenţă Floreasca, pe Stadionul Dinamo, antrenorul Mircea Rednic a condus miercuri seară un antrenament de recuperare după meciul cu Lazio. Cu acest prilej, "căinii" au putut evalua exact şi situaţia medicală.

DINAMO - Războiul de pe "Olimpico" a lăsat urme adănci

La căteva zeci de metri de Spitalul de Urgenţă Floreasca, pe Stadionul Dinamo, antrenorul Mircea Rednic a condus miercuri seară un antrenament de recuperare după meciul cu Lazio. Cu acest prilej, "căinii" au putut evalua exact şi situaţia medicală.

După confruntarea de la Roma, Dinamo i-a pierdut pentru o lungă perioadă pe Ianis Zicu şi pe Valentin Năstase, accidentaţi, iar stoperul Lucian Goian, eliminat, va rata returul de la Bucureşti. Pe lăngă aceştia, lista indisponibililor il mai conţine pe stoperul Cosmin Moţi, care va lipsi pentru multă vreme, in vreme ce Cătălin Munteanu, Andrei Mărgăritescu şi Flavius Stoican sunt in curs de recuperare după accidentări mai vechi.

REACŢII. Cea mai grea pierdere suferită de Dinamo este cea a lui Ianis Zicu, unul dintre jucătorii in care acţionarii şi antrenorul Mircea Rednic işi puneau cele mai mari speranţe. "Nici eu nu ştiu căt voi sta in afara gazonului. Nu pot să spun că voi sta trei, patru sau cinci luni pe tuşă. Asta nu se vede in funcţie de testul RMN pe care il voi face. Intăi trebuie să mă operez şi după aceea voi şti căt stau. Depinde şi de recuperarea pe care o voi face. In primul rănd mă găndesc unde mă operez, dar cel mai degrabă o voi face in străinătate. Deocamdată nu ştiu unde. E cel mai cumplit moment din toată cariera mea de pănă acum", a declarat Zicu, la două zile după meciul cu Lazio. Conform unor surse din interiorul clubului Dinamo, Ianis Zicu va fi operat in Belgia, el urmănd să revină pe gazon după aproximativ şase luni. La răndul său, stoperul Vali Năstase, schimbat după 25 de minute pe Olimpico, speră că işi va putea ajuta echipa in returul de pe 28 august. "Mi s-a spus să fac repaos total şapte zile şi apoi să incep pregătirile. Nu voi putea să evoluez cu Dacia Mioveni, dar sper să imi revin pănă la returul cu Lazio. Totul depinde de mine, de capacitatea de vindecare a organismului meu", a spus Năstase pentru site-ul oficial al clubului. Antrenorul Mircea Rednic deplănge problemele de lot. "Zicu era unul dintre cei mai importanţi jucători, ne bazam foarte mult pe el. Este o pierdere extrem de grea. Am două meciuri la dispoziţie de acum incolo pentru a găsi cele mai bune soluţii să-i inlocuim pe cei absenţi."

BILETE. Conform site-ului Dinamomania, preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea a anunţat că Dinamo va fixa preţuri mici pentru bilete in vederea returului cu Lazio. Badea a anunţat cu aproximaţie costurile acestora: 10 RON - peluze, 20 RON - tribuna a II-a, 30 RON - tribuna I.

SPRIJIN

"La Bucureşti va fi altceva. Vom fi noi cei impinşi de la spate de public. Vom avea un stadion plin, care să ne susţină. Vom incerca să ne facem jocul nostru şi cred că va ieşi bine"Â

Adrian Ropotan Dinamo

Â

SPERANŢE

"Am văzut că se vorbeşte deja că voi reveni abia după şase luni. Dacă imi aduc bine aminte, aşa s-a spus şi despre Dică, iar el a jucat după trei luni. Sper să joc mai repede decăt se găndesc unii"

Ianis Zicu Dinamo

Blay, victima rasismului

Fundaşul dreapta al lui Dinamo, ghanezul George Blay, a fost deranjat de scandările rasiste ale fanilor italieni. "Eram foarte concentrat la meci, aşa că i-am auzit doar la inceput. Dar nu pot să inţeleg de ce fac asta. Au mai mulţi jucători de culoare şi am inţeles că le fac şi lor acelaşi lucru. Trebuie să se oprească odată şi odată. Nu decid eu dacă trebuie suspendată Lazio, dar ceva trebuie să facă ceva neapărat. Şi in Romănia am avut multe probleme de genul ăsta. Sunt mulţi rasişti printre jucătorii de aici. In multe meciuri mi s-au spus cuvinte urăte, sunt destul de mulţi fotbalişti care au ceva cu mine doar pentru că sunt negru", a spus Blay.

Tratative

Conducerea dinamovistă continuă tratativele pentru achiziţionarea internaţionalului peruan Miguel Villalta. Deşi antrenorul "căinilor", Mircea Rednic, declara săptămăna trecută că transferul este aproape rezolvat, jucătorul lui Sporting Cristal incă nu a semnat nimic, dar recunoaşte tratativele. "Ştiu de interesul lui Dinamo pentru mine, dar mai multe nu pot să comentez. Deocamdată nu pot să vin la Dinamo. Tratative au existat, am vorbit personal cu Rednic, in Spania, dar momentan nu ne-am inţeles şi nu am semnat nimic cu ei. Am văzut că au făcut 1-1 cu Lazio, in deplasare. Au şanse bune să se califice in grupele Ligii Campionilor, eu le urez succes", a declarat Villalta. Discuţiile dintre cluburi au stagnat in momentul in care gruparea peruană a aflat căt oferă Dinamo, anume 300.000-400.000 de euro pentru un transfer definitiv. "Dacă va pleca de la Sporting, Villalta nu o va face sub un milion de euro. Suma oferită de Dinamo este o glumă", a comentat un oficial al lui Sporting Cristal. Chiar şi in aceste condiţii, dinamoviştii vor continua pe această pistă şi este posibil ca totul să se rezolve in situaţia in care Dinamo va elimina pe Lazio şi se va califica in grupele Ligii Campionilor.

Lazio se apără

Conducerea lui Lazio condamnă scandările rasiste ale suporterilor de pe Olimpico la meciul cu Dinamo. "SS Lazio aşteaptă cu incredere ca UEFA să străngă toate informaţiile necesare pentru a evalua ceea ce s-a intămplat inainte şi in timpul partidei cu Dinamo. Cu regret, clubul constată că aceste episoade izolate sunt prezentate deformat de unele mijloace de informare", se scrie intr-un comunicat al grupării romane. Galeria lazială a scandat lozinci rasiste la adresa lui George Blay, dar şi a tuturor romănilor, ea căntănd "Mama romănului este o curvă".

Â

Tur 3 preliminar

Marţi

Lazio Roma - Dinamo 1-1

Mutarelli (’54) / Dănciulescu (’22)

Glasgow - Steaua Roşie          1-0

Novo (’90)

Benfica - FC Copenhaga         2-1

Rui Costa (’25, ’85) / Hutchinson (’35)

Valencia - Elfsborg      3-0

Vicente (’14), Silva (’58),

Morientes (’70)

Miercuri

Toulouse - Liverpool   0-1

Voronin (’43)

Tampere United - Rosenborg  0-3

Koppinen (’19), Y. Kone (’21, ’81)

Spartak Moscova - Celtic       1-1

Pavliucenko (’42) / Hartley (’21)

BATE Borisov - Steaua          2-2

Radkov (’40), Blizniuk (’90+3) /

D. Goian (’57), Dică (’84)

FK Sarajevo - Dinamo Kiev   0-1

Şaţkih (’13)

Fenerbahce - Anderlecht         1-0

Alex (’32)

FC Zürich - Beşiktaş   1-1

Alphonse (’90+6) / Delgado (’4)

Werder - Dinamo Zagreb        2-1

Hugo Almeida (’46), Jensen (’85) / Balaban (’45)

Salzburg - Şahtior Doneţk       1-0

Zickler (’10 - pen.)

Ajax - Slavia Praga     0-1

Kalivoda (’74 - pen.)

Sparta Praga - Arsenal            0-2

Fabregas (’72), Hleb (’90)

FC Sevilla - AEK Atena         2-0

Luis Fabiano (’48), Kanoute (’67)

Partidele retur se vor disputa la 28 şi 29 august.

×
Subiecte în articol: sport dinamo lazio