x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 4 august 2004

SPORT/Stirile zilei - 4 august 2004

04 Aug 2004   •   00:00

Sir Alex Ferguson, spion in "Groapa"

Antrenorul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, se va afla in aceasta seara in tribuna oficiala a stadionului din "Stefan cel Mare", unde va asista la returul dintre Dinamo si MSK Zilina. Una dintre cele doua echipe va da piept cu Van Nistelrooy&Co. pentru un loc in grupele Champions League, primul meci urmand a se disputa pe 11 august. Ferguson intentioneaza sa inspecteze si Stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", dar nu va innopta la Bucuresti, urmand sa se intoarca in Anglia imediat dupa meci. (Marian Stefan)

Tenis - Andrei Pavel, eliminat in SUA

Tenismanul roman Andrei Pavel a ratat calificarea in turul doi al turneului de Masters Series de la Cincinnati, dotat cu premii in valoare totala de 2,45 milioane de dolari. Pavel, cap de serie numarul 16, a fost invins surprinzator, in primul tur, de australianul Wayne Arthurs, cu scorul de 7-6 (7/5), 6-3. Pentru participarea in aceasta faza a competitiei, "Cneazul" va primi un punct ATP si un cec in valoare de 7.500 de dolari.

Atletism - Bogdan Tarus, locul 2 la Linz

Sportivul roman Bogdan Tarus a ocupat locul doi in proba de saritura in lungime din cadrul reuniunii de atletism de la Linz, etapa de Grand Prix, desfasurata luni seara. Tarus a sarit 8,14 m, fiind devansat doar de americanul Dwight Phillips, cu 8,60 m, care a realizat cea mai buna performanta mondiala a anului. Bogdan Tarus este calificat la Jocurile Olimpice de la Atena.

Galatasaray - "Hagi a readus prietenia"

Atacantul Hakan Sukur a declarat ca Gheorghe Hagi a readus la Galatasaray atmosfera de prietenie care exista in perioada cand tehnicianul roman era jucator la formatia din Istanbul, a anuntat cotidianul Turkiye. Sukur considera ca Hagi este nu numai un bun antrenor, dar si un bun psiholog. "Hagi ne-a insuflat ambitia sa si cel mai important este ca, datorita lui, in echipa a revenit atmosfera de prietenie", a spus fotbalistul turc. Declaratia vine dupa ce, duminica seara, intr-o partida amicala, Galatasaray a invins cu 2-1 pe FC Porto, detinatoarea trofeului Ligii Campionilor.

Litigiu - Lacatus versus FC Brasov

Litigiul dintre Marius Lacatus si FC Brasov, echipa pe care a antrenat-o in sezonul trecut, va fi judecat de FRF. Directorul Scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a declarat ca problema va fi rezolvata in curand: "In contract exista niste clauze din care rezulta faptul ca Lacatus mai are de primit niste bani. Ori nu stiu sa intocmeasca un contract, ori nu stiu sa negocieze. Clauzele sunt neclare, lasa loc de interpretari, care, de cele mai multe ori, dau dreptate clubului, iar antrenorii nu sunt asistati juridic", a adaugat "Riciu".

Rapid - Zyiati in Israel

Intrat in dizgratia antrenorului Razvan Lucescu din cauza comportamentului sau, marocanul Noureddine Zyiati a fost dorit de Mircea Rednic la Universitatea Craiova. Pretul cerut de giulesteni, 125.000 de dolari, i-a descurajat pe olteni, care au renuntat la achizitionarea mijlocasului caruia i-ar fi oferit un salariu de 80.000 de dolari pe an. Cum situatia lui Zyiati nu s-a schimbat la Rapid, pe adresa clubului de sub Podul Grant a sosit o oferta de la Maccabi Tel Aviv. Israelienii ofera in schimbul jucatorului suma de 150.000 de dolari. (Sorin Anghel)

Auto - Raliul Sibiului

Campionatul National de Raliuri revine pe macadam pentru cea de-a saptea runda, Raliul Sibiului "LIQUI MOLY". Aflata la a treia editie, etapa este cea mai dificila si mai spectaculoasa intrecere din campionatul intern. Cu un traseu total de 536 de kilometri, din care 221 parcursi in regim de concurs, si cu doua probe de campionat mondial, infruntarea dintre orgoliile si tehnica pilotilor va genera un spectacol desavarsit. In premiera, la inceputul si la sfarsitul raliului se vor tine doua probe de slalom paralel. (Catalin Fainisi)

Real Madrid - 30 de milioane pentru Vieira

Real Madrid a facut o oferta de 30 de milioane de euro campioanei Angliei, Arsenal Londra, pentru transferul mijlocasului francez Patrick Vieira. O intalnire intre oficialii celor doua cluburi ar putea avea loc in urmatoarele 48 de ore.

Jurnalisti - Pentru Olimpiada de la Umag

Echipa nationala de fotbal a jurnalistilor romani a inceput pregatirile pentru Olimpiada de la Umag (Croatia) - 4-11 septembrie. Primul antrenament a fost condus de Daniel Stanciu, cel care i-a condus pe ziaristii "tricolori" la cucerirea ultimului titlu olimpic, Almeria (Spania) - 2001. Lotul este compus din Lucian Moga (TV Sport), Radu Maxim (Radio Romantic), Cristi Vlad (Atac), Catalin Oprisan si Mihai Igirosanu (ambii Jurnalul National), Romeo Chiriac, Stefan Badea si Marian Floarea (toti Mediafax), Catalin Cirnu (Radio Romania), Robert Zaharia (B1 TV), Alexandru Draghici, Vincentiu Mihaiu, Mihnea Totan (toti Pro Sport), Cristi Cretu (Gazeta Sporturilor), Dragos Marasoiu, Marian Enculescu si Petre Dumitu (toti Prima TV). Echipa e sponsorizata de SNP Petrom SA, presedintele de onoare al sectiei de fotbal e Liviu Luca (presedinte FSLI Petrom), in timp ce presedinte executiv este Cristian Godinac (presedintele Federatiei Sindicale a Jurnalistilor si Tipografilor).
×
Subiecte în articol: sport