x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 5 august 2004

SPORT/Stirile zilei - 5 august 2004

05 Aug 2004   •   00:00

Ghita Muresan este in doliu

Cel mai bun baschetbalist al Romaniei, uriasul pivot Ghita Muresan, singurul roman care a jucat in NBA - campionatul profesionist al SUA - trece in aceste zile printr-o perioada extrem de grea. Tatal sportivului, domiciliat in orasul Sebes, a incetat din viata in cursul noptii de duminica din cauza unei cangrene la picior, care a dus la amputarea acestuia. Lumea baschetului este alaturi de "Uriasul cu inima de copil", asa cum a fost supranumit Ghita de presa de dincolo de Ocean. Inmormantarea a avut loc ieri la Sebes. (Lucian Dobrater)

Apulum - Moldovan revine

Componentii lotului divizionarei A din Alba-Iulia au intrat in cantonamentul de la Stadionul "Cetate" in vederea partidei de vineri cu "Poli" Iasi. Astfel, dupa terminarea intalnirii cu gruparea moldava, ei vor primi liber pana marti dupa-amiaza, minivacanta fiind posibila deoarece meciul din cadrul etapei a treia, cel de la Bucuresti, cu Steaua, a fost amanat. In alta ordine de idei, atacantul Tibi Moldovan a revenit la pregatirile formatiei ardelene, dar deocamdata acesta se pregateste separat de restul coechipierilor, revenirea lui pe gazon fiind prevazuta spre finalul turului. (Lucian Dobrater)

Steaua - Zenga are "secund" italian

La o saptamana dupa instalarea sa la carma Stelei, Walter Zenga si-a adus un antrenor secund din Italia. Acesta se numeste Massimo Pedrazzini si a fost antrenor principal al lui Monza, echipa ce activeaza in Serie C2. Zenga nu va aduce si un preparator fizic italian, in aceasta functie urmand sa ramana tot Marian Lupu, cel cu care au lucrat la Steaua Cosmin Olaroiu si Victor Piturca. (Paul Andone)

"Poli" Timisoara - Dumitru Dumitriu si-a cerut scuze

Antrenorul lui "Poli" Timisoara, Dumitru Dumitriu, s-a intalnit cu suporterii timisoreni, carora le-a cerut scuze, in numele intregii echipe, pentru infrangerea din meciul cu CFR Cluj, scor 1-2, din prima etapa a Diviziei A. La intalnirea cu suporterii, desfasurata la stadionul "Dan Paltinisanu", au mai participat Buia, Suleap, Angheluta, Stancu si presedintele clubului, Anton Dobos, care au promis suporterilor ca vor face tot posibilul pentru a castiga cu FC National.

Gimnastica - Silvia Stroescu s-a retras

Gimnasta Silvia Stroescu a declarat ca renunta la activitatea sportiva dupa ce nu a fost inclusa in lotul pentru Jocurile Olimpice de la Atena. "Am hotarat sa ma retrag deoarece Olimpiada ar fi reprezentat ultimul concurs din cariera mea. As fi putut continua cu gimnastica, dar nu mai puteam suporta cantonamentele. Acolo este un regim strict, impus pentru a se face performanta. Am luat o hotarare si nu ma voi razgandi. Nu exista cale de intoarcere", a declarat gimnasta in varsta de 19 ani.

FC Barcelona - 21 de milioane de euro pentru Eto’o

FC Barcelona a prezentat o noua oferta, in valoare de 21 de milioane de euro, pentru transferul atacantului nigerian Samuel Eto’o de la Mallorca. Presedintele gruparii catalane, Joan Laporta, a oferit aceasta informatie ziaristilor aflati pe aeroportul El Prat din Barcelona, inainte de plecarea echipei intr-un turneu in Japonia. Surse din cadrul clubului din Mallorca au anuntat ca Olympique Marseille a oferit 24 de milioane de euro pentru Eto’o, in timp ce Real Madrid, coproprietara a jucatorului, a oferit intre 9 si 11 milioane pentru partea restanta. Real Madrid va incasa jumatate din orice transfer al jucatorului. Eto’o are 23 de ani si a marcat 54 de goluri in campionatul Spaniei. Jucatorul refuza insa sa plece in alta parte decat la Barcelona.

Manchester - Scholes se retrage din nationala

Mijlocasul echipei Manchester United Paul Scholes a anuntat ca a decis sa se retraga din echipa nationala a Angliei, pentru care a evoluat de 66 de ori. "Nu este o decizie pe care am luat-o pe moment. Ma gandeam la aceasta varianta de mai mult timp", a declarat Scholes pentru site-ul oficial al clubului englez. Scholes, in varsta de 29 de ani, a jucat ultima data pentru echipa Angliei pe 24 iunie, in partida cu reprezentativa Portugaliei, din sferturile de finala ale Euro 2004. In alta ordine de idei, echipa sa, Manchester United, a invins cu scorul de 1-0 formatia PSV Eindhoven, intr-un meci amical din cadrul unui turneu organizat de gruparea pregatita de Sir Alex Ferguson. Unicul gol al meciului a fost marcat de Silvestre, in minutul 25.

Amical - Liverpool a invins Roma lui Chivu

Liverpool a invins cu scorul de 2-1 formatia AS Roma, intr-un meci amical disputat marti noapte la New York. Pentru Liverpool au marcat Cisse ’29 si Owen ’85. Golul echipei italiene a fost inscris de Delvecchio, in minutul 20. La echipa italiana, fundasul Cristian Chivu nu a evoluat, el fiind operat, pe 29 iulie, la clinica "Villa Stuart" din Roma, la al cincilea os metatarsian al piciorului drept. Chivu se va afla in repaus timp de 15 zile, dupa care va urma un program de recuperare de 15 zile.

UEFA Intertoto - Schalke 04 s-a calificat in finala

Echipa germana Schalke 04 s-a calificat pentru una dintre cele trei finale ale Cupei UEFA Intertoto, invingand marti seara, pe teren propriu, formatia daneza Esbjerg, cu scorul de 3-0 (1-0), in mansa secunda din semifinale. Golurile au fost marcate de Hanke ’11, Altintop ’54 si Asamoah ’63. In meciul tur, Schalke castigase cu scorul de 3-1.

Bundesliga - Transferuri la nemti

Cluburile din Bundesliga au cheltuit 65,5 milioane de euro, pentru achizitionarea de jucatori in vederea sezonului care incepe maine. Bayern a investit 26 de milioane de euro, cel mai ridicat transfer fiind cel al lui Lucio de la Leverkusen, pentru 12 milioane de euro. Bayern i-a mai luat si pe Hashemian, cu 2 milioane de euro, si Torsten Frings, cu 9 milioane de euro.

"Svengate" - Astazi se decide soarta lui Eriksson

Selectionerul Angliei, suedezul Sven Goran Eriksson, a fost audiat de un jurist angajat de Federatia Engleza de Fotbal (FA) in cadrul afacerii "Svengate". Tehnicianul suedez a dat explicatii referitoare la presupusa sa legatura amoroasa cu o angajata a FA, Faria Alam, in varsta de 38 de ani. Federatia incearca sa lamureasca circumstantele care au dus la publicarea unui comunicat de catre FA, in care se dezmintea legatura dintre Eriksson si Alam, inainte de a aparea informatii contradictorii despre acest subiect in presa. Membrii Comitetului Director al FA urmeaza sa se pronunte astazi in privinta ramanerii selectionerului suedez la reprezentativa Angliei.
×
Subiecte în articol: sport milioane